Zdjęcia Sprzętu!
Ten Squier z Aghatisu?
Odpowiedz
Zajebista Yamaha. Szkoda że nie robili takich 6tek, inaczej już bym miał i to zdefretowaną. mrgreen
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
Świetna jest ta yamaha z wyglądu.
Odpowiedz
(01-18-2014, 12:57 PM)WoWR napisał(a): ostatni śmiechowy Big Grin

Elim - kiedy ostatnio zmieniałeś struny?

Na początku 2012r Smile.

(Te czarne DR po każdej kąpieli Shy z ludwikiem dobrze brzmią - jest sprężynka, nie