Taka Oto Sytuacja:
Basses:
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple; Badass II bridge; Brass Nut; Fender American Vintage 62 pickups; CTS 250K pots and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100
1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood; Badass II bridge; Brass Nut; Fender Original American Vintage pickup; CTS 500K pot and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 50-105
1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood; Badass II bridge; Bone Nut; Fender American Vintage 62 pickups; CTS 250K pots and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100
1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless Ash Spalted Maple Top Rosewood; Badass II bridge; Bone Nut; Bartolini 94JT pickup; CTS 500K pots Impedance Selector (No Load 1MOhm, 500kOhm, 250kOhm); and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100
All basses have:
Badass II bridge; Brass Nut ;Fender American Vintage 62 pickups; CTS 250K pots and CTS No-Load tone pot; Hipshot string retainer; Ernie Ball stainless steel strings 45-100
Amps:
1975 Sound City 50B Plus
Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane AX
1970 Hiwatt DR103
Hiwatt Custom 4x12
SWR SM900
Fender Rack Tuner
Futube Custom Pentode Bass Preamp
Ampeg SVP Pro
SWR GrandPrix
SOS Audio Upgrades Dual Monoblock Mastering Buss Compressor
Fender MB1200 PowerAmp
Furman PF-PRO RE
Peterson StroboRack
Pinio Custom FuzzStation (Futube IgorFace 24V + Exhumated Fuzz 24V)
SWR Interstellar Overdrive
Groove Tubes SE II
DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamp
Aguilar GS 210
Aguilar GS 410
Aguilar GS 115
FX
Yankee Custom shop 24 Fully Isolated Power Supply
EM Custom Shop Programmable 12 True Bypass Looper
MoogerFooger Low Pass
MoogerFooger Ring Mod
Fulltone Ultimate Octave Custom 24V Blender Mod
Dunlop Cry Baby Bass White
70ties and 80ties made:
EHX BassSynth
EHX Qtron
EHX BassBalls
EHZ Small Stone
EHX PolyChorus
Ibanez FlyingPan
MXR Flanger
Boss BF2B Flanger
MoogerFooger Low Pass
MoogerFooger Ring Mod
W czasach kiedy niektórzy tracą cenny czas na znalezienie w sieci jakiegokolwiek filmiku z choć troszkę nie brzmiącym jak kupa i w miarę słyszalnym Warwickiem dokonałem modyfikacji sprzętu w zasadzie gas mam już tylko na rozwijanie własnych umiejętności.
Hiwatt DR103 1970 Rok Numer 850 Występował z Rogerem Watersem na jednej scenie. Jako ciekawostka Numer 852 jest ex-Townsend, Wystawiany w Hard Rock Museum, Orlando więc kto wie... kto jeszcze na nim grał. Generalnie trafiła mi się historia Rockandrolla. Tutaj ogromne podziękowania dla Mojego Przyjaciela Dr Szelmy, który osobiście odebrał go w Anglii oraz Mrok-a, WowR-a i Miklo za pomoc w znalezieniu wzmaka i sprawny obrót gotówka
Generalnie wraz z nowym Preclem 79 Hiwatt brzmi dokładnie tak jak na Płycie Red King Crimson. Całe życie chciałem osiągnąć to brzmienie no i w końcu mam.
Sam precel niezwykle "żywo brzmiący" zadziorny i rockowy - bez przesteru brzmi jak na przesterze i napierdala idealnym dla mnie szybkim pierdzącym środkiem. Nie ma takiego ciosu w dole jak mój poprzedni Elite II ale nadrabia to dźwięcznością środka. Jest też mega wygodny do gry dla moich krótkich grubiutkich paluszków. Stanowi więc idealne uzupełnienie brzmieniowe "odwrotność" Jazza Sienny.
Końcówka mocy Fendera - już nie produkowana jedyna dedykowana do Basu, która wyrabia się na 2 Ohm z mocą 1200W. W stosunku do SM900 znacznie bardziej mięsisty dół, więcej przestrzeni w górze przy tej samej "szybkości" dźwięk jakby bardziej trojwymiarowy. No i nie grzeje się wcale podczas gdy SM900 się gotował.
SWR jako bipolar ma jednak pewien rodzaj agresywnego ataku w wysokim środku, który bardzo lubię więc jako wzmacniacz do reampingu w studio będę korzystać raczej z niego.
Przestrzeń i ilość dołu to walory, które daje w nagraniu sama linia więc wzmacniacz może mieć więcej "charakterku"