Lampy Lampy Lampy
Wymieniłem każdą ECC83 i nic, a nawet gorzej - teraz już wyłącza się w ciągu minuty i nawet nie gra z powrotem po wyłączeniu/włączeniu standby. Mam tam jeszcze lampę 6AN8 ale nie mam innej sztuki żeby sprawdzić. Sunn chyba potrzebuje urlopu...
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
albo kondensatorów...
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(05-25-2013, 02:12 PM)sledz napisał(a): Wymieniłem każdą ECC83 i nic, a nawet gorzej - teraz już wyłącza się w ciągu minuty i nawet nie gra z powrotem po wyłączeniu/włączeniu standby. Mam tam jeszcze lampę 6AN8 ale nie mam innej sztuki żeby sprawdzić. Sunn chyba potrzebuje urlopu...
Albo masz stare lampy albo wzmacniacz jest uszkodzony. A Ty przyjmujesz, że to jest w miarę normalne działanie i jedynie zastanawiasz się jak temu zaradzić. Otóż najprostszym sposobem jest naprawa wzmacniacza Wink. To mogą być również zimne luty chociaż stawiałbym jednak na stare lampy.

Marek

Odpowiedz
(05-27-2013, 08:50 AM)Markus napisał(a):
(05-25-2013, 02:12 PM)sledz napisał(a): Wymieniłem każdą ECC83 i nic, a nawet gorzej - teraz już wyłącza się w ciągu minuty i nawet nie gra z powrotem po wyłączeniu/włączeniu standby. Mam tam jeszcze lampę 6AN8 ale nie mam innej sztuki żeby sprawdzić. Sunn chyba potrzebuje urlopu...
Albo masz stare lampy albo wzmacniacz jest uszkodzony. A Ty przyjmujesz, że to jest w miarę normalne działanie i jedynie zastanawiasz się jak temu zaradzić. Otóż najprostszym sposobem jest naprawa wzmacniacza Wink. To mogą być również zimne luty chociaż stawiałbym jednak na stare lampy.

Marek

Liczyłem na to, że padnie komentarz w stylu: "miałem to samo, wymień lampy mocy", który pomógłby mi zachować parę zielonych banknotów w kieszeni, ale skoro nie padł, to piec już czeka w kolejce na naprawę.

Emotka_2755
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
A w końcówce nie ma lamp mniejszej mocy (choćby w inwerterze)? Jeśli masz lampy z końcówki, to je wymień - to nic nie będzie kosztowało. Jeśli nie masz lamp, to i tak musisz to komuś oddać do sprawdzenia. Poza lampami to może być jeszcze brudne gniazdo Return w pętli efektów, zimne luty przy postawkach lamp i kilka innych rzeczy. Poza tym mógłbyś sprawdzić co się dzieje z sygnałem kiedy wzmacniacz cichnie: czy na wyjściu preampu jest sygnał, czy jak się da sygnał na wejście końcówki to czy wzmacniacz gra? To mogłoby zaoszczędzić parę złotych.

Marek
Odpowiedz
Mam zapas lamp tylko na preamp; w inwerterze jest jeszcze sztuka 6an8, o której tu ani widu ani słychu (czekam na info czy mają w lampyelektronowe.pl). Pętli efektów, wyjścia preampu itp. brak, więc nie sprawdzę o co konkretniej chodzi. Nie ma problemu z kupieniem KT88 i 6an8 na ebayu, ale jeśli problemem są jednak stare elektrolity albo coś bardziej pracochłonnego od pomiaru lamp, no to zakup tych nadwyżkowych bombek byłby strzałem w kolano mojego portfela - trochę marudzę, ale teraz mnie nie stać na gdybanie Wink Sprawdzić luty mi nie zaszkodzi, choć znam się na tym jak świnia na gwiazdach. Dzięki za uwagę, dam znać jak się coś wyjaśni.

blue colander stompboxes

Odpowiedz
ktoś wie, gdzie w Polsce, a optymalnie w Wawie kupić ecc83 ze sparowanymi połówkami?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Właśnie wymyśliłem co wyląduje na V4 w Aggie'm chytry

http://www.ebay.pl/itm/Ei-Rohren-ECC82-t..._832wt_891

kto mi kupi?
Odpowiedz
(06-01-2013, 09:58 PM)Burning napisał(a): ktoś wie, gdzie w Polsce, a optymalnie w Wawie kupić ecc83 ze sparowanymi połówkami?

pytałeś na trioda.com

a.
[Obrazek: sss6.jpg]
Odpowiedz
A mi cichnie clean w moim leopardzie i się zastanawiam co dać na pre. Wzmacniacz charakterem nieco jcmkowaty, układ lamp jak w jcm, na końcówie są 4 JJ, na pre jakieś 20letnie niewiadomoco tak samo na inwerterze czy co to tam jest. Nie trzeba mi tony siary. Ktoś coś?
Odpowiedz
(06-05-2013, 12:36 PM)MrPapaBear napisał(a): A mi cichnie clean w moim leopardzie i się zastanawiam co dać na pre. Wzmacniacz charakterem nieco jcmkowaty, układ lamp jak w jcm, na końcówie są 4 JJ, na pre jakieś 20letnie niewiadomoco tak samo na inwerterze czy co to tam jest. Nie trzeba mi tony siary. Ktoś coś?

Jak masz konto na e-bayu to sprawdź. Koszta wysyłki śmieszne.
http://myworld.ebay.com/tubemazestore?_t...7675.l2559
Polecam bo dwa razy już tu kupowałem lampy. Na preamp kupiłem Nos-y telefunkena które są zdecydowanie klarowniejsze i mocarne w porównaniu m.in z JJ, EHX i sovtekami które testowałem
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
(06-05-2013, 12:52 PM)obserwacja napisał(a):
(06-05-2013, 12:36 PM)MrPapaBear napisał(a): A mi cichnie clean w moim leopardzie i się zastanawiam co dać na pre. Wzmacniacz charakterem nieco jcmkowaty, układ lamp jak w jcm, na końcówie są 4 JJ, na pre jakieś 20letnie niewiadomoco tak samo na inwerterze czy co to tam jest. Nie trzeba mi tony siary. Ktoś coś?

Jak masz konto na e-bayu to sprawdź. Koszta wysyłki śmieszne.
http://myworld.ebay.com/tubemazestore?_t...7675.l2559
Polecam bo dwa razy już tu kupowałem lampy. Na preamp kupiłem Nos-y telefunkena które są zdecydowanie klarowniejsze i mocarne w porównaniu m.in z JJ, EHX i sovtekami które testowałem

Toć Papaber grosza przy duszy nie ma. Najlepsze rozwiązanie dla niego to gdy sąsiad będzie brał prysznic, wyciągnąć z jego telewizora lampę i zamontować w swoim wzmacniaczu.

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Nie mam konta na ibeju ale chyba uderzę do kogoś kto maWink A Śledź tylko psuje wzmacniacze i paki więc się nie zna! Zresztą skończyli mi się sąsiedzi ze starymi telewizoramiSad
Odpowiedz
Jest jakiś wzmak 4xKT88 warty uwagi poza Sunnem, Orange, Matampem, Hiwattem i Sound City (pomijając te butikowe cuda jak Varellen)?

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Nowa MesaWink...
A poważnie obadaj to:
http://weber-amps.de/en/index.html
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości