Coś z charakterem Ampega SVP - pomóżcie.
Ja jeszcze miło wspominam ten head. Nie miałem żadnych zastrzeżeń co do jego jakości
http://allegro.pl/wzmacniacz-basowy-hart...23348.html
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Poczekaj aż Mateusz będzie sprzedawał jeden ze swoich preampów Smile
Odpowiedz
I to chyba będzie najlepsze rozwiązanie Wink
Odpowiedz
Zdecydowanie najlepsze. Ale one narzucają swój charakter. Bardzo.
Traktowanie Ampega jak wzmacniacza często prowadzi do niezadowolenia.
Ampeg to instrument. Ewentualnie część instrumentu jakim jest bas elektryczny.
Odpowiedz
Kurka, powoli ja mam gas na jakiś rockowy, fajnie dający się wysterować preamp lampowy... kasy brak, ale może kiedyś Smile W sumie Mateusz przy okazji tego porównania mógłby nagrać próbki Smile
Brzmień przesterowanych ma się rozumieć!
Odpowiedz
Pinio mam caly czas na sprzedaz SVT III, mozemy sie dogadac, niewiele wiecej od Twojego budzetu z niego chce!
Odpowiedz
Powiem szczerze, ze na ten moment nie wiem ktorego sprzedac i nie wiem ktorego bardziej wolne. Kazdy ma swoje plusy i minusy, musze pomyslec na czym bardziej mi zalezy kurde. Spodziewajcie sie krotkiego porownania moich preampów na YT - dziś z Pakulskim nagrywaliśmy. A zamierzam jeszcze zrobić drugie kompleksowe porównanie samych Ampegów, ale kurna czasu nie mam. Jakby ktoś mi to nagrał i zmontował to było by łatwiej;F Taki filmik to nie jest godzinka czy dwie jak wiekszosci z was sie wydajeSmile
Odpowiedz
Mateusz, bo w sumie nie miałem styczności z SVT3Pro (aż dziwota) i innymi hybrydowymi Ampegami (czyli coś na typ SVP). Idzie znaleźć taki sweet spot jak w Marshallu? Big Grin I z podobnym (nie identycznym) stopniem wysterowania? Może to pytania lamusa, ale ja serio nie wiem praktycznie nic na ich temat Smile Tak, żeby używać tego do drajwu a'la Turbowolf'y itd.
Odpowiedz
Taki jak w marshallu nie - musisz mieć koniec lampowy niestety;p Możez ukrecić coś co troche się tak zachowuje, ale na pewno nie będzie to aż tak wrażliwe na dynamike - przynajmniej moje SVP nie są.

W ogóle mam mnóstwo pomysłów na filmiki, recenzje demonstracje itp, ale jest to tak czasochłonne, że mógłbym robic tylko i czasu na robienie gitar by już zabrakło.
Odpowiedz
Nagraj to Big Grin
Odpowiedz
Ok, bardzo mi pomagacie. Rozmawiałem z Mateuszem i SVP to koszt, jaki mam na całość, a więcej kasy nie wytrzepię, próby mam regularnie, głupio zostać bez sprzętu Wink

W sumie VT mogę sobie sklecić, ale dochodzi jeszcze końcówka mocy, od której też zależy brzmienie. Sumują symulację + przypadkowa końcówka mocy to mamy niewiadomą :/

Umówmy się, że przy takim budżecie wolałbym pewne i kompleksowe rozwiązanie w postaci heada. Tym bardziej, że zależy mi w jakimś stopniu na mobilności (max ABS Rack 2U, dla SVP mógłby być 3U).

Drogą eliminacji to chyba wyłania się SWR z poprawionym enchancerem (dałbym push-pulla do omijania go permanentnie), Porta Flex 500.
Nadal poszukuję opinii o Porta Bass 250. Wiem, że Tapchan bardzo chciałby mi sprzedać B2 Wink
Na próbkach EBS brzmi fajnie do slapu, ale rytmika trochę zalatuje gumko-sprężynką Trace Elliota, której nie lubię, coś twardszego wolę. Rockowy kop w ryj albo total transparent.
Genz-Benz na próbie mi się sprawdził, choć podchodziłem z rezerwą. Peavey fajnie gra do pewnej głośności, potem DDT limituje i traci się kop. Ze specyfikacji nowszych modeli widzę, że zmienili punkt zadziałania na delikatniejszy. Za to środek nie jest parametryczny. Nie podbijam dużo barwy, ale w pomieszczeniach warto mieć taką możliwość, bo akustyka bywa skrajnie różna.
Odpowiedz
a co byś powiedział na mój preamp yamahy?

rzuć jakąś propozycję na priv może się dogadamy, tyle że nie wiem czy bliżej mu do swr czy ampega, może to daleko od obu. Poszukaj sobie na talkbasie albo gdzieś co o nim piszą.
Odpowiedz
na allegro jest tanio sm400s, ale ampeg to to nie jest. Za to mysle ze jest bardziej uzyteczny. A w ogóle zdziwilibyście sie jak brzmi przesterowany SWRWink Może to profanacja, ale gada to kozacko. To też pomysł na jakiś filmik.
Odpowiedz
POKA slina

No to: SM400 vs SVTIII vs Portaflex (jeśli ktoś ma albo się pojawi do używany)?
Odpowiedz
Końcówke w D to sobie daruj chyba, że naprawde nie chcesz dzwigać. Jeszcze nie gralem na cyfrze co by grała tak dobrze jak transyztor, a grałem na wielu. Wpisz w allegro SWR i poszukaj, za ten piniondz nie ma nic lepszego.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości