10-01-2013, 08:23 AM
Tak deko nie bałdzo ten tul, ale jak ktoś lubi...

Gram na nerwach.
Ankieta: Zaczynamy od 1. października nowy temat (i potem zawsze od 1.) czy od 15. października tak jak było ustalone? |
|||
Od 1.10 nowy, niech ten zostanie do 15. otwarty. | 8 | 26.67% | |
Od 15.10 nowy, nie ma sensu psuć ustalonego porządku. | 12 | 40.00% | |
Od 1.10 nowy, ten zamykamy. | 3 | 10.00% | |
Lata mi to... | 7 | 23.33% | |
Razem | 30 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
[Backing Track Challenge] Wrzesień 2013
|
10-01-2013, 08:34 AM
(09-30-2013, 11:27 PM)maRcin napisał(a): Groza wiedziałem , że nietypowo i na rockowo bedzie ale przekonuje mnie to ... tylko za krótko Nichuja nie wiem co w tym rockowego, ale wy się na takiej stylistyce znacie - ja nie, więc może i tak jest ![]() Nagram wszystkie frazy, mam już ułożone (tutaj słychać 1/4). Tylko muszę sobie to wyćwiczyć takt po takcie - precel dalej jest dla mnie ciut narzędziem obcym i to co sobie ułożyłem jest dosyć trudne.
10-01-2013, 08:48 AM
żeby nie było zbyt kolorowo - mnie się nagrywka Grozy nie podoba, przyzwyczaiłeś nas wszystkich, a w każdym razie mnie, do znacznie lepszego tajmingu, same motywy też dość siermiężne, no ale Ty to w końcu rockman jesteś.
![]() W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
10-01-2013, 08:57 AM
Jasne, nie twierdzę, że jest inaczej
![]()
10-01-2013, 09:12 AM
ale to wszystko tylko pokazuje, że ten temat jest bardzo przydatny, niezły motywator. jeśli w kolejnych miesiącach pojawi się jakiś metalowy podkład, to mimo, że nie gram takich rzeczy, też się chętnie nagram i tu wrzucę, nawet jeśli będzie to kiła nieprzeciętna. zawsze warto poszerzać horyzonty.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
10-01-2013, 09:17 AM
Jeżeli mam być szczery, to nie wiedziałem metalowego podkładu do basu, bo i tak pewnie ograniczyłby się do grania tego samego co gitary.
![]() (09-28-2013, 01:05 PM)WoWR napisał(a): a jednak nagralemBardzo fajne. Czasem mniej znaczy lepiej. (09-28-2013, 02:09 PM)groza napisał(a): Ja czekam aż ktoś B zagraChodzi o niskie B, czy w ogóle B? ![]() ![]() (10-01-2013, 09:12 AM)zwinny napisał(a): ale to wszystko tylko pokazuje, że ten temat jest bardzo przydatny, niezły motywator. jeśli w kolejnych miesiącach pojawi się jakiś metalowy podkład, to mimo, że nie gram takich rzeczy, też się chętnie nagram i tu wrzucę, nawet jeśli będzie to kiła nieprzeciętna. zawsze warto poszerzać horyzonty. I na tej zasadzie i ja się dograłem. Poszerza horyzonty, poza tym jak się bawić, to się bawić. To zamknięte grono, więc nawet kicha nie grozi samobójstwem.
Gram na nerwach.
10-01-2013, 09:28 AM
(09-30-2013, 10:44 PM)Maciejeq napisał(a): Siedzę z tym trackiem już od 22, 4 razy zmieniałem całą linię, w końcu się wkurzyłem, zagrałem jakieś proste gówno i proszę mnie obsmarować od prawej do lewej Kapkę do tyłu jest zagrane momentami za bardzo, ale ogólnie fajne, misio fajny z tego basa tutaj się robi. ![]() @groza, dobrze, że zagrałeś pod oba akrody! ![]() ![]()
wczoraj wszystkei frazki osobno ponagrywałem, teraz muszę się nauczyć zagrać ciągiem - Zakwas nie poganiaj mnie kurwa bo się zamknę w sobie i zostanę emo, jak Fabian.
10-01-2013, 09:40 AM
U, zabolalo, co?
10-01-2013, 09:51 AM
Nie, dopóki nie będziesz mi próbował sprzedać ibaneza to jest spoko.
10-01-2013, 09:54 AM
Deal.
10-01-2013, 10:14 AM
Zamiescilem powyzej zly link, ponizszy bez basu:
http://chordify.net/chords/smooth-jazz-g...ckschannel Ewidentnie jednak nie dziala jak powinno, teraz jak dokladniej sie przyjrzalem. Jednak worthless, bede musial sam myslec grajac :/ ![]()
10-01-2013, 10:22 AM
No przy dwóch funtach to bez dyrygenta ani rusz.
(09-30-2013, 03:11 PM)solartron napisał(a):(09-29-2013, 09:37 PM)Alfik napisał(a): Prosz... Pawle ogromne dzięki za miłe słowo ![]() Zgadzam się absolutnie z tym co napisałeś. Solista ze mnie dupowaty. To jest ułożone, po iluś tam próbach, ale nie mam wystarczającej wiedzy, ani umiejętności, ani smaku aby zagrać bardziej odważne. Uwielbiam Fusion - nie zestarzało mi się ciągle. Kennediego i Willisa mógłbym słuchać non stop. Pamiętam, że jak pierwszy raz Robert Szydło puścił mi solo Kennediego to nie mogłem się zebrać przez tydzień. Willis potrafi grać pięknie po bardzo skomplikowanej harmonii, życia mi nie starczy aby to zrozumieć, a żeby tak grać trzeba się urodzić geniuszem i potem dużo ćwiczyć. Co zaś do barwy też się zgodzę - zgrałem to w domu na NS10. Posłuchałem w studiu i mógłbym spokojnie dodać tak ze 3dB na 40Hz 6dB/oct - sprężynka by została ale wypełnienie było by większe. Oczywiście dalej pozostał by to vintage jazz bass na mostkowym pickupie a nie modern Smith czy też Roscoe ale myślę, że lepiej by Ci się słuchało. Jeszcze raz dziękuje Komplement od kogoś tak wymagającego jak Ty to dla mnie duża motywacja do dalszej pracy ![]() ![]() ![]() (09-30-2013, 06:14 PM)Marcin S napisał(a): Bezpieczne dźwięki w sprytnych miejscach + parę wstawek - tak aby laski wiedziały, że jesteś groźny ![]() ![]() (09-30-2013, 06:45 PM)puszkin napisał(a): przeznaczone na lincz Pomysł spoko tylko przy takim graniu musisz bacznie słuchać Hihatu i duszków na werblu one nadają puls. Ty grasz tak jakbyś podkładu za bardzo nie słuchał i często jesteś obok "tajmu". Kluczowe są też długości nut. (09-30-2013, 03:52 PM)miklo napisał(a): Heh. Żeby nie robić z gęby cholewy wyciągnąłem bas. Nie miałem go w ręku przez pół roku, struny mają 1.5 roku, jak słychać dziewczyny marudziły i musiałem kończyć Już dokonałeś samokrytyki w sprawie mojego postu dotyczącego harmonii non więc pomijam temat ![]() Masz FORUMOWY NAKAZ Ćwiczenia. Marnujesz się słychać faceta, który kiedyś grał świetnie a teraz nie ma czasu ćwiczyć... Priorytety priorytetami ale muzyka czeka. 1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|