Moja opinia tutaj sie nie liczy akurat, ale szczerze mowiac, w ogole mi sie to Alf nie podoba. Jakies to takie... Chyba za duzo jak dla mnie, meczace to bylo dla mnie.
Oczywiscie technicznie fajnie, jak zwykle.
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 34
Reputacja:
52
09-29-2013, 09:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-30-2013, 12:38 AM przez Alfik.)
(09-28-2013, 01:05 PM)WoWR napisał(a): a jednak nagralem
Mimo, że muza leci prosto z YT, bas z małego Rolanda, a wszystko to nagrywane telefonem leżącym na lapku, słychać co gram!
Jazz Bass przebije się przez wszystko i słychać go nawet z nagrań na telefonie
Fajnie zagrane czujnie.
(09-26-2013, 03:00 PM)Mortie napisał(a): Przyjechałem chwilę wcześniej do pracy i pyknąłem dwa tejki- jeden z palca, drugi z kciuki. Bez poprawek, miejscami krzywo. Wcześniej słuchałem Waszych nagrań, dlatego starałem się zagrać inaczej, coby na plagiatora nie wyjść.
Bas wpięty w jakiś interface, bez preampu (pasyw), na kręceniu gałkami się nie znam, także nie ma tu ani eq, ani kompresji.
https://soundcloud.com/piotr-ignatowski/palce
https://soundcloud.com/piotr-ignatowski/kciuk
Wersja z palców mi się bardzo podoba. Są tam jedynie jakieś drobne potknięcia rytmiczne. Dźwięki i zagrywki rytmiczne wybrane bardzo fajnie.
(09-28-2013, 06:22 AM)unclefucker napisał(a): Od 3 dni sobie popalałem i bawiłem sie tym podkładem . Nawet specjalnie nie słuchałem wcześniej wstawionych, żeby zagrać wszystko od siebie nie sugerując się waszymi pomysłami ( nie moge sie doczekac kiedy je odsłucham ). Nie krzyczcie na punktualność, ale przez sezon to Dziewcze+praca+motocykl wypełniają mi cały wolny czas, a na ćwiczenie brakuje czasu , no i niestety to słychać, aułć...ale co tam: męczcie sie!
http://w674.wrzuta.pl/audio/72JE0XnGc0z/dograne
Tradycyjnie bardzo precyzyjnie zagrane 
(09-16-2013, 09:00 PM)irok napisał(a): (09-16-2013, 08:42 PM)Pufex napisał(a): Fajnie zwinny zagrałeś.
Irok - też fajnie.
Tylko pany, piszcie mniej więcej na czym to zagraliście, tak dla nauki .
Fender Jazz Bass MIJ z pickupami wymienionymi na USA-ńskie, struny flatwound Fender 9050L.
Bas -> di box -> ESI U46XL -> Reaper.
Z obróbki to tylko kompresor vst (Kjaerhus Audio classic compresor).
Bas miał założoną płytkę 
Bardzo fajne pomysły troszkę tylko miejscami brakuje konsekwencji i kilka wpadek rytmicznych. Jakby nad tym posiedzieć troszkę wyszła by super linia. Brzmienie całkiem grube mnie się podoba
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
Alfik - Intro bardzo mi się podoba!
Liczba postów: 6156
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
(09-29-2013, 08:42 PM)herp napisał(a): Proszę nie nadinterpretować!
I vice versa.
(09-29-2013, 11:35 PM)herp napisał(a): Alfik - Intro bardzo mi się podoba! Zgadzam sie z przedmowca, swietny wstep az chce sie sluchac dalej. Widac poza tym ze duch Jaco Cie nie opuszcza.
Faktycznie strasznie gesto i mocno brzmi jak cwiczenie, ale to nic zlego. Co by nie powiedziec najlepiej wykonane IMO
Kiedy do tego podkladu dogra cos Pilich?
uncklefucker: Super, fajnie rowno i ladnie to brzmi. I like.
PS Namawialem Semena do dolaczenia do miasta, glownie po to zeby cos tez tu nagral. Zobaczymy czy znajdzie czas someday.
