Liczba postów: 1889
Liczba wątków: 23
Reputacja:
2
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Liczba postów: 2388
Liczba wątków: 28
Reputacja:
1
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
O, myślałem o nim. To jest jakiś pomysł. Zresztą to chyba jedyna możliwość w tym budżecie. Dzięki.
(01-06-2012, 11:05 AM)miklo napisał(a): Jak muzyka płynie i włos się na mosznie stroszy, to nie ważny na czym i jak szybko grasz.
Liczba postów: 4247
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Starsza wersja tego kustoma to był bardzo sympatyczny piecyk!
Liczba postów: 3857
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
http://allegro.pl/bbe-sonic-maximizer-82...07842.html
on będzie mial jakies montowane "uszy" do racka? i jak wygląda kwestia zasilania 110/220, jest jakis przelacznik?
fender -> fender -> fender
Liczba postów: 9539
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
Panowie, rozglądam się za nagłośnieniem do 3500zł. Bardzo zależy mi na tym, żeby było głośne, tzn żebym mógł bez problemu przebijać się przez dwie przesterowane gitary i głośnego bębniarza. Brzmieniowo to tak naprawdę sam jeszcze nie wiem czego chcę, ciągle szukam  . Ale generalnie ma być selektywnie, bez mulenia. Paczka najchętniej 4x10, chyba, że ktoś by zaproponowałby 2x10 lub 2x12, które podołałyby jako standalone i miały wystarczającą ilość dołu, bo mobilność też ma dla mnie znaczenie. Zdaję sobie sprawę, że budżet nie jest duży, dlatego mam taki plan, żeby łyknąć jakąś droższą głowę + tańszą pakę, lub na odwrót i ewentualnie w przyszłości wyrównać półki jakościowe. 
Poradźcie, bo ja już głupi jestem.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
(03-20-2013, 10:13 AM)zwinny napisał(a): Panowie, rozglądam się za nagłośnieniem do 3500zł. Bardzo zależy mi na tym, żeby było głośne, tzn żebym mógł bez problemu przebijać się przez dwie przesterowane gitary i głośnego bębniarza. Brzmieniowo to tak naprawdę sam jeszcze nie wiem czego chcę, ciągle szukam . Ale generalnie ma być selektywnie, bez mulenia. Paczka najchętniej 4x10, chyba, że ktoś by zaproponowałby 2x10 lub 2x12, które podołałyby jako standalone i miały wystarczającą ilość dołu, bo mobilność też ma dla mnie znaczenie. Zdaję sobie sprawę, że budżet nie jest duży, dlatego mam taki plan, żeby łyknąć jakąś droższą głowę + tańszą pakę, lub na odwrót i ewentualnie w przyszłości wyrównać półki jakościowe. 
Poradźcie, bo ja już głupi jestem.
No to weź sobie Hartke 3500 i pakę Edena 410XLT. Powinieneś się wyrobić w tym budżecie. Hartkacza zmienisz z czasem na coś lepszego - paki raczej nie będziesz musiał.
http://allegro.pl/glowa-basowa-wzmacniac...28254.html
http://tablica.pl/oferta/david-eden-d410...2ldt3.html
Liczba postów: 16401
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
(03-20-2013, 10:13 AM)zwinny napisał(a): Panowie, rozglądam się za nagłośnieniem do 3500zł. Bardzo zależy mi na tym, żeby było głośne, tzn żebym mógł bez problemu przebijać się przez dwie przesterowane gitary i głośnego bębniarza. Brzmieniowo to tak naprawdę sam jeszcze nie wiem czego chcę, ciągle szukam . Ale generalnie ma być selektywnie, bez mulenia. Paczka najchętniej 4x10, chyba, że ktoś by zaproponowałby 2x10 lub 2x12, które podołałyby jako standalone i miały wystarczającą ilość dołu, bo mobilność też ma dla mnie znaczenie. Zdaję sobie sprawę, że budżet nie jest duży, dlatego mam taki plan, żeby łyknąć jakąś droższą głowę + tańszą pakę, lub na odwrót i ewentualnie w przyszłości wyrównać półki jakościowe. 
Poradźcie, bo ja już głupi jestem. Hartke LH500 + Hartke 4.5XL. Ciężkie graty, ale brzmią zacnie. Cenowo wyrobisz się bez problemu (jeszcze Ci zostanie). Gdybyś celował w używki, to w ogóle będzie po taniości.
Gram na nerwach.
(03-20-2013, 10:19 AM)miklo napisał(a): Hartke LH500 + Hartke 4.5XL. Ciężkie graty, ale brzmią zacnie. Cenowo wyrobisz się bez problemu (jeszcze Ci zostanie). Gdybyś celował w używki, to w ogóle będzie po taniości.
Ten head LH500 może stanowić nawet ciekawszą opcje na start w porównaniu z HA3500. Ale ta paka Edena to raczej dobra inwestycja (na przyszłość) - tym bardziej, że jest już w zawodowym kejsie...
Liczba postów: 5420
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
SVT3 + Trace Elliot 1048.
W tych pieniądzach może być ciężko, ale przy odrobinie szczęścia powinno się udać 
Tylko z mobilnością ten zestaw ma niewiele wspólnego
Liczba postów: 7717
Liczba wątków: 12
Reputacja:
1
Z chęcią bym się wypowiedział, ale będę nieobiektywny
Myślę, że w tej cenie musisz zdecydować się na jeden niezły grat, a drugi "nieco mniej niezły". W przyszłości wymienisz jeden element i będziesz miał zawodowy zestaw, męczenie się z dwoma średniakami jest imo bez sensu.
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]
Liczba postów: 9539
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
(03-20-2013, 10:56 AM)WoWR napisał(a): Z chęcią bym się wypowiedział, ale będę nieobiektywny 
Myślę, że w tej cenie musisz zdecydować się na jeden niezły grat, a drugi "nieco mniej niezły". W przyszłości wymienisz jeden element i będziesz miał zawodowy zestaw, męczenie się z dwoma średniakami jest imo bez sensu. dokładnie z takiego założenia wychodzę.
zastanawiam się za ile można by wyciągnąć używkę hartke hydrive 410..
dzięki za odzew Panowie!
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
W tej cenie kupisz edena 4x10 i jakiś uczciwy budżetowy head. Mag 600 ustawiony na zero z włączonym bright gra na prawdę przyzwoicie - z tą paką nie będzie źle. Grałem też na edenie z h3500 - jak na najbardziej się nadawało.
Liczba postów: 3843
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
03-20-2013, 12:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-20-2013, 12:23 PM przez Pecu.)
(03-20-2013, 10:17 AM)OMSON napisał(a): No to weź sobie Hartke 3500 i pakę Edena 410XLT. Powinieneś się wyrobić w tym budżecie. Hartkacza zmienisz z czasem na coś lepszego - paki raczej nie będziesz musiał.
http://allegro.pl/glowa-basowa-wzmacniac...28254.html
http://tablica.pl/oferta/david-eden-d410...2ldt3.html
To jest dobra koncepcja ta paczka jako grat docelowy i wzmak do późniejszego upgrade'u.
BTW. Nie wiedziałem, że jedna lampka na preampie czyni z HA3500 wzmakiem lampowy
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410
Liczba postów: 10366
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
A ja właśnie polecam starą lampę i pakę od demanu/noisybox bo mam taki zestaw i jedyne czego mi do szczęścia potrzeba to drugi taki i a/b box  No i za moje graty dałem jakieś 1500zł z pokaźną zniżką u demana co prawda a lampa była po przeglądzie i z nowym zestawem lamp mocy JJ. Lampa ma 100w a przy ustawieniu wszelkiego pokrętła na połowę perkusista łapie się za głowę i wala po podłodze jak poparzony błagając żebym się przyciszył
|