Zdjęcia Sprzętu!
Damn, ależ tam musi być duże stężenie doom'u Smile
Pięknie to zapewne gruzi, Twój Sunn to jedna z perełek jakie zapamiętałem po ostatnich bassturbacjach. Doróbcie się jakiegoś fajnego nagranka z biczkraftem, proszę! Wink Emotka_2755
Odpowiedz
(12-05-2013, 11:15 PM)Maciejeq napisał(a): Damn, ależ tam musi być duże stężenie doom'u Smile
Pięknie to zapewne gruzi, Twój Sunn to jedna z perełek jakie zapamiętałem po ostatnich bassturbacjach. Doróbcie się jakiegoś fajnego nagranka z biczkraftem, proszę! Wink Emotka_2755

Właśnie drukujemy i wypalamy demko (4 kawałki i 41 minut, dla porównania płyta Superhalo - 11 kawałków i 39 minut mrred wspominam bo byłem na koncercie i byli zajebiści), ale to jeszcze nagrania z ex-basistą. Ja się na razie mogę "pochwalić" tylko słabymi koncertówkami, ale powoli odkładamy na sesję w Vintage Records Wink
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
(12-06-2013, 10:55 AM)sledz napisał(a): Właśnie drukujemy i wypalamy demko (4 kawałki i 41 minut, dla porównania płyta Superhalo - 11 kawałków i 39 minut mrred wspominam bo byłem na koncercie i byli zajebiści), ale to jeszcze nagrania z ex-basistą. Ja się na razie mogę "pochwalić" tylko słabymi koncertówkami, ale powoli odkładamy na sesję w Vintage Records Wink

Czekam z niecierpliwością! Emotka_2755
Odpowiedz
(12-06-2013, 10:58 AM)Maciejeq napisał(a):
(12-06-2013, 10:55 AM)sledz napisał(a): Właśnie drukujemy i wypalamy demko (4 kawałki i 41 minut, dla porównania płyta Superhalo - 11 kawałków i 39 minut mrred wspominam bo byłem na koncercie i byli zajebiści), ale to jeszcze nagrania z ex-basistą. Ja się na razie mogę "pochwalić" tylko słabymi koncertówkami, ale powoli odkładamy na sesję w Vintage Records Wink

Czekam z niecierpliwością! Emotka_2755

Wpadnij wieczorem do mnie, cukierku Emotka_2755
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Choćbyś i 20 lamp miał to i tak będziesz słaby słabiak!
Odpowiedz
(12-06-2013, 12:50 PM)MrPapaBear napisał(a): Choćbyś i 20 lamp miał to i tak będziesz słaby słabiak!

Jeszcze kilka i będę miał dobry trening przy ustawianiu ich do zdjęć, tężyznę wypracuję.

blue colander stompboxes

Odpowiedz
(12-06-2013, 03:18 PM)sledz napisał(a):
(12-06-2013, 12:50 PM)MrPapaBear napisał(a): Choćbyś i 20 lamp miał to i tak będziesz słaby słabiak!

Jeszcze kilka i będę miał dobry trening przy ustawianiu ich do zdjęć, tężyznę wypracuję.

z ciekawosci: masz do tego jakis mikrofon, czy koncerty grasz z linii? Big Grin
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
(12-06-2013, 03:25 PM)Bolem napisał(a):
(12-06-2013, 03:18 PM)sledz napisał(a):

z ciekawosci: masz do tego jakis mikrofon, czy koncerty grasz z linii? Big Grin

W większości poznańskich knajp mogę grać bez przodów, a tam gdzie było trzeba to raz dostałem mikrofon, drugi raz jakieś ustrojstwo co się podpina między głowę a paczkę i podobno było to fajne. Ale rzeczywiście kiedyś zainwestuję w mikrofon Wink

blue colander stompboxes

Odpowiedz
(12-06-2013, 03:31 PM)sledz napisał(a): drugi raz jakieś ustrojstwo co się podpina między głowę a paczkę i podobno było to fajne.

Między głowę a paczkę? :o
A nie między bas a głowę? To co to było?
Odpowiedz
(12-07-2013, 12:55 PM)Kapral napisał(a): Między głowę a paczkę? :o

Obrus mrgreen
Odpowiedz
moze chodzi o reduktor mocy
Odpowiedz
(12-07-2013, 12:55 PM)Kapral napisał(a):
(12-06-2013, 03:31 PM)sledz napisał(a): drugi raz jakieś ustrojstwo co się podpina między głowę a paczkę i podobno było to fajne.

Między głowę a paczkę? :o

Akustyk powiedział, że to DI, które wpina się między głowę a paczkę. Jak powiedział, tak zrobił.

