Liczba postów: 379
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
(12-07-2013, 03:14 PM)przemak napisał(a): (12-07-2013, 01:48 PM)papkin napisał(a): unikam docisków do strun ...PATENT FENDERA...ale jeśli trzeba to się tam znajdzie...
Ale tak czy inaczej promień zagięcia struny na siodełku będzie spory - może tak być? Nie będzie "odstawać" z drugiej strony, albo pękać, albo co?
jak go będę składał do kupy to zapewne nie uniknę lekkich korekt.. ..siodełko jest na tyle szerokie że mam możliwość zrobienia w nim samym lekkiego zeskosowania ...dzięki za uwagi...
(12-07-2013, 02:06 PM)bassbubek napisał(a): Omson , pomyliles sie kompletnie , nie jestem Jackiem. NIe wiem skad przyszlo Ci do glowy , ze robie Birdlandy.
My mistake
Gwarantuje Wam, ze Birdland nie jest bassbubkiem.
Bassbubek, mozna gdzies rzucic okiem na Twoje prace?
Liczba postów: 142
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
(12-07-2013, 02:06 PM)bassbubek napisał(a): (12-07-2013, 11:37 AM)zwinny napisał(a): bassbubek, czy istniałaby możliwość obejrzenia jakiejś basówki, która wyszła spod Twoich rąk? Nie , nie mozna . Szkoda, bo jeden udokumentowany świetny bas wypuszczony przez ciebie dałby ci wiekszą wiarygodnośc niz 15 tys zajebiście mądrych postow. Bez tego zawsze znajdzie się jakiś niedowiarek, który potraktuje cie jak zarozumialego buca.
Reputacja:
0
(12-07-2013, 06:38 PM)****** napisał(a): (12-07-2013, 02:06 PM)bassbubek napisał(a): (12-07-2013, 11:37 AM)zwinny napisał(a): bassbubek, czy istniałaby możliwość obejrzenia jakiejś basówki, która wyszła spod Twoich rąk? Nie , nie mozna . Szkoda, bo jeden udokumentowany świetny bas wypuszczony przez ciebie dałby ci wiekszą wiarygodnośc niz 15 tys zajebiście mądrych postow. Bez tego zawsze znajdzie się jakiś niedowiarek, który potraktuje cie jak zarozumialego buca.
czułem że to filozof wirtualny...koniec kropaka i po chłopku
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
(12-07-2013, 06:38 PM)****** napisał(a): (12-07-2013, 02:06 PM)bassbubek napisał(a): (12-07-2013, 11:37 AM)zwinny napisał(a): bassbubek, czy istniałaby możliwość obejrzenia jakiejś basówki, która wyszła spod Twoich rąk? Nie , nie mozna . Szkoda, bo jeden udokumentowany świetny bas wypuszczony przez ciebie dałby ci wiekszą wiarygodnośc niz 15 tys zajebiście mądrych postow. Bez tego zawsze znajdzie się jakiś niedowiarek, który potraktuje cie jak zarozumialego buca.
Wiekszosc tego co pisze jest rzecza oczywista , nie widze koniecznosci podpierania sie fotografiami instrumentow. Nie rozmawiamy o jakichs kosmicznych sprawach. Nie chce nic sprzedawac na forum . Jezeli jednak admin pozwoli w przyszlym roku zaprezentuje nowa serie basow , ale tylko wtedy gdy bedzie mozliwosc sprawdzenia instrumentow manualnie. Na podstwie zdjec mozna ocenic mebloscianke a nie gitare basowa.
Papkin , jeszcze raz . Prosze nie zaczepiaj mnie . Ja juz o Twoim instrumentach nic nie napisze i z Toba rowniez nie chce rozmawiac. Nie znosze personalnych wycieczek , nie nazywaj mnie chlopkiem , zachowaj poziom.
Dobra panowie, dajcie juz sobie spokoj, bo tzw. lekki gnoj robicie.
Reputacja:
0
(12-07-2013, 08:02 PM)bassbubek napisał(a): (12-07-2013, 06:38 PM)****** napisał(a): (12-07-2013, 02:06 PM)bassbubek napisał(a): (12-07-2013, 11:37 AM)zwinny napisał(a): bassbubek, czy istniałaby możliwość obejrzenia jakiejś basówki, która wyszła spod Twoich rąk? Nie , nie mozna . Szkoda, bo jeden udokumentowany świetny bas wypuszczony przez ciebie dałby ci wiekszą wiarygodnośc niz 15 tys zajebiście mądrych postow. Bez tego zawsze znajdzie się jakiś niedowiarek, który potraktuje cie jak zarozumialego buca.
