09-09-2013, 08:41 PM
Zdjęcia Sprzętu!
|
09-09-2013, 09:05 PM
kojarzy mi się z Sandbergiem, którego, zdaje się, miał Brylant. jeśli mam być szczery, to nie podoba mi się, ale oczywiście ważne, że podoba się temu, komu ma się podobać, czyli Tobie mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
09-09-2013, 09:16 PM
Ta płytka mi się okrutnie nie podoba, zdjęcia całości jakieś?
09-10-2013, 04:27 AM
09-10-2013, 06:55 AM
No płytka podnosi wartość tego instrumentu, a na pewno cenę. Nie wiem czy jakies walory akustyczne maja cos do czynienia, podobno ta plytka pomaga gorce w tym basie, ale glownie chodzi o wysilek wlozony w to by ta maskownica byla prosta.
Mnie ten Elwood bardzo pasuje i podobal mi sie najbardziej ze wszystkich instrumentow jakie ma Adrian i pozostaje mi to odczucie estetyczne juz kilka lat. Całego zdjec jakis wybitnych na razie nie mam, moge pokazac to: Wiem że może troche fisheye foto ale jak sobie odwrocicie proporcje to bedziecie miec pelen obraz Groza: Ja mam wrazenie ze ten uklad pickupow nie jest jakis mocno alternatywny, bardziej zwrocilbym uwage na rozstaw w Alembicu, a tu wydaje mi sie to wszystko dosc naturalne.
09-10-2013, 06:58 AM
Mi się podoba. Płytka może mnie nie powala, ale bas sam w sobie jest świetny. Czekam na próbki, choć raczej wiem, czego się spodziewać i też będzie mi się podobać
Masz rozpinane cewki w tym humbie?
Gram na nerwach.
09-10-2013, 07:06 AM
Nie, nie mam. Tam jest ino push/pull do wlaczania/wylaczania Glockenklanga
09-10-2013, 08:19 AM
(09-10-2013, 07:06 AM)yarzenioova napisał(a): Nie, nie mam. Tam jest ino push/pull do wlaczania/wylaczania GlockenklangaPewnie zawsze można dorobić, gdyby Cię naszła ochota
Gram na nerwach.
Też mam nowy bas. Też fenderokształtny, ale "bliższy" oryginału - ma 4 struny :mrlove:
09-10-2013, 08:46 AM
miklo: Probowalem wczoraj grac na wszystkim co ten bas ma i wlasciwie tylko na pasywie zagralem z 80% calego czasu. Ten instrument sam z siebie, bez zadnych dopalaczy brzmi wysmienicie i jesli kiedys mnie najdzie ochota to moze dorzuce i jakies rozlaczanie, ale poki co ciesze sie, ze zaoszczedze na baterii do preampa
PS Nie ma znaczacego spadku gaina przy przelaczaniu z active na passive, jaki obserwowalem na tym samym Taurusie i Sandbergu z takim push/pullem. Nie wiem jak to chlopaki rozwiazali ale jest to bardzo uzyteczna opcja. WorWr: pics or it didn't happen. jasiekl: Froga nie macałem. Słyszalem kilka na zywo i wiem jaki ma potencjal to basiwo. Tudziez jakos bardziej ciagnelo mnie do bardziej popularnej konstrukcji i Frog moglby u mnie nie zagrzac miejsca. Mam nadzieje ze Elwood zagrzeje, ale potrzeba czasu zebym mogl sie wypowiedziec o tym co ten bas umi i co ja na nim. Na razie zauwazylem ze jak go mocniej przycisnac to brzmi hi-fi, jakos tak sam z siebie z dechy nic go nie blokuje i kazde mocniejsze zagranie daje +20 do volume
09-10-2013, 08:54 AM
09-10-2013, 08:55 AM
To chyba wyżej, helloł
A co do pickupow serio sa tak jak trza, nic nie jest za wysoko. Cala akcja jest bardzo niska, wygodnie ten bas jest zsetupowany az milo. To pierwszy moj bas ktory nie brzeczy nigdzie. Zawsze mialem basy od razu do szlifu, to taka fajna odmiana.
09-10-2013, 10:09 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-2013, 10:10 AM przez dr_kciuk.)
Ładny?
09-10-2013, 10:10 AM
Bardzo! Ja to nazywam "slimeburst" Szkoda, że nie z klonem, ale i tak miodzio.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 35 gości