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Taka Oto Sytuacja:

[Obrazek: AlfikGear1_zps7917f2c9.jpg]

Basses:

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple; Badass II bridge; Brass Nut; Fender American Vintage 62 pickups; CTS 250K pots and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100

1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood; Badass II bridge; Brass Nut; Fender Original American Vintage pickup; CTS 500K pot and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 50-105

1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood; Badass II bridge; Bone Nut; Fender American Vintage 62 pickups; CTS 250K pots and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100

1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless Ash Spalted Maple Top Rosewood; Badass II bridge; Bone Nut; Bartolini 94JT pickup; CTS 500K pots Impedance Selector (No Load 1MOhm, 500kOhm, 250kOhm); and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100

All basses have:
Badass II bridge; Brass Nut ;Fender American Vintage 62 pickups; CTS 250K pots and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100

Amps:

1975 Sound City 50B Plus
Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane AX

1970 Hiwatt DR103
Hiwatt Custom 4x12

SWR SM900

Fender Rack Tuner
Futube Custom Pentode Bass Preamp
Ampeg SVP Pro
SWR GrandPrix
SOS Audio Upgrades Dual Monoblock Mastering Buss Compressor

Fender MB1200 PowerAmp
Furman PF-PRO RE
Peterson StroboRack
Pinio Custom FuzzStation (Futube IgorFace 24V + Exhumated Fuzz 24V)
SWR Interstellar Overdrive
Groove Tubes SE II
DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamp

Aguilar GS 210
Aguilar GS 410
Aguilar GS 115

FX

Yankee Custom shop 24 Fully Isolated Power Supply
EM Custom Shop Programmable 12 True Bypass Looper

MoogerFooger Low Pass
MoogerFooger Ring Mod
Fulltone Ultimate Octave Custom 24V Blender Mod
Dunlop Cry Baby Bass White

70ties and 80ties made:

EHX BassSynth
EHX Qtron
EHX BassBalls
EHZ Small Stone
EHX PolyChorus

Ibanez FlyingPan

MXR Flanger
Boss BF2B Flanger

MoogerFooger Low Pass
MoogerFooger Ring Mod

W czasach kiedy niektórzy tracą cenny czas na znalezienie w sieci jakiegokolwiek filmiku z choć troszkę nie brzmiącym jak kupa i w miarę słyszalnym Warwickiem dokonałem modyfikacji sprzętu w zasadzie gas mam już tylko na rozwijanie własnych umiejętności.

[Obrazek: AlfikGear2_zps54aeb95c.jpg]

[Obrazek: AlfikGear3_zpsc7bb62c2.jpg]

[Obrazek: AlfikGear4_zps377d4a6e.jpg]

[Obrazek: AlfikGear5_zpsc24b60f7.jpg]

[Obrazek: AlfikGear6_zpsb2773acd.jpg]

Hiwatt DR103 1970 Rok Numer 850 Występował z Rogerem Watersem na jednej scenie. Jako ciekawostka Numer 852 jest ex-Townsend, Wystawiany w Hard Rock Museum, Orlando więc kto wie... kto jeszcze na nim grał. Generalnie trafiła mi się historia Rockandrolla. Tutaj ogromne podziękowania dla Mojego Przyjaciela Dr Szelmy, który osobiście odebrał go w Anglii oraz Mrok-a, WowR-a i Miklo za pomoc w znalezieniu wzmaka i sprawny obrót gotówkaSmile

Generalnie wraz z nowym Preclem 79 Hiwatt brzmi dokładnie tak jak na Płycie Red King Crimson. Całe życie chciałem osiągnąć to brzmienie no i w końcu mam.

Sam precel niezwykle "żywo brzmiący" zadziorny i rockowy - bez przesteru brzmi jak na przesterze i napierdala idealnym dla mnie szybkim pierdzącym środkiem. Nie ma takiego ciosu w dole jak mój poprzedni Elite II ale nadrabia to dźwięcznością środka. Jest też mega wygodny do gry dla moich krótkich grubiutkich paluszków. Stanowi więc idealne uzupełnienie brzmieniowe "odwrotność" Jazza Sienny.

Końcówka mocy Fendera - już nie produkowana jedyna dedykowana do Basu, która wyrabia się na 2 Ohm z mocą 1200W. W stosunku do SM900 znacznie bardziej mięsisty dół, więcej przestrzeni w górze przy tej samej "szybkości" dźwięk jakby bardziej trojwymiarowy. No i nie grzeje się wcale podczas gdy SM900 się gotował.

SWR jako bipolar ma jednak pewien rodzaj agresywnego ataku w wysokim środku, który bardzo lubię więc jako wzmacniacz do reampingu w studio będę korzystać raczej z niego.
Przestrzeń i ilość dołu to walory, które daje w nagraniu sama linia więc wzmacniacz może mieć więcej "charakterku"

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Jak już były gratulacje świetnych sprzętów to co powinno być teraz? Big Grin Niech służą Big Grin
Odpowiedz
Ja myślę że brakuje tam jakiegoś Warwicka. mrgreen

Ładny zestaw, przygarnąłbym te Aguilary, oj przygarnąłbym Smile
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 87 gości