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
Groove dla mnie taki sobie, nic odkrywczego, tak jakbym już to z 50 razy słyszał  Ale wstęp bardzo mi się podoba.
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
(09-29-2013, 12:47 PM)Alfik napisał(a): Przypominam, że zgodnie z tym co jest napisane w pierwszym poście nowy podkład ma się pojawić 15 każdego miesiąca a nie pierwszego.... wrzucanie nowych podkładów co dwa tygodnie nie ma sesnsu chyba, że zmieniamy nazwe na zagraj do podkładu co ci ślina na język przyniesie byle szybko...
Ja do tego podkładu nagram coś dziś albo na początku tygodnia - kwestia kiedy będę mieć trochę wolnego
(09-14-2013, 01:10 PM)herp napisał(a): Zgodnie z pomysłem Zakwasa - realizuję pomysł.
Pomysł jest taki żeby pod jeden backing track nagrania stworzyło kilku, może kilkunastu forumisiów. Będą takie wątki, i będą zakładane co miesiąc, 15 dnia każdego miesiąca. W 1. poście wrzucę zawsze linka do backing tracku (najlepiej YouTube/mp3) i przez miesiąc nagrywamy swoje pomysły. Dobrze gada, wódkę mu polać. Sam podszedłem do tego jak do nagrywania co mi ślina na palce naniesie.
Zakrzewski Essential V
TC RH 750 + TC RS 212
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 34
Reputacja:
52
(09-30-2013, 10:01 AM)Mortie napisał(a): (09-29-2013, 12:47 PM)Alfik napisał(a): Przypominam, że zgodnie z tym co jest napisane w pierwszym poście nowy podkład ma się pojawić 15 każdego miesiąca a nie pierwszego.... wrzucanie nowych podkładów co dwa tygodnie nie ma sesnsu chyba, że zmieniamy nazwe na zagraj do podkładu co ci ślina na język przyniesie byle szybko...
Ja do tego podkładu nagram coś dziś albo na początku tygodnia - kwestia kiedy będę mieć trochę wolnego
(09-14-2013, 01:10 PM)herp napisał(a): Zgodnie z pomysłem Zakwasa - realizuję pomysł.
Pomysł jest taki żeby pod jeden backing track nagrania stworzyło kilku, może kilkunastu forumisiów. Będą takie wątki, i będą zakładane co miesiąc, 15 dnia każdego miesiąca. W 1. poście wrzucę zawsze linka do backing tracku (najlepiej YouTube/mp3) i przez miesiąc nagrywamy swoje pomysły. Dobrze gada, wódkę mu polać. Sam podszedłem do tego jak do nagrywania co mi ślina na palce naniesie.
To fajne rzeczy Ci ślina na język niesie
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
Liczba postów: 16401
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
Nawet nie wiesz Alfik, jak on mnie tym wnerwia. Niby 11 lat młodszy brat i nie powinien fikać, a co mu ślina na palec przyniesie, to jest w zasadzie gotowiec. Nic respektu przed starszym bratem
Gram na nerwach.
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
To Mortie to jest ten słynny brat Mikla? Ja jak zwykle się ostatni dowiaduję
Alfik: jak zwykle pro, dobry wykład dot. harmonii 
Wowr: fajnie gada jak na kamerę 
Quniq: jest lepiej niż ci się zdaje
resztę odsłucham i coś napiszę
Liczba postów: 9539
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
tak przyszło mi do głowy, żeby może w nowopowstałym temacie ([Indeks] Basscity Backing Track Challenge) zebrać do tzw. kupy w jednym poście wszystkie nagrywki, które tu się pojawiły, hm?
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
I zrobić ranking?  Już mam usuwać z sendspace pozstałe tracki?
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
Może nie tyle ranking co do odsłuchu żeby było, nie róbmy zawodów bo zaraz powstanie 500 stron bezsensownej wymiany zdań na temat "co jak i dlaczego tak a nie inaczej"
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
Zrobimy ranking, to nagle znajdą się ze dwa nagrania na wątek.
Umówmy się - te tematy mają nas wzajemnie inspirować, a nie tworzyć atmosferę internetowej paraolimpiady.
|