próbki waszych basów
(07-19-2013, 09:52 PM)Fabian napisał(a): Srednio to gada imo. Tak jakos, nijako.

O ile dobrze słyszę, to wiosło wpięte wprost w interfejs i skręcone tone. Dlatego brzmi własne tak.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(07-20-2013, 02:45 AM)miklo napisał(a):
(07-19-2013, 09:52 PM)Fabian napisał(a): Srednio to gada imo. Tak jakos, nijako.

O ile dobrze słyszę, to wiosło wpięte wprost w interfejs i skręcone tone. Dlatego brzmi własne tak.

Dokładnie.Nie było czasu na kombinowanie i nagrywanie przez preampy.Ten bas to super tworzywo i jak dla mnie to słychać,ale nie moja bajka.Dla mnie brzmi za "ładnie"Smile.
Można by uzyskać "fajerwerki" przez podnoszenie pickupów i puszczenie go przez lampę.Może cholera kabel był za długiWink (6m)!!

W każdym razie na mesie brzmi dokładnie tak:
Odpowiedz

Wiem, ze prosto w DI. Jesli chodzi o brzmienie basu, tylko DI dla mnie sie liczy.
Odpowiedz
(07-20-2013, 06:43 AM)Fabian napisał(a):

Wiem, ze prosto w DI. Jesli chodzi o brzmienie basu, tylko DI dla mnie sie liczy.

Też kiedys tak myslalem, teraz rownie wazne jest to co wyłazi z paczki, czy bas ma "moc" wszędzie, bo tego nie usłysysz na monitorkach czy słuchawkach no i w jaki sposob reaguje na artykulacje.
Odpowiedz
Jest jeszcze kwestia kontaktu gitary z preampem wzmacniacza....Niektore wiosła zyskują wiele "na lampie",ktora uwypukla ich dobre strony,inne wręcz tracą.Szczególnie te z wbudowanym,rozbudowanym preampem on board.Tutaj jakby brzmienie zamknięte jest w małym pudełeczku i sprawdza się z transparentnym wzmakiem.Byłem zaskoczony,że np alembic epic najlepiej odzywa się na tranzystorze,a w kontakcie z lampą wręcz traci,gdzieś ten zadzior rozmywa się.
Odpowiedz
Też racjaWink

Dlatego najbardziej lubie pasywne wiosło z singlami wpięte w lampęSmile
Odpowiedz
(07-20-2013, 05:45 AM)dr_kciuk napisał(a):

Dokładnie.Nie było czasu na kombinowanie i nagrywanie przez preampy.Ten bas to super tworzywo i jak dla mnie to słychać,ale nie moja bajka.Dla mnie brzmi za "ładnie"Smile.
Można by uzyskać "fajerwerki" przez podnoszenie pickupów i puszczenie go przez lampę.Może cholera kabel był za długiWink (6m)!!

W każdym razie na mesie brzmi dokładnie tak:

Może i tak, ale zatem po co wrzucasz próbki basu, które raczej w jego sprzedaży nie pomogą Wink Dla mnie już bardziej przekonujące było by nagranko na kamerkę - i też nie trzeba się bawić preampami chytry
Odpowiedz
Jak ktoś chce kupić bas taki jak ten to przyjedzie do mnie przynajmniej ze swoim wzmacniaczem i ogra go własnoręcznie bo tak nakazuje rozsądek.Nie widzę potrzeby stosowania jakichś trików tylko po to żeby np. nakłonić kogoś na podróż przez pół Polski w celu wyłącznie krajoznawczym.Myślę,że podchodzę uczciwie do tematu i każdy, kto kupił ode mnie bas może to poświadczyć.
W próbkach nie ma zdrady według mnie i pisanie ,że mogą odwieść od kupna to chyba lekka przesada...
O nagrywaniu nie mam zielonego pojęcia,korzystałem z uprzejmości i pomocy Marcina,z uwagi na ograniczenia czasowe robiliśmy to w biegu,nagrywając kilkanaście basów w dwie godziny.
Doceniam kunszt realizatorski szanownych kolegów i chętnie posłucham jazzów w ich "wykonaniu" Wink

Odpowiedz
http://soundcloud.com/zakwasny/cort-b4-linia

Roczne struny Rotosound na Corcie B4 - nagrywałem linię dla saksofonisty, więc przy okazji wrzucę i pokażę jak brzmi bas do którego mam zajebisty sentyment! Big Grin

Mówta co chceta, mi to "drewniane" brzmienie pasi, jakby je lekko podrasować dobrym wzmakiem, to by nikt się nie kapnął, że to bas za 1500 zeta... Wink
Odpowiedz
Ciekawe jakby zabrzmial gdyby mu wsadzic zwykle single Wink

Odpowiedz
(07-20-2013, 12:12 PM)zakwas napisał(a): http://soundcloud.com/zakwasny/cort-b4-linia

Roczne struny Rotosound na Corcie B4 - nagrywałem linię dla saksofonisty, więc przy okazji wrzucę i pokażę jak brzmi bas do którego mam zajebisty sentyment! Big Grin

Mówta co chceta, mi to "drewniane" brzmienie pasi, jakby je lekko podrasować dobrym wzmakiem, to by nikt się nie kapnął, że to bas za 1500 zeta... Wink

fujjj Wink
Odpowiedz
(07-20-2013, 12:12 PM)zakwas napisał(a): http://soundcloud.com/zakwasny/cort-b4-linia

Masz rację, gada jak bas za max 450zł mrgreen
Odpowiedz
Spierdalaj! mrgreen
Odpowiedz
(07-20-2013, 11:42 AM)dr_kciuk napisał(a): Jak ktoś chce kupić bas taki jak ten to przyjedzie do mnie przynajmniej ze swoim wzmacniaczem i ogra go własnoręcznie bo tak nakazuje rozsądek.Nie widzę potrzeby stosowania jakichś trików tylko po to żeby np. nakłonić kogoś na podróż przez pół Polski w celu wyłącznie krajoznawczym.Myślę,że podchodzę uczciwie do tematu i każdy, kto kupił ode mnie bas może to poświadczyć.
W próbkach nie ma zdrady według mnie i pisanie ,że mogą odwieść od kupna to chyba lekka przesada...
O nagrywaniu nie mam zielonego pojęcia,korzystałem z uprzejmości i pomocy Marcina,z uwagi na ograniczenia czasowe robiliśmy to w biegu,nagrywając kilkanaście basów w dwie godziny.
Doceniam kunszt realizatorski szanownych kolegów i chętnie posłucham jazzów w ich "wykonaniu" Wink

Zupełnie źle mnie zrozumiałeś - absolutnie nie posądzam Cię o jakieś machlojki. Ja mówię za siebie - gdybym był zainteresowany tym basem po obejrzeniu fotek na aukcji, to już po przesłuchaniu tych próbek - raczej odpuścił bym sobie oględziny, chyba że mieszkał bym w tej samej miejscowości Wink. Może to i przesada nie wiem...
Dla mnie te próbki są słabe - i nie mówię tego w kontekście sprzedaży. Jaki jest bas nie wiem - nie miałem go rękach - na próbkach jak dla mnie brzmi mizernie.

Odpowiedz
Gdybyś szukał tego modelu jb na pewno byś przyjechał....chyba,że zawiodłaby Cię wyobraźnia....przecież słychać ,że struny nie są świeże...poza tym dla mnie wszystko się zgadza...dziwne ,że nie mogłem Marcina odkleić od tego słabego basu....
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 24 gości