Wiekszosc tego co pisze jest rzecza oczywista , nie widze koniecznosci podpierania sie fotografiami instrumentow. Nie rozmawiamy o jakichs kosmicznych sprawach. Nie chce nic sprzedawac na forum . Jezeli jednak admin pozwoli w przyszlym roku zaprezentuje nowa serie basow , ale tylko wtedy gdy bedzie mozliwosc sprawdzenia instrumentow manualnie. Na podstwie zdjec mozna ocenic mebloscianke a nie gitare basowa.
Papkin , jeszcze raz . Prosze nie zaczepiaj mnie . Ja juz o Twoim instrumentach nic nie napisze i z Toba rowniez nie chce rozmawiac. Nie znosze personalnych wycieczek , nie nazywaj mnie chlopkiem , zachowaj poziom.
a jak ty mnie do tej pory człowieku traktowałeś, jak gnojka , czepiałeś się wszystkiego , przyklejałeś się do każdej pierdoły, chciałeś pokazać swoja wyższość , chciałeś błysnąć swoim wirtualnym rzemiosłem.. i co z tego wyszło... g....o...umiesz krytykować tylko prace innych sam nie potrafiąc zapewne nic...I JUŻ LEPIEJ NIE GAWĘDZ ...OK?
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Masz racje Papkin ... Mylilem sie. Twoj bas zafascynowal mnie tak , ze nie moglem opanowac zazdrosci. Jestes najwiekszy a ja snie tylko po nocach o byciu lutnikiem. Jest ok , juz dasz sobie siana ?
Oboje dajcie sobie spokój. Każdy następny post tej polemiki będzie kasowany. A argumenty ad personam proszę stosować ręcznie, nie na forum.
Cytat:Regulamin B-hood'a
1. W wątku tym prezentujemy swoje basówki, wymieniamy opinie oraz doświadczenia z nimi związane.
2. Warunkiem wejścia do klubu jest posiadanie basówki wystruganej przez lutnika oraz umieszczenie jej zdjęcia w poście a także krótki opis instrumentu.
2b. Do bractwa można dołączyć z gitarą basową producenta, który aktualnie prowadzi produkcję seryjną (np.GMR, Mayones i inne) przy czym instrument, z którym tutaj wchodzimy musi być z okresu kiedy w/w firma nie robiła na skalę masową instrumentów jaki posiadamy a także kiedy instrument ten jest wykonany "pod klienta".
3. Mile widziane będzie umieszczenie próbki dźwiękowej ale to proponowałbym robić w dziale polska baza brzmień basówek (tutaj możemy wkleić linkę).
Liczba postów: 14517
Liczba wątków: 38
Reputacja:
3
(12-07-2013, 08:02 PM)bassbubek napisał(a): Jezeli jednak admin pozwoli w przyszlym roku zaprezentuje nowa serie basow
Będą obrzyny?
Liczba postów: 1309
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
kurwa, wydaje mi sie, ze dla
niektorych internet powinien
byc na recepte
Liczba postów: 883
Liczba wątków: 13
Reputacja:
22
(12-07-2013, 06:00 PM)papkin napisał(a): (12-07-2013, 03:14 PM)przemak napisał(a): (12-07-2013, 01:48 PM)papkin napisał(a): unikam docisków do strun ...PATENT FENDERA...ale jeśli trzeba to się tam znajdzie...
Ale tak czy inaczej promień zagięcia struny na siodełku będzie spory - może tak być? Nie będzie "odstawać" z drugiej strony, albo pękać, albo co?
jak go będę składał do kupy to zapewne nie uniknę lekkich korekt.. ..siodełko jest na tyle szerokie że mam możliwość zrobienia w nim samym lekkiego zeskosowania ...dzięki za uwagi...
No, skosu w siodełku raczej nie unikniesz, ale i tak promień zagięcia będzie mały. Nie będąpękać struny? Co ze strojeniem?
PS. Właśnie wróciłem z koncertu starych kumpli - muszę powiedzieć, że Turbo trzyma poziom
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
12-07-2013, 11:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2013, 11:20 PM przez Viking.)
(12-07-2013, 08:18 PM)OMSON napisał(a): (12-06-2013, 05:42 PM)Mateusz napisał(a): (12-06-2013, 02:22 PM)OMSON napisał(a): (12-06-2013, 02:11 PM)Doman napisał(a): W ogóle jak do dj0ntu to o 3 struny i 19 progów za dużo.
Nolly say: no!
Ja pierdziele, ale bezsensowne wpierdalanie, to jest amuzyczne jak dla mnie.
Tylko relatywnie do TWOJEJ wrażliwości muzycznej Mroku
Nolly jest chyba bardziej gitarzystą niż basistą. Gra pod gitary, bo właściwie pod ten rodzaj muzyki inaczej się nie da. To nie Weather Report. Ale robotę swoją to robi Polecam Mateusz posłuchać całego Periphery i dopiero potem się wypowiadać.
|