Jałosiński Basses
No niestety, frezarka wyrwała kawałek drewna, rozwaliła szablon, jednym słowem masakra. Najlepsze jest to, że nie wiem jak to się stało, tzn. wiem bo frezarka była w kieszeni i przy rozruchu jej zaczęła obijać się o drewno...
Odpowiedz
(10-16-2013, 04:57 PM)Sebastian napisał(a): No niestety, frezarka wyrwała kawałek drewna, rozwaliła szablon, jednym słowem masakra. Najlepsze jest to, że nie wiem jak to się stało, tzn. wiem bo frezarka była w kieszeni i przy rozruchu jej zaczęła obijać się o drewno...

jeśli chcesz uratować ten korpus i pozostać przy opcji JJ.. to naklej fornir i spróbuj jeszcze raz, bądz też ,wyszpachlować i pomalować...
Odpowiedz
Picki już kupione. Wink
Odpowiedz
Z ciekawości, w czym projektowałeś program na frezarkę? Big Grin
Cytat:Prymy, srymy, septymy, kostka, palce, precel, patriot, ampeg, swr - chuj mnie to wszystko obchodzi, i tak zagram to tak, ze będzie słyszalne moje podejście do basu i muzyki i to jakim jestem człowiekiem.
trade comfort for identity
drown me in kerosene
Odpowiedz
Sklejka + wydruk z corela 4xA4 + Frezarka + Ręce. Ot całe programowanie.

PS. Dziś zakończyłem struganie. Jutro wrzucę fotkę. Zostało tylko szlifowanie i lakierowanie, składanie i lutowanie. Smile
Odpowiedz
(10-19-2013, 04:36 PM)Sebastian napisał(a): Sklejka + wydruk z corela 4xA4 + Frezarka + Ręce. Ot całe programowanie.

PS. Dziś zakończyłem struganie. Jutro wrzucę fotkę. Zostało tylko szlifowanie i lakierowanie, składanie i lutowanie. Smile

Czyli została Ci najgorsza czynność - lakierowanie. Życzę powodzenia, na razie wszystko wygląda naprawdę fajnie. Mogę Ci poradzić abyś przed lakierowaniem zmontował cały bas do kupy i sprawdził czy wszystko jest ok. Wtedy możesz jeszcze wprowadzić jakieś poprawki. Można się też przekonać jaki wpływ na brzmienie gitary ma lakier.

Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115

www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl -  zespół na Twoje wesele Wink

Odpowiedz
Dokładnie tak zrobię. Muszę poprawić lekko kieszenie na pickupy, i składam do kupy. Ustawienie, i niech drewno "osiada". Po jakimś czasie lakierierowanie. Teraz muszę postudiować trochę schematów elektorniki i znaleźć kolor :
[Obrazek: SonicBluePrecision2.jpg]
Czarny osprzęt + pickupy bez nadbiegunników. Mniam. Smile
Odpowiedz
Strasznie ciężka jest po złożeniu, nie leci na główkę. No dobra mostek jest krzywo.Tongue

[Obrazek: 544102_745908615435956_815860068_n.jpg]
Odpowiedz
Gryf się wydaje strasznie wąski.
Fajna gitarka. Big Grin
Cytat:Prymy, srymy, septymy, kostka, palce, precel, patriot, ampeg, swr - chuj mnie to wszystko obchodzi, i tak zagram to tak, ze będzie słyszalne moje podejście do basu i muzyki i to jakim jestem człowiekiem.
trade comfort for identity
drown me in kerosene
Odpowiedz
wygląda elegancko!

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
Zacność. Chwalić mrgreen
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
Elegancko, gratuluje!
Odpowiedz
Piękność! Gratuluję!
Jakieś próbki poproszę i specyfikację?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Próbki to na razie trzeba się w cierpliwość uzbroić.

Specyfikacja:
Korpus - Olcha
Gryf - Klon
Podstrunnica - Klon
Osprzęt - Sung Il + WSC + Jin Ho
Przetworniki - Tesla Corona-B1 + Corona-B3
Elektronika - Vol J + Vol M (switch:gryfowa/obie/mostkowa) + Master Tone

[Obrazek: 1441411_746006578759493_2059182212_n.jpg]
I jest poważnie zainteresowany pierwszym ogrywaniem.
Odpowiedz
Gratulacje, jak wrażenia kota po ograniu? Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości