Klinika GASu
Hartke to firma co dostała ostro po dupie u nas, z udziałem między innymi tego forum. Gada sie o tym sprzęcie dużo głupot.
Grałem kilkanaście razy na ha3500 i 5500 w wersjach head i combo i dla mnie to poprawny, wręcz "fajny" wzmacniacz. Grałem sztukę na b2re i faktycznie to dość celne porównanie.
Odpowiedz
(03-19-2013, 11:17 PM)DEFENCE napisał(a): Hartke to firma co dostała ostro po dupie u nas, z udziałem między innymi tego forum. Gada sie o tym sprzęcie dużo głupot.

Jak na razie to wszyscy chwalą w tym temacie Wink

Z tego co pamiętam to fala krytyki Hartke/Ashdown była jeszcze za czasów Woobie Doobie. Dawno dawno temu Harkacze to był szczyt marzeń wielu basistów. Potem był kolejny etap... Ludzie zaczęli kupować Ampegi i nagle Hartke stały się kartonowe a Ashdowny mulące Smile

Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Autorem stwierdzenia że Hartke, a mianowicie jakiś stary dość popularny model na którym wtedy grałem kilka prób, brzmi "kartonowo (konturowo)" byłem prawdopodobnie ja. Było faktycznie dawno dawno temu za czasów Woobie Doobie, a fakt ten skonfliktował mnie wówczas z herpem co zaowocowało wymianą kilku soczystych postów. Chyba forumowiczom siadło to stwierdzenie bo potem wielokrotnie słowo karton pojawiało się przy Hartke, czasem żartem, czasem serio.

Od tej pory nie miałem osobiście do czynienia; natomiast wiele lat później brzmienie basu gościa Little Dragon podczas ich gigu podobało mi się. Mimo iż była to jakaś nowsza seria to jednak H. Nie twierdze że to złe graty i szczerze mówiąc teraz bardziej pamiętam tą (dość zabawną) sprzeczkę z herpem niż wrażenia z gry.
Odpowiedz
(03-19-2013, 11:25 PM)Pecu napisał(a): Jak na razie to wszyscy chwalą w tym temacie Wink

dzisiaj chwalą
Odpowiedz
Hartke to nienajgorsze graty, szczególnie w swoim przedziale cenowym. Moja długotrwała zła opinia o tej firmie brała się z... jednego heada, który rzeczywiście brzmiał dramatycznie (nie pamiętam modelu, coś tam 2000). Ale potem okazało się, że to jednostkowy przypadek.
Odpowiedz
http://tablica.pl/oferta/bass-kania-6str-ID2vbBP.html

ale piękny basik..
szkoda że nie mam chwilowo luźnej gotówki..
Odpowiedz
(03-20-2013, 07:20 PM)yacoob napisał(a): http://tablica.pl/oferta/bass-kania-6str-ID2vbBP.html

ale piękny basik..

Kurcze, podobny trochę do basu Długosza, którego wystrugał dla mojego kumpla (pickupy i most produkcji Wieśka). Brzmiał jak fortepian...
Odpowiedz
a dla mnie wygląda jak bezczelnie zerżnięty mayo comodous
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
(03-20-2013, 07:27 PM)zwinny napisał(a): a dla mnie wygląda jak bezczelnie zerżnięty mayo comodous

Tamten bardziej zerżniety był z Fodery Emperiora (ale kumpel tak chciał) Big Grin
Odpowiedz
(03-20-2013, 07:20 PM)yacoob napisał(a): http://tablica.pl/oferta/bass-kania-6str-ID2vbBP.html

ale piękny basik..

wielokrotnie ogrywałem, bas kumpla ze Stalowej Woli Smile oferta jak najbardziej pewna, bas brzmi godnie, mega wygodny Wink

http://chomikuj.pl/ago19/VIDEO/WARSZTATY...28video%29

tu można posłuchać na moim stacku, niestety, mierna jakość.Rolleyes
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Gas na kopie skrzypcówki hofnera..... jestem ciekaw jak to gada. juz pare razy prawie kupiłem, ale mnie przebili;p
Odpowiedz
(03-20-2013, 07:57 PM)Mateusz napisał(a): Gas na kopie skrzypcówki hofnera..... jestem ciekaw jak to gada. juz pare razy prawie kupiłem, ale mnie przebili;p

Pewnie fajnie, ale to specyficzne brzmienie raczej. Takie "woody like tone" Wink
Odpowiedz
Nie mam pojecia czego sie spodziewac, nie chce sie sugerować żadnymi próbkami, chce sam sie przekonać;d
Odpowiedz
(03-20-2013, 08:47 PM)Mateusz napisał(a): Nie mam pojecia czego sie spodziewac, nie chce sie sugerować żadnymi próbkami, chce sam sie przekonać;d

Tego Smile

Odpowiedz
mi z Hofnerów najbardziej podoba się ten:

[Obrazek: imagAux1_Hofner-Verythin-1.jpg]

nie mogłem się oderwać od niego na londyńskim bejs szoł.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 126 gości