Lampy Lampy Lampy
sens jest Smile Tesla to takie lepsiejsze JJ - jak masz chinola to warto sprawdzić Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
hmmm, ecc83 zamiast 12au7?
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz
aaa myślałem, że masz normalnie 12ax7 na preampie Smile

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
No włąśnie nie, 12au7
Za to w fenderku na preampie mam 12ax7 i to sovteka, więc sprawdzę jak tam zażre.
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz
Zamówiłem te lampki do mojego A:

http://sklep.lampyelektronowe.pl/?24,ecc803s-jj
Fender Jazz Bass Ventures Limited Edition -> Ampeg SVT III-> Deathmanufacture-> Ibanez LU 20 -> Ernie Ball Strings
Odpowiedz
Powiedzcie mi za co odpowiada lampa którą tutaj zaznaczyłem i na jaką ją wymienić? (Ampeg SVT3-PRO)
[Obrazek: ampeg.jpg]

(napisane jest na niej że 12au7, reszta lamp; trzy bliżej przedniego panela, Electro-Harmonixy, i ta co jest obok tej zaznaczonej, Mesa; są 12ax7)
Można bez problemu wsadzić 12ax7? Polecicie jakieś lampy (gdzie w Wawie mogę je kupić od ręki?)
Z góry dzięki
Pozdro!
Rumcayz
www.facebook.com/rustedbrain
www.rustedbrain.pl
www.rustedbrain.8merch.com

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
Rumcayz:
na sterującą JJ daje radę spoko
35zł było w Fonarze na Mińskiej
teraz mają RFT za 50zł
http://www.trioda.com/indexshop.php?Depa...ductID=110
RFT mam na inwerterze i mi pasuje lepiej niż sovtek

Odpowiedz
Czyli mówisz, że wstawić tam JJ, albo RFT... Jaka jest między nimi różnica w brzmieniu? (Tam koniecznie 12au7 musi być?)
Sorry za pewnie dosyć proste pytania, ale mam jeszcze jedno. Która lampka to Tube Drive?
www.rustedbrain.pl

Fernandes BXB -> Ampeg SVT (już za chwileczkę, już za momencik) II PRO -> Ampeg SVT 810E = Thrashing Madness \m/
Odpowiedz
Sterująca, jeśli się nie mylę.
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
Odpowiedz
Czyli ta co mam zamiar ją wymienić? Najs, bo to jakaś chińszczyzna jest mrgreen
www.rustedbrain.pl

Odpowiedz
(07-29-2010, 06:54 AM)Rumcayz napisał(a): ... (Tam koniecznie 12au7 musi być?)
Rumcayz,

Czarno widzę nagranie prze Ciebie płyty jak Ty na dzień przed rozpoczęciem nagrań zaczynasz wymieniać lampy i to kompletnie błędnie. Pomyśl, przecież producent wzmacniacza miał jakiś powód, że ta jedna lampa jest inna. I ona musi być ECC82, bo inaczej wzmacniacz straci moc i będziesz go woził do naprawy. Jeśli są z nią problemy, to ją wymień ale tylko na taką jaka była, a nie na dowolną jaka Ci przyjdzie do głowy Rolleyes.
Podczas nagrania lepiej myśleć o muzyce, a nie dlaczego wzmacniacz nie działa (i to z Twojej winy).
EDIT: tak, 12AU7 to to samo co ECC82.

Marek
Odpowiedz
Wiem, że to to samo Wink
Ta lampa tam działa, sęk w tym, że mam w domu jedną wolną 12ax7 Electro-Harmonixa i jeśli by to nie robiło różnicy to bym ją tam wstawił (a jest tam teraz totalny, chiński no-name).
Co do nagrań- ja zaczynam nagrania pewnie we wtorek, a że w sobote rano wyjeżdżam to inna kwestia Wink Pierwszy raz mam wzmak z lampkami, więc myślę że trochę mnie to tłumaczy Emotka_2755
www.rustedbrain.pl

Odpowiedz
Kupiłem JJ 12au7, w porównaniu do tej co siedziała wcześniej jest więcej fajnego mięska i jakby więcej przesteru. Przy okazji w Fonarze mają fajne zabawki lampowe Wink
www.rustedbrain.pl

Odpowiedz
generalnie jak wstawisz tam 12ax7 to nic sie nie stanie. mozesz byc po prostu bardzo niezadowolony z brzmienia Wink dziwne ze jj na sterujacej wywolal u Ciebie takie wrazenia, bo te lampki zwykle sa dosc suche i "nielampowe" w przeciwienstwie do chinskich, ktore sa znane (moze nie z rewelacyjnej trwalosci i konstrukcji, ale..) z gainu.
-
Odpowiedz
gsb - JJ są dość liniowe, a ampeg sie z nimi lubi w tej pozycji

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości