Klinika GASu
Wymień wtyki (podetnij po parę cm z każdej strony przewód).
Odpowiedz
Po moich kilkuletnich funkmasterach jezdzilem juz lodowa, fotelem z kolami, hlfa, 410he, 15, teraz jezdze portaflexem, depcze, skrecam, szarpie , gniote i nic. mam dwie sztki, tak stare ze juz dawno powycieraly sie napisy na kablisku... nie wiem co z tym kablem zrobiles, ale trzeba bylo go wymienic bo jest gwarancja.
Odpowiedz
Ja mam pierwszy przewód Klotz, który zarobiłem samodzielnie, już koło 20 lat... Big Grin Przez ten okres parę razy zmieniałem wtyki (najpierw były najtańsze). Raz wydałem 30 zł na 2 wtyki Neutrik, ponieważ na koncertach to był niezły przykwas, jak trzeszczało etc. Od tamtej pory skończyły się problemy z przerywaniem sygnału Wink Dodam, że kabel zwijany był/jest zawsze w ten sam sposób tj. lekko podkrecany dla prawidłowego ułożenia się (czyli przy zwinieciu nie ma tedencji do skręcania się w osi). Poza tym norma, że jest deptany, czasem czymś się najedzie itd. Posiadam jeszcze oryginalny kabel Neutrik oraz Fender California (w tym ostatnim przelutowałem jednego jacka i założyłem koszulkę termokurczliwą - jak w oryginale). Dbam o kable, ale bez przesady. Smile
Odpowiedz
(06-21-2013, 09:34 AM)OMSON napisał(a): Wymień wtyki (podetnij po parę cm z każdej strony przewód).

Ale to było kilka lat temu. I tak zrobiłem - niestety kabel okazał się być jebnięty gdzieś pośrodku.

(06-21-2013, 09:36 AM)mazdah napisał(a): nie wiem co z tym kablem zrobiles, ale trzeba bylo go wymienic bo jest gwarancja.

Używałem go normalnie, jak wszystkich innych moich kabli, z których kilka wytrzymało ładnych parę lat. A dostałem go w zamian za jedną sztukę "pro bono" więc też żadnego paragonu nie było. No cóż. Przynajmniej nie wydałem na niego kasy Wink
Odpowiedz
(06-21-2013, 09:45 AM)Basstard napisał(a):
(06-21-2013, 09:34 AM)OMSON napisał(a): Wymień wtyki (podetnij po parę cm z każdej strony przewód).

Ale to było kilka lat temu. I tak zrobiłem - niestety kabel okazał się być jebnięty gdzieś pośrodku.

Czaje. Nie zdarzyło mi się jeszcze coś takiego - przeważnie kable maja problemy tuż przy jackach...
Odpowiedz
(06-21-2013, 09:47 AM)OMSON napisał(a):
(06-21-2013, 09:45 AM)Basstard napisał(a):

Czaje. Nie zdarzyło mi się jeszcze coś takiego - przeważnie kable maja problemy tuż przy jackach...

Mi kable prawie zawsze gdzieś w środku puszczają. Wtedy CIACH!, zwarciówka i mamy krótszy. Ew. jeszcze raz CIACH!, zwarciówka i materiał na złączkę. Wink
Odpowiedz
I był to jedyny kabel, z którym zdarzyło mi się coś takiego. A w ciągu 18 lat grania miałem już trochę.
Odpowiedz
Dokładnie jak zakwas mówi- jeśli nie widać gdzie kabel się złamał bardziej logicznym rozwiązaniem jest cięcie kabla na pół a nie po trochu z każdej strony!

A ja mam gas na wysokie góry coraz bardziej i bardziej. Kiedyś pojadę i nie wrócę ale jaka to byłaby piękna śmierć Wink
Odpowiedz
góry acquisition syndrome
Odpowiedz
(06-21-2013, 09:59 AM)MrPapaBear napisał(a): A ja mam gas na wysokie góry coraz bardziej i bardziej. Kiedyś pojadę i nie wrócę ale jaka to byłaby piękna śmierć Wink

piekna nie bardzo, ale za to kosztowna Smile
a tak serio to jak wysokie?
na wiekszosc osemek da sie wejsc z komercyjna
wyprawa, jak dobrze zaplacisz to i
cie prawie zaniosa na szczyt Smile
jesli nie az takie wysokie to Elbrus juz daje przedsmak Smile
a jak jeszcze blizej, to troszke Alp mozna na Orlej Perci zaznac Smile
a odpasc od lancucha zawsze mozna, albo od drabinki Wink
[Obrazek: 7.jpg]
Siły przyrody w służbie człowieka
rower ! suko  ! !
http://www.facebook.com/illharmonix
https://www.facebook.com/yourgrooveservice/
lubie grac zle
Odpowiedz
(06-21-2013, 09:59 AM)MrPapaBear napisał(a): Dokładnie jak zakwas mówi- jeśli nie widać gdzie kabel się złamał bardziej logicznym rozwiązaniem jest cięcie kabla na pół a nie po trochu z każdej strony!

Oba podejścia mają swój sens, myślę że OMSONowi mogło chodzić o fakt najmocniejszego wyginania kabla w tych miejscach... gdy zawijasz go wokół paska lub uchwytu heada (ja przynajmniej tak robię). Wtedy, o ile się nie mylisz, z jednego 7m kabla masz jeden 6,5m; a nie 2x 3,5m z czego jeden nie działający Wink

(06-21-2013, 06:00 PM)Drewniak napisał(a): [Obrazek: 7.jpg]

Huh O kurwa gdzie tu jest pion!?! Wink Po tym jak w zeszłym roku w Durmitorze omal nie zesrałem się ze strachu takie zdjęcia wywołują u mnie sensacje żołądkowe.
Odpowiedz
Komercyjna wyprawa to będę popijał snickersy cocacolą?Wink Szczyt szczytem ja bym sobie połaził w różnych warunkach tak o gdzie oczy poniosą. A góry zawsze wywoływały we mnie stany euforyczne. Czy to z bodźców czy z lęku wysokościSmile
Odpowiedz
[Obrazek: TI_JB2_120R20M00-600.jpg]
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Upolowałem takiego z 82' bez cycka na główce...za tydzień będzieSmile
Odpowiedz
zazdrość \m/
taki bez cycka byłby perfekt!
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 29 gości