Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
Alfikowego Exhumateda (lekką wariacja), ale przez dodanie odwracania fazy i matrycy wyboru diod jest większą ilość brzmień do uzyskania. Coś jak w sansie gt.
Odpowiedz
Czułem, że sobie zaimplementowałeś to rozwiązanie w małej puszce Smile A to są te brzmienia, co niedawno rzucałeś porównania krzem vs. german...?
Odpowiedz
Nie mogło być inaczej B-) Porównania wrzucal Burn, ale to w TS-ie, tam diody są w sprzężeniu, no i to diametralnie inne konstrukcje.
Odpowiedz
Ok, ogarnąłem jak się dało na moje skromne warunki. Komentarze mile widziane.
http://dalmatyn.wrzuta.pl/katalog/0sDzRl...wa_rosnaca
Odpowiedz
Jestem ciekawy efektów.
Ze strony efekty-diy "17.07.2013: Zakończone prace nad prototypem B.K. Butler Tube Driver"
[Obrazek: 2rz7udl.jpg]
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Profeska. Trafko tylko na 12V, ciekawe jak to zagada. Jeszcze słicza nie podpięli Wink

HAHAHAHA zarzucaliście mi że nakładki robię, a tu proszę, na wspomnianej stronie nowość! Do tego koszt 2xwiększy Wink Choć muszę przyznać, ze dokładniejszą ma maszynę i cieńszy materiał.

PS, powtórzę za FB
Kurna, jak tak to to nagrywaj próbki. Jak się sprężyłem i dołączyłem widelec z w miarę widocznymi ustawieniami (i mojimi włochatymi łapami) to cisza... Nikt nie napisze, że krzywo, że ciulowe brzmienie, że nie stroi...
Odpowiedz
Pinio: filmik 05: od 0.37 jest bardzo fajny Smile 2.28 dobrze gadają te dwudźwięki (a przynajmniej tak to brzmi Wink ) Przy 3:54 miałem wrażenie już takiego gitarowego brzmienia bardziej niż basowego (jak dla mnie to na plus).

Powyższe opisy są z perspektywy czegoś co mi by ew. było potrzebne, stąd takie opisy i dlatego też skupienie wokół filmiku nr 5 Wink

Nie mam super słuchu, ale da się wychwycić że ma to od cholery możliwości, szkoda tylko że weszły te zniekształcenia z dyktafonu, bo trzeba brać na nie sporą poprawkę i skupić się na odsłuchaniu.

Za to chętnie bym się tym pobawił i sprawdził w warunkach 666% szatana Emotka_2755
(słuchane na pchełkach Sony otrzymanych razem z telefonem Xperia J).
Odpowiedz
(07-18-2013, 08:08 PM)pinio napisał(a): PS, powtórzę za FB
Kurna, jak tak to to nagrywaj próbki. Jak się sprężyłem i dołączyłem widelec z w miarę widocznymi ustawieniami (i mojimi włochatymi łapami) to cisza... Nikt nie napisze, że krzywo, że ciulowe brzmienie, że nie stroi...

Pinio - na pewno sporo możliwości ma. Wyślij mi na testy Wink
Odpowiedz
(07-19-2013, 08:36 AM)OMSON napisał(a):
(07-18-2013, 08:08 PM)pinio napisał(a): PS, powtórzę za FB

Pinio - na pewno sporo możliwości ma. Wyślij mi na testy Wink

I mi Big Grin
Odpowiedz
http://www.zoom.co.jp/products/ms-60b

http://www.maczosbass.pl/product-pol-539...-basu.html Smile
Odpowiedz
Przyzwoicie naśladuje dwa pudełka które mi kompletnie nie leżą brzmieniowo. A jest tam jakiś preset pt. ampeg?
Odpowiedz
Kurde...fajne to to.
Teraz pytanie, czy warto dopłacać 300zł do B3, który ma właściwie to samo, tylko wydaje się trochę prostszy w obsłudze?
Odpowiedz
To chyba zupełnie nowa generacja - ja sobie to chyba do domu kupię żeby mieć cuś pod combo małe ebsa.
Odpowiedz
Szczerze powiedziawszy, zwróciłem na to coś w ogóle uwagę, bo przypomina zwyczajna kostkę, a nie mydelniczkę i jest z metalu. Jak dla mnie, symulacje wzmacniaczy mogą być niejako dodatkowo - za to podoba mi się, że ma w sobie ileś tam efektów modulacyjnych, które można łączyć w sceny i zapisywać jako preset. Podoba mi się także, że DSP pracuje w 24 bitach. Taka jedna kostka, może być całkiem poręcznym dopełnieniem pedalboardu. Smile
Jeśłi chodzi o wzmacniacze, to wsadzili tu zarówno Ampega, Acoustca, jak i Hartke czy nawet Aguilara... HGW, jak to gada, ale z tych filmików porównujących prawdziwy hardware, to rzeczywiście brzmi przyzwoicie.

Tutaj specyfikacja:

http://www.zoom.co.jp/products/ms-60b/spec/
(07-24-2013, 11:55 AM)barabas napisał(a): Kurde...fajne to to.
Teraz pytanie, czy warto dopłacać 300zł do B3, który ma właściwie to samo, tylko wydaje się trochę prostszy w obsłudze?

A on nie jest z plastiku przypadkiem? Smile
Odpowiedz
kupilem ISP decimatora i jestem bardzo zadowolony. nawet nie bede do wylaczal Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 36 gości