prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy
Nie wiem jak nazwać bas na którym to nagrywałem, powiedzmy, że jest to 'NO Name fretless P bass'.
próbka
sama scieżka basu
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
Nie nagrywa juz nikt nic?Sad

Ja postaram się wrzucić jak założę nowe sznurki,albo wypiorę obecneBig Grin
Odpowiedz
Ja bym nagrał, ale nie wiem cuerva jak.
Odpowiedz
Instalujesz jakis program w którym nagrasz gitarkę,np audacity.Podłączasz bass do karty muzycznej w kompie do gniazda mikrofonowego przez adapter duzy jack > mini jack i tyle.
Odpowiedz
Niech sie tam ktos przejdzie do Jarka i mu zainstaluje Reapera, pokaze jak sie wrzuca i renderuje sciezki, bo chetnie jego Alembica poslucham.
Odpowiedz
niech sie jarek do adama "skarpety" burninga przejdzieBig Grin
Odpowiedz
paka:
Nic nie napisales o moich brzmieniach Sad
Glownie P (zagroovione bardziej niz u Sistarsow,my favourite ogolnie) i F.
Odpowiedz
Dograłem swojego zacnego gmr'ka Wink

Nowe strunki Fodery.

http://w117.wrzuta.pl/audio/4fWsQX4gg1z/..._-_sistars

EDIT:
@I.Q.: Bardzo fajne brzmienia.. widac ze da sie sporo ukrecic na Twej basi Smile
@WoWR: Do frettlesów od zawsze mam słabość.. nawet tych NoName Wink
Odpowiedz
Pawel to mialy byc probki basu, a nie swietnej gry na basie. Jeden lick zagrales tak ze mi sie wlosy na glowie zjezyly. Super czlowieku! Pogratulowac.
Odpowiedz
ale jednak gmr chyba potrafi zabrzmiec wbrew temu co mowia specjalisci Big Grin
chociaz cholernie przydalby sie taki sam, tylko z 2 strunami wincyj...
Odpowiedz
Szkoda ze podkład Sistars jest tak strasznie przesterowany. Można by go poprawić, bo teraz jest totalna kaszana Wink
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
strasznie przesterowany? bez przesady Wink
Odpowiedz
(08-27-2010, 09:10 PM)WoWR napisał(a): Szkoda ze podkład Sistars jest tak strasznie przesterowany. Można by go poprawić, bo teraz jest totalna kaszana Wink

(08-27-2010, 09:17 PM)Paweł Wszołek napisał(a): strasznie przesterowany? bez przesady Wink

wrzuciłem taki na forum, jak ktoś chce w dobrej jakości wav. z miksem co by klapa nie trzeszczała to mogę przesłać Wink
mrgreen
Odpowiedz
Nie znam tego kawałka, nie słuchałem Waszych wykonań, pacnąłem podkład tak na oko:

http://mikloo.wrzuta.pl/audio/01YZjrWD6n...robka_gila

pasyw, szeregowo, dwie przystawki, skręcona góra (ale nie do końca), symulacja ampeg ba500 + 2x10 (podbity lekko środek gałką)

Przed wrzuceniem tutaj swoich wypocin przesłuchałem Wasze no i kurde nieźle spudłowałem ;] Ale brzmienie słychać Big Grin

@I.Q.: Faktycznie sporo możesz ukręcić z tego wiesła. Fajnie gada.

@WoWR: Fajny Big Grin

@Paweł Wszołek: Pozamiatałeś Emotka_2755
Gram na nerwach.
Odpowiedz
@Miklo: fajnie mruczy ten basior.. podoba mie sie Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości