Zdjęcia Sprzętu!
ginac prosze...
w meczarniach!
aaa
men!!!!
Siły przyrody w służbie człowieka
rower ! suko  ! !
http://www.facebook.com/illharmonix
https://www.facebook.com/yourgrooveservice/
lubie grac zle
Odpowiedz
(09-10-2013, 08:46 AM)yarzenioova napisał(a): miklo: Probowalem wczoraj grac na wszystkim co ten bas ma i wlasciwie tylko na pasywie zagralem z 80% calego czasu. Ten instrument sam z siebie, bez zadnych dopalaczy brzmi wysmienicie i jesli kiedys mnie najdzie ochota to moze dorzuce i jakies rozlaczanie, ale poki co ciesze sie, ze zaoszczedze na baterii do preampa Smile

PS Nie ma znaczacego spadku gaina przy przelaczaniu z active na passive, jaki obserwowalem na tym samym Taurusie i Sandbergu z takim push/pullem. Nie wiem jak to chlopaki rozwiazali ale jest to bardzo uzyteczna opcja.

WorWr: pics or it didn't happen.

jasiekl: Froga nie macałem. Słyszalem kilka na zywo i wiem jaki ma potencjal to basiwo. Tudziez jakos bardziej ciagnelo mnie do bardziej popularnej konstrukcji i Frog moglby u mnie nie zagrzac miejsca. Mam nadzieje ze Elwood zagrzeje, ale potrzeba czasu zebym mogl sie wypowiedziec o tym co ten bas umi i co ja na nim.
Na razie zauwazylem ze jak go mocniej przycisnac to brzmi hi-fi, jakos tak sam z siebie z dechy nic go nie blokuje i kazde mocniejsze zagranie daje +20 do volume Wink

ja miałem elwooda piątkę, po czym macałem sadowskyego w takiej samej konfiguracji i powiem, że zbytniej wyższości sadowskyego nie zauważyłem, no może poza jakimiś tam detalami typu brzydki binding na maruszczyku.
OO==++
Odpowiedz
Ja tak jak mowie porownywalem podobnego Sandberga w podobnej konfiguracji pickow i drewna, tyle ze ten sandberg byl postarzany. Fenomenalna robota tak btw. Mam wrazenie ze byl bardziej agresywny od Elwooda z aktywem, ktory wylaczam u siebie tak mi sie niesamowicie pasyw podoba. Ale za to klon na podstrunnicy w Elwoodzie setki raz ladniejszy, ten w Sandbergu wygladal jak kawal blatu ze starego stolu, jak zrobie jakies ladne foty to sie nim pochwale. Na razie przerobilem to, wiem ze słabe to, ale i tak fajnie można przerabiac online na photobuckecie i próbka amatorszczyzny poniżej:
[Obrazek: fb2d95f1-1e79-4b0a-a7d3-b297447c82e5.jpg]
Odpowiedz
Mi nie działa. Gdzie w tym czymś jest play ?
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
How about now?
Odpowiedz
(09-11-2013, 11:07 AM)yarzenioova napisał(a): Ja tak jak mowie porownywalem podobnego Sandberga w podobnej konfiguracji pickow i drewna, tyle ze ten sandberg byl postarzany. Fenomenalna robota tak btw. Mam wrazenie ze byl bardziej agresywny od Elwooda z aktywem, ktory wylaczam u siebie tak mi sie niesamowicie pasyw podoba. Ale za to klon na podstrunnicy w Elwoodzie setki raz ladniejszy, ten w Sandbergu wygladal jak kawal blatu ze starego stolu,

To chyba kwestia wgzemplarza, u mnie klonik pikny... Wink

Chociaż w zastępczym Sandbergu palisander miał brzydkie przebarwienia... Wink
Odpowiedz
Paweł ma ten sam bas. Możecie posłuchać http://www.youtube.com/user/DrMuody
Odpowiedz
No na bank, ja sie wlasnie balem zeby tego blatu nie dostac. Ale juz moge sie spokojnie cieszyc Smile
Jako ze Sandbergi robia na mnie wielkie wrazenie to zakwas w razie czego winszuje zakupu Wink

Dex: Pawel ma prawie ten sam bas. On ma 24 progi ja 21, dla lutnikow ma to spore znaczenie, nie wiem jakie ale z tego co slyszalem basy z i bez tych 3 progow odzywaja sie troszke inaczej. Pewnie standardowo chodzi o masywnosc drewna.
Odpowiedz
(09-11-2013, 11:41 AM)yarzenioova napisał(a): On ma 24 progi ja 21, dla lutnikow ma to spore znaczenie, nie wiem jakie ale z tego co slyszalem basy z i bez tych 3 progow odzywaja sie troszke inaczej. Pewnie standardowo chodzi o masywnosc drewna.

Taaa. Smile Ja słyszałem, że do klangu ponoć lepiej gadają te z mniejszą ilością progów, jak Fender itp. Ale nie wiem, jak to się przekłada na realia Smile
Odpowiedz
No slap to chodzi jak szalony na tym basie. Nagram probke funk ze stronki Laklanda jak sie uda w weekend zeby to pokazac Wink With killer B.
Odpowiedz
[Obrazek: helix-bass.jpg]

[Obrazek: YUfH8.gif]
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
Zajebisty mam precel? Oddam za 400 zł Emotka_1864

[Obrazek: nen1v81m12pg.jpg]
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
(09-11-2013, 08:23 PM)wtf napisał(a): [Obrazek: helix-bass.jpg]

[Obrazek: YUfH8.gif]

Odpowiedz
Wygląda dziwacznie, ale ma coś w sobie. Nawet fajny. Za to brzmi kiepsko Wink
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(09-12-2013, 06:59 AM)miklo napisał(a): Wygląda dziwacznie, ale ma coś w sobie. Nawet fajny. Za to brzmi kiepsko Wink

Widziałem różne demka tych Helixów - od totalnego mułu, poprzez wyrównane brzmienie z ładnie zaznaczoną teksturą, po zgrzytliwe chujstwa... Fakt faktem, że były to różne modele Helixów i nagrywane w przeróżnych środowiskach sprzętowych. Z tego co widzę, wycofali się z większości modeli pozostawiając jedynie te najprostsze "precle". Banjo dziwaczne - fakt, ale coś fajnego w sobie ma Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 34 gości