[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio
No jasne, jak mogłem nie napisać Wink W Poznaniu silna ekipa będzie. Nie zalejcie się za mocno wodą ognistą Emotka_2403
Odpowiedz
Masz może jakąś oficjalną stronę na facebooku ? Chciałbym dowiedzieć się nieco o twoich pudełkach bo z tego co wiem jedno trafiło do Rafała Boryckiego a nie ogarnę 40 stron offtopu.
Ps. jak nie masz strony to pomyśl o tym może.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
sygnatura Pinia
Odpowiedz
mam taka zagadke apropo fuzow. Kiedys kiedys jeszcze na wd forum byl poruszany watek takiego rozowego fuza, 1 lub 2 pokretla i sobie ludzie chwalili. Wie ktos jaka to firma byla? szukam szukam i nie moge znalezc.
Odpowiedz
FuzzFace?
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce

Chroń lasy - kupuj używane gitary mrgreen

[Obrazek: 39977_2f374124b3b1.gif]

Odpowiedz
(01-20-2013, 10:13 AM)elvil napisał(a): mam taka zagadke apropo fuzow kiedys kiedys jeszcze na wd forum byl poruszany watek takiego rozowego fuza 1 lub 2 pokretla i sobie ludzie chwalili wie ktos jaka to firma byla szukam szukam i nie moge znalezc.

Używaj czasami przecinków, ok?
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Pytanie do szefa Big Grin tego wątku. Jakie są brzmieniowe różnice między fuzzem germanium, a silicon?
Odpowiedz
(01-20-2013, 12:59 PM)Bjarni napisał(a): Pytanie do szefa Big Grin tego wątku. Jakie są brzmieniowe różnice między fuzzem germanium, a silicon?

Porównaj, pierwszy fuzz w dwuch wersjach, który mi przychodzi do głowy, to Malekko b:assmaster. Ja mam w swoim fuzzie przełacznik krzem/german i krzemowy jest twardszy w brzmieniu, mniej siarczysty od germanowego.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Właśnie sobie porównuję próbki sasquatcha w obu wersjach na stronce tortuga effects. Oba brzmią genialnie, ale chyba germanowy to bardziej mój klimat, będę wiedział czego szukać Big Grin
Odpowiedz
MXR Blowtorch. Jakieś opinie ? Niedrogi a na razie z opinii na tb i z próbek brzmi obiecująco.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Dobra, już piszę.
Obserwacja, niestety moje www kuleje, robiłem je dawno temu w programie do tworzenia galerii, a efekty tam zamieszczone to moje początki. W sumie było tych gratów trochę i zrobienie nowej strony ciągle odkładam na później... Nie mam na razie jakiegoś zamysłu artystycznego, a w materii samej techniki stanąłem na czystym html-u. Zresztą pokazywanie samych obrazków to mało mówi o brzmieniu. Przed wysłaniem gotowego produktu ogrywam każdy, ale żeby zarejestrować jakieś próbki oczywiście czasu nie starcza. Pewnie spore zainteresowanie moją pracą rozleniwia mnie w tej kwestii Wink Nie mam ciśnienia na robienie z tego biznesu. Śledź podesłał mi fajny sposób wykonywania szaty graficznej na puszki i może się na to skuszę, wtedy będzie co dokumentować.
Rafał odsyła mi przester do drobnych poprawek.

Elvil, ja nie pamiętam, ale 2-gałkowych fuzzów jest cała masa Wink

Bjarni, bardzo ogólnikowo zadałes pytanie, a fuzzy to temat rzeka. Po pierwsze są proste w budowie fuzzy typu Fuzz Face czy Tone Bender (wymieniłem najbardziej znane). Istnieją zarówno w wersji silikonowej jak i germanowej. Są całe obszerne opracowania z próbkami dźwiękowymi. Poszukam i podlinkuję. Z punktu brzmienia, germanowce są bardziej chrapliwe, nosowe, raczej nie siarzą. Silikony potrafią być bardzo różne. German technicznie jest trudniejszy. Jego parametry często pływają przy zmianach temperatury, są bardziej wrażliwe na zastosowane pozostałe elmenty oraz w większym stopniu na brzmienie ma wpływ to co się do niego podłącza. Tutaj pewnie Igorro i Jetofuj potrafiłby lepiej wyczerpać temat. Można też poszukać porównań na YT.
Nieco inaczej mają się bardziej rozbudowane przestery, tam konstruktor ma już większą "kontrolę" jak zabrzmi urządzenie w różnych warunkach.

Śledziu, ten fuzz jest silikonowy, jedynie clipping masz przełączany.

Sasquacza ani MXR-a nie macalem, znam je jedynie tak jak Wy z YT.
http://amptone.pl/_cms/view/7/fuzz-face-cz1.html warto przeczytać.
Odpowiedz
To w zasadzie temat na oddzielny wątek, ale... jaki prosty w obsłudze, darmowy edytor stron www polecacie? Przydałby się osazony odtwarzacz lub możliwość wklejania dźwięku z soundclouda i yt. Jakiś szybki panel do wklejania treści typu blog czy coś w ten deseń.
Fajnie jakby był w wersji na linuxa, bo windwsa świadomie nie używam (w pracy muszę).
Odpowiedz
Programy to syf, wez sobie zainstaluj jakiegos cms-a, na przyklad wordpress, ktory niby sluzy do blogow, ale stronke tez mozna na tym zrobic bez problemu. To wystarczy w zupelnosci. Nie bedziesz sie babral w kodzie, a wszystkie funkcjonalnosci, ktore chcesz, bedziesz mial.
Ewentualnie moglbym Ci pomoc z tym jak bede po sesji egzaminacyjnej.
Odpowiedz
Bjarni ma rację, wordpress albo jakiś inny fajny CMS i będzie git, proste to w obsłudze, a posty możesz wrzucać nawet z komórki wysyłając je na maila.
Odpowiedz
Dzięki chłopaki, pomału dojrzewam do tego Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości