Podróbka Precla?
Witam!
Ostatnio dorwałem praktycznie za bezcen "Fendera Precision" do którego mam dosyć duży dystans.
http://imageshack.us/photo/my-images/838/800tc.jpg/ klikając "następne" jest więcej zdjęć.
Podróbka czy oryginał? Niestety tylko na glówce odnalazłem jakikolwiek napis czy logo. Na główce widnieje napis: 2710.59 FR.
Gitara przeleżała sporo czasu na strychu...
Korpus: Dużo rys, dużo obić, odpryśniętej farby(najbardziej na "kantach" korpusu)
Gryf: Tak samo poobijany, obdrapany, 20 progów, trochę przykrzywiony
Główka: 2 klucze oryginalne lecz uszkodzone(da się używać po modyfikacji) + 2 dodane nie przymocowane śrubkami. Jakimś cudem trzyma czasowo strój.
Mostek: zamiast 7 trzyma się na 2 śrubkach, trochę zalatuje rdzą.
Eletronika: Pasywna. 2x Dimarzio Pickup made in USA (tak przynajmniej pisze na główce...)
Płytka nieoryginalna, bez jakichkolwiek napisów.
Ile ew. za to "coś" mógłbym wziąć? 100-300zł? Big Grin
Dzięki za odpowiedź!
Odpowiedz
jaki basen O_O no coz nie sadze zeby to był oryginałBig Grin
Tommi napisał(a): Melanż, laski, kąpiel w kasie
to nie dla mnie, gram na basie
Brylant napisał(a): Jak człowiek dojrzeje, to wie ze poza vol mu nic więcej nie potrzeba Tongue
aktualnie: https://moontoy.bandcamp.com
dawniej: http://muhuisland.bandcamp.com
Odpowiedz
Chodzi Ci o to co jest pod maskownicą?? Big Grin(PS: dokupiłem ją, bo gitara była bez niej Tongue) Jest jakaś szansa, że chociaż pickupy nie sa podmienione(zgadzają się z napisem na główce)?? Próbować coś z nim robić? Chociaż jest w takim stanie, to i tak lepiej brzmi, niż moja yamaha rbx170(z resztą od niej chyba wszystko lepiej brzmi) xD
Odpowiedz
zdecydowanie nie jest to fender.

moze mroku sie wypowieBig Grin z tego co widze, to bas ma "zezowate" markery na 12 progu (po zalozeniu strun widac, ze kropki sa blizej srodka niz zazwyczaj) - a widzialem takie u niego na jednym z basowBig Grin

same pickupy sa warte okolo 200zl (a jesli to oryginaly z dawnych lat, to jeszcze wiecej).
Odpowiedz
paka dałbyś 200 ziko za rozmagnetyzowane dimarzio?: D
Odpowiedz
z takim korpusem możesz w aukcji spokojnie wpisać "semi hollow" mrgreen
Odpowiedz
ha ha ha : D
Odpowiedz
Jak to jest fender to ja lubię w dupę;dd

o kurwa wlasnie zobaczylem to ;ddd

[Obrazek: dsc00682k.jpg]

Big Grin

To nie jest warte nawet 150zł. Do zrobienia jest wszystko.

Prógów prawie już nie ma

Siodełko ma takie same rowki pod każdą strunę

Gryf jest chyba za wąski, albo jakiś dziwny most bo nie powinno to tak wyglądać

Klucze ekhm.

Elektrownie też robił jakiś pan Marian

No i ten schowek na rękawiczki pod picguardem.

A no i to nie są dimarzio.
Odpowiedz
na frezach wygląda na plywood Big Grin
Odpowiedz
Mateusz napisał że nie dałby 150. Ja wstydziłbym się coś takiego sprzedawać.
Odpowiedz
Ten frez jest wykonany po to żeby zmieściła się instrukcja w środkuBig Grin. Z tym 150zł to przesadziłem, ja bym tego w ogóle nie kupił. Mówie o realnej cenie za jaką mozesz to sprzedać i jak ktoś to kupi to jest frajerem roku.
Odpowiedz
facepalmTongue

(04-07-2013, 02:28 PM)3cina napisał(a): paka dałbyś 200 ziko za rozmagnetyzowane dimarzio?: D

nic nie slyszalem o zjawisku rozmagnesowywania sie przystawek (to nie jest jakas bzdura przypadkiem?). wiem natomiast po ile chodza na ebayuWink
Odpowiedz
Jest takie zjawisko. Pikap można popsuć magnesem no i z wiekiem magnes traci swoje właściwosci, a owijka koroduje, dlatego wymienialem pikapy w moich starych F.
Odpowiedz
paka może użyłem złego terminu. Rozmawiałem z Alfikiem kiedyś telefonicznie i użył "podobnego" określenia w odniesieniu do pickupów jazz bassa. I w swoim jazzie 83 zauważyłem to o czym mówił tj. ze struny brzmią nierówno.

EDYTA polski trudna język.
Odpowiedz
O cholera.... No to dzięki bardzo! Big Grin
robić coś z tym czy rzucić w cholere? Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości