Klinika GASu
[Obrazek: 131009-425-med.jpg]
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Tak - te japońskie wersje rozpierdalajo!
Odpowiedz
W ogóle te Yamahy to kopią mosznę! Big Grin
Odpowiedz
Z tańszymi różnie bywa, ale ta japońska full custom turbo model zrobiła na mnie duuuże wrażenie - nawet bez podpinania pod piec było wiadomo, że znakomity bas.
Odpowiedz
(05-16-2013, 02:58 PM)groza napisał(a): Z tańszymi różnie bywa, ale ta japońska full custom turbo model zrobiła na mnie duuuże wrażenie - nawet bez podpinania pod piec było wiadomo, że znakomity bas.

Czyli która ? BB 2025X ? Smile Emotka_2755
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
tak, właśnie te dwa tysiące są robione przez lutników w japońskim custom shopie. Tysiąc, choć indonezyjskie, mają te same pickupy i hardware, np siodełko gryfu z tego samego materiału co progi i mostek z mosiężnymi siodełkami (tyle że chromowany, w japończykach jest niklowany), różnią się materiałem tych dwóch ciemniejszych pasków drewna w gryfie (Indonezja - nato; Japonia - mahoń) oraz niezastosowaniem tajemniczych procesów postarzania drewna I.R.A. oraz A.R.E.
Wersje czterysta mają te same pickupy co były w BB od lat (bardzo dobre zresztą, były w BB3000 i sygnaturze Michaela Anthony'ego) ale tańszy hardware, plastikowe siodełko etc. Niektórzy zresztą wolą pickupy z najtańszej wersji, mają więcej wypiardu i warkotu (naukowo rzecz ujmując), podczas gdy te z droższych modeli są nieco misiowe.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
(05-16-2013, 03:52 PM)Marcin S napisał(a): tak, właśnie te dwa tysiące są robione przez lutników w japońskim custom shopie. Tysiąc, choć indonezyjskie, mają te same pickupy i hardware, np siodełko gryfu z tego samego materiału co progi i mostek z mosiężnymi siodełkami (tyle że chromowany, w japończykach jest niklowany), różnią się materiałem tych dwóch ciemniejszych pasków drewna w gryfie (Indonezja - nato; Japonia - mahoń) oraz niezastosowaniem tajemniczych procesów postarzania drewna I.R.A. oraz A.R.E.

Czyli BB 1025X do moich potrzeb by w zupełności wystarczył Smile Od pewnego czasu zastanawiam się nad tym basem bo bardzo mnie kręci 5 strunówka w układzie P+J Smile Trzeba będzie sprzedać Tribute L2500 Tongue Emotka_2755
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
pewnie by wystarczył, ja szczerze mówiąc widzę dużo mniejszą różnicę między 1*** a 2*** niż między 4** a 1***. Przy czym, moim zdaniem, wszystkie trzy serie prezentują rewelacyjny stosunek jakości do ceny. Taka 1024 kosztująca około 700 funtów jest godną konkurencją dla Fenderów serii American Standard droższych o dobre 400. Natomiast 1025 kopie już piątkom Fendera z owej serii dupsko konkretnie.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
(05-16-2013, 02:18 PM)Bisq napisał(a): [Obrazek: 131009-425-med.jpg]

Zacność, sam bym przyjął! Miałem BB 615, bardzo dobrze wspominam.
Odpowiedz
http://youtu.be/C_N06gEd_3I
Odpowiedz
gas gas gas....
[Obrazek: electro-harmonix-small-stone-classic-chassis.jpg]
[Obrazek: TCE-81708-2small.jpg]
Odpowiedz
(05-25-2013, 09:36 AM)haraszo napisał(a): [Obrazek: TCE-81708-2small.jpg]

Ogrywałem go - fajny, tylko mnie nie stać... Emotka_2755
Odpowiedz
Mnie będzie ale tylko na jakąś używkę, dlatego czekam ale na razię na allegro cisza.
Odpowiedz
Ale mi fajnego TE 1028H ktoś w środę podwędził.. Sad
I gas na paralooper Smile
Odpowiedz
moja 1028h jest wciaz do wziecia :-)
outreband.com

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 39 gości