Efekty, Pedalboardy - zdjęcia, testy, opinie
Danelectro generalnie są całkiem przyjemne, gitarzysta miał CATa (?), jak mu się obniżyło napięcie na wejściu to fajnie nawet fuzził (w każdym razie był fajniej brzmiący od chujowizny z Fendera Frontman'a), kupił za 40zł Big Grin
Odpowiedz
(12-28-2013, 11:32 AM)zakwas napisał(a): Zrobiłem sobie prezent na Gwiazdkę:
...

Najlepsze tremolo jakie mam mrred
Vibrato z tej serii to najfajniej grający tanioch jaki znalazłem w sieci, ale nadal nie odłożyłem grosza żeby sobie sprawić.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Mówisz o Chicken Salad?
Odpowiedz
Nie, Cool cat vibe:

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcTChTafGMODQlFAFhDonGM...VrUYaP0l8w]
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Chorus też jest niczego sobie.
Odpowiedz
I to się normalnie depta? Nie ma problemu że obudowa się rozpada po 2 koncertach?
Odpowiedz
No właśnie obudowa jest metalowa, mimo że nie wygląda na zdjęciach (pokryta jakąś satyną).

Czy się nie rozpadnie - się okaże. Wink
P.S.: Bardziej się martwię o to jak zachowają się z czasem potencjometry, bo te są strasznie plastikowe... :/
Odpowiedz
Chciałbym dokonać re-formulacji mojego pytania.

Ten przycisk to taki jest wpuszczony w obudowę i tak se patrzę, że przy każdym depnięciu będziesz kopał obudowę też - co raczej zdrowe dla potów i płytki w środku nie będzie.

W związku z brakami w inteligencji poprzednia wypowiedź była niepoprawna merytorycznie, mam nadzieję, że nieudolna próba jej klaryfikacji okaże się wystarczająca.

Pisząc "zdrowe" oczywiścies stosuję przenośnię, zwaną parabolą - wiem, że to nie są żywe istoty, więc jako takie nie mogą być zdrowe.

Czym jednak jest życie?
Odpowiedz
(12-28-2013, 01:05 PM)groza napisał(a): Chciałbym dokonać re-formulacji mojego pytania.

Ten przycisk to taki jest wpuszczony w obudowę i tak se patrzę, że przy każdym depnięciu będziesz kopał obudowę też - co raczej zdrowe dla potów i płytki w środku nie będzie.

Ten pstryczek jest tak jakby tradycyjny, tylko wpuszczony głębiej i z nakładką. Teoretycznie, nie powinno się kopać obudowy. Zobaczymy w praktyce, ja i tak to pewnie bez butów będę kopał. Wink

(12-28-2013, 01:05 PM)groza napisał(a): Czym jednak jest życie?

42.
Odpowiedz
Nie mam innych efektów z tej serii poza tremolo i jedyny problem z jego uruchamianiem, jaki zauważyłem, jest innej natury: miałem go na dwóch koncertach i na obu zapomniałem go właczyć.

blue colander stompboxes

Odpowiedz
To jest bardziej pancerna konstrukcja niż Wam się wydaje. Mam upalonego chorusa, mogę zrobić fotki. Słicz, nie ma fizycznego kontaktu z płytką układu. Potencjometry są normalne, wrażenie delikatności pochodzi od mikrych pokręteł.

W egzemplarzu, który dostałem do naprawy jest temat tego typu, że został podłączony pod niewłaściwe napięcie. Główny scalak niestety jest dostępny w Chinach i kosztuje prawie tyle, co używany efekt :]

Są dwie wersje tych efektów, uboższa z porządnego plastiku oraz lepiej wyposażona i w metalowej puszce.
Odpowiedz
A ma to true bypass? W sensie ten chorus?
Odpowiedz
Jeżeli z tym whammy to prawda to fajnie.
A tremolo nie jest chyba bardzo skomplikowanym efektem, więc nawet niedrogie działają przyzwoicie. Sam kiedyś używałem exara i dobrą robotę robił.
Odpowiedz
Tak, tylko że tremolo może mieć różną falę (przebieg). Jedni lubią ostre trójkątne, inni kwadratowe, a jeszcze inni sinusoidalne Wink

Zakwas, sprawdzę.

http://allegro.pl/behringer-em600-echo-m...64327.html wiem, że Behringer, ale macał ktoś na żywo? Mam chętke na delaya cyfrowego.

Ciekawostka, firma Vesta Fire, robili w latach 80-90 sprzęt w japonii do użytku studyjnego, mam nawet chorus/flanger
http://www.effectsdatabase.com/model/ves...dular/mfc1

Na allegro koleś Digital Delay 411B próbuje trzeci raz opchnąć, poniżej 200zł i nie ma chętnych. Zobaczcie po ile chodzą za granicą :]
http://www.ebay.pl/itm/Vesta-Fire-DIG411...27c80eef56
Odpowiedz
Kupiłem tego Delaya z zamiarem używania z syntezatorem. Tylko teraz rack na to kupić, eh... Tongue
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości