A może by tak każdy pokazał swoją gębę podczas gry!
Na gratach Solnicy grałeś? Tynk nie poodpadał? Emotka_2767
Odpowiedz
(03-14-2013, 04:16 PM)zakwas napisał(a): Na gratach Solnicy grałeś? Tynk nie poodpadał? Emotka_2767

To basista Mecha?
Byłem raz u nich na próbie, brzmienie totalnie beznadziejne i imo bezużyteczne. Zero selektywności, zero dynamiki i charakteru. Tylko napierdzielający dołem sansamp.

Och, przepraszam, skoro jemu 'robi robotę' to jest zajebiste, tak?
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
ma sansampa z tymi orangami?
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Sansampa miał na 100%, bo sam się do niego wpiąłem z moim JB. (ciekawostka! obojętnie czy był włączony czy nie dynamika nie istniała, prosty układ "0/1" albo dźwięk jest, albo go nie ma Big Grin)
Oranga też było pełno, ale nie pamiętam które dokładnie, chyba ten zestaw po lewej ze zdjęcia (albo 2x15)

(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
To ma napierdalać, a nie zachwycać głębią dynamiki! mrgreen
Odpowiedz
Może w Boso, albo na koncertach, jakie nagłasniasz dla spełnienia warunku "napierdala lub nie" dynamika nie jest potrzebna.

Odpowiedz
Ty nigdy nie byłeś na koncercie Mecha, prawda? mrgreen
Odpowiedz
Nigdy nie twierdziłem, że byłem Wink

Odpowiedz
(03-14-2013, 05:12 PM)WoWR napisał(a): Och, przepraszam, skoro jemu 'robi robotę' to jest zajebiste, tak?

Może i masz rację - a może nie masz... Na słowo Ci na pewno nie uwierzę mrgreen

Ja to bym zachował najdalej posuniętą ostrożność w czytaniu takich 'jedynie słusznych' opinii - dopóki sam bym nie posłuchał (i to na tle zespołu Mech)...
Odpowiedz
Cytat:Na gratach Solnicy grałeś? Tynk nie poodpadał?
W sumie to nie, ten stack orendżowski po lewej jest Soolaa, a mój z kolumną soundmana (którą on też z resztą posiada, nawet dwie). Gdybyśmy to połączyli nic innego na scenie by nie było ; D

Cytat:ma sansampa z tymi orangami?
Tak, dopala sansampem, wszystko ustawione na godzinę 12'.

Rzeczywiście, stack napierdala takim dołem, że miło portkami trzepie. W połączeniu z brzmieniem Dzikiego daje to niesamowity sound. Trzeba ich posłuchać na żywca, żeby móc cokolwiek na ten temat powiedzieć. Na prawdę polecam.
Odpowiedz
Słyszałem ich w Stodole. Bas nie brzmiał. On dudnił.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Słyszałem ich ostatnio jakieś 2 lata temu na żywo, jak dla mnie to się kleiło (bas i gitara) w ścianę dźwięku (Andrzejoff: W Katakumbach w Radomiu to było, bez skinheadów to inaczej trochę gadało Big Grin ), ale to chyba temat na dyskusję na ile brzmienie basu ma być samo z siebie fajne a na ile ma uzupełniać gitarę Wink
Odpowiedz
(03-15-2013, 07:21 AM)paluch1986 napisał(a): na ile brzmienie basu ma być samo z siebie fajne a na ile ma uzupełniać gitarę Wink

No właśnie nic nie wynika z brzmienia samego w sobie bez kontekstu...
'Na zewnątrz' i tak najbardziej liczy się, jak gada zespół. Wink
Odpowiedz
(03-15-2013, 07:21 AM)paluch1986 napisał(a): Słyszałem ich ostatnio jakieś 2 lata temu na żywo, jak dla mnie to się kleiło (bas i gitara) w ścianę dźwięku (Andrzejoff: W Katakumbach w Radomiu to było, bez skinheadów to inaczej trochę gadało Big Grin ), ale to chyba temat na dyskusję na ile brzmienie basu ma być samo z siebie fajne a na ile ma uzupełniać gitarę Wink

Ścianę dźwięku to robi Audioslave z łącznie 4 instrumentami na scenie.

Temat na naszym forum wyglądałby raczej jak przepychanki na temat tego, która nieselektywna papka bardziej trzepie portami Emotka_2755

Uzupełnianie gitar... basem... Rolleyes

Odpowiedz
[Obrazek: 2ldhnd1.jpg]

Z próbki. Teraz szykuje się parę koncertów, to może was uraczę swoją gębą po wzięciu Rutinoscorbinu mrgreen
Łatwiej usłyszeć niż zobaczyć.

Szczerbate Zajączki Trio:
do posłuchania/kupienia http://szczerbatezajaczki.bandcamp.com/
do polubienia https://www.facebook.com/SzczerbateZajaczkiTrio
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 28 gości