Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
Boss NS-2 daje radę. Nie wiem czy tnie, czy nie, kumpel używa i mu działa Tongue
Odpowiedz
Tnie. Nie dramatycznie, ale jak porównasz czysty sygnał z bramkowanym na słuchawkach nawet średniej klasy to różnica jest. Jak trafi się audiofil to może kręcić nosem.
Polecam ISP Decimator albo kopię. Na ludzkie ucho nic nie tnie. A na pewno dużo mniej niż Boss - porównywałem bezpośrednio, wiem co piszę. Znajomy wykonał dla mnie i dwóch kolegów trzy sztuki w zeszłym roku. Możliwe że jeszcze się tym zajmuje. Jeśli jesteś zainteresowany to wal na PW, podam maila.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
Jak bramka, to TYLKO Decimator.
Odpowiedz
tak wiec wybor jest prosty.

duza roznica w cenie miedzy oryginalem a kopia? bo jak mam czekac cholera wie ile az mi to ktos zlozy to moze lepiej dolozyc na uzywke
Odpowiedz
(07-10-2013, 12:03 AM)Mateusz napisał(a): tak wiec wybor jest prosty.

duza roznica w cenie miedzy oryginalem a kopia? bo jak mam czekac cholera wie ile az mi to ktos zlozy to moze lepiej dolozyc na uzywke

Różnicy nie ma. Kopia około 200-250zł w zależności od obudowy u mojego kumpla w Bydgoszczy. Tapchan ode mnie kupował zbudowaną wersję dla mnie.
Odpowiedz
(07-10-2013, 12:03 AM)Mateusz napisał(a): tak wiec wybor jest prosty.

IMHO lepiej dołożyć. Elteha ma na sprzedaż, z tego co widzę w dzielnicy handlowej.

Odpowiedz
To nie lepiej tą prostą bramkę MXR? Oryginalnie jest 1 pokretło, ale ją robię z 2. Można nawet wyciągnąć też stopień tłumienia, ale po co? Wypróbowana na koncertach i próbach. Nie żre brzmienia.

Ps. Oryginał zmodyfikować też nie problem.
Odpowiedz
A może Rocktron Hush ?
Odpowiedz
nie bede sie w bawic w kopie skoro to roznica 50-100zl. Glupotą byłoby nie wziąć od kolegi z forum, wiec tak zrobieSmile
Odpowiedz
Kupiłem bass octaver MXRa i dziwne to, zdaje się że łapie dolne dźwięki nawet do Eb, ale przy szybkim graniu na strunie G potrafi się zakrztusić i jest też jakiś dźwięk na strunie D, który szybko znika (mimo, że nie ma tam wilka). Może jeszcze nie umiem na nim grać, albo nie lubi zdechłych sznurków (ale czemu nie miałby lubić?).
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
(07-10-2013, 09:47 PM)sledz napisał(a): Kupiłem bass octaver MXRa i dziwne to, zdaje się że łapie dolne dźwięki nawet do Eb, ale przy szybkim graniu na strunie G potrafi się zakrztusić i jest też jakiś dźwięk na strunie D, który szybko znika (mimo, że nie ma tam wilka). Może jeszcze nie umiem na nim grać, albo nie lubi zdechłych sznurków (ale czemu nie miałby lubić?).

Mnie łapie długie dźwięki bez zbyt dużej ilości ataku do F, pusta E jest już jakaś nie taka trochę, niezależnie od ataku. A w pozostałych dźwiękach nawet jak gram szybko, to tylko moje złe tłumienie reszty strun może powodować ksztuszenie Tongue
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
A takie cudo widzieli? mrgreen

Odpowiedz
Nie oczekujcie od analogowego oktawera, że będzie Wam pięknie wszystko śledził.

Technika gry i ustawienie basu też jednak robią swoje...
Odpowiedz
Chyba fajny ten EHX Analogizer Smile

albo ten Ravish Sitar:

Odpowiedz
Czy ktoś może wie gdzie znajdę schemat Bossa PQ-3b
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 57 gości