Jaki to bas ?
Mnie weźcie na najsłabszego a budżetowego basu nie musicie mi dawać przywiozę ze sobą, mam dwie sztuki. ale se q-wa choć raz na porządnym basidle zagram !!!
Odpowiedz
A tam Pilichowski, to trzeba na własne uszy usłyszeć i poczuć Wink

Jac, to kurde ćwicz, bo to słabe wyróżnienie Tongue
Odpowiedz
Akurat Squiery VM są bardzo fajne Tongue
Cytat:Prymy, srymy, septymy, kostka, palce, precel, patriot, ampeg, swr - chuj mnie to wszystko obchodzi, i tak zagram to tak, ze będzie słyszalne moje podejście do basu i muzyki i to jakim jestem człowiekiem.
trade comfort for identity
drown me in kerosene
Odpowiedz
Tommi VM trafiają się różne egzemplarze.
Odpowiedz
Londyński znakomity basista Mike Mondesir używa jako głównego basu Yamahy BB zdaje się G5II czy jakoś tak, tajwańskiego modelu z drugiej połowy lat 90-tych. Grał na tym trasy z Jeffem Beckiem, gra regularnie z Billym Cobhamem (jest jego "europejskim" a czasem i "japońskim" basistą). Nie chodzi myślę o "budżetowość" instrumentu, tylko raczej o jego szerzej pojętą jakość, konstrukcję, materiały itd. Wiele tanich gitar jest całkiem dobrej jakości, choćby wiele ze wspomnianych wyżej Squierów, ja osobiście mam nabytą doświadczeniem (bo wcześniej przez długie lata mi "nie robiły") słabość do Yamah.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
Wieeeele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak dobre budżetowe gitary ma, bo brzmienie słyszy przez pryzmat ceny. Wink
Odpowiedz
Swojego Squiera Classic Vibe'a nie sprzedam bo wiem że w takich pieniądzach nie kupię drugiego tak świetnego basu. Kupiłem drugi w ciemno i też jest świetny chociaż musi się chyba jeszcze trochę "rozegrać" (nie wiem jak to inaczej opisać). Nie spotkałem jeszcze jazza z tej serii który by nie brzmiał przynajmniej przyzwoicie. Grałem też na kilku Vintage Modified jazz basach i trafiały się świetne egzemplarze ale i takie które wg. mnie lepiej służyłyby jako dekoracje.
Odpowiedz
fakt, że VM są trochę nierówne, znacznie bardziej niż CV. Ale chyba nie bardziej niż np Fendery Am Std, próbowałem kilka naprawdę głuchych kołków bez brzmienia z tej serii. Ale też, przyznaję, kilka absolutnie świetnych do których żaden znany mi Squier nie ma startu. Skoro mowa o Vintage Modified to ciekaw jestem tych modeli po ostatnich zmianach, teraz zdaje się wszystkie mają błyszcząco lakierowane gryfy, nawet Herp Signature i fretless, a model '77 który dotychczas miał czarny agathisowy korpus ma też teraz wersję sunburst oraz klonową natural (taka mogłaby mi robić za backup dla marcusa).
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_mys1dkyNNR1sl5n1po9_500.jpg]
any one?
Odpowiedz
jakbym miał zgadywać, to to jest jakaś kopia guild starfire (ale równie dobrze, to może być jakaś jolanka)
OO==++
Odpowiedz
(04-06-2014, 08:23 AM)3cina napisał(a): [Obrazek: tumblr_mys1dkyNNR1sl5n1po9_500.jpg]
any one?

Zapytaj właścicielkę Wink
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Główka jakaś taka mało Guildowata...

Na pewno chodzi o bas czy raczej o basistkę? Tongue
Odpowiedz
A mnie zawsze zastanawiało co to za basówka:

Akurat jesteśmy na etapie przygotowywania tego numeru z coverbandem.

Odpowiedz
(04-07-2014, 10:47 AM)Bigos napisał(a): A mnie zawsze zastanawiało co to za basówka:

Akurat jesteśmy na etapie przygotowywania tego numeru z coverbandem.

Electra MPC Outlaw bass - customized.
Odpowiedz
(04-07-2014, 10:59 AM)warstadt napisał(a): Electra MPC Outlaw bass - customized.
O kurwa mrgreen Nie dziwię się, że nie rozpoznawałem. Za cholerę nie wiem co to. Dzięki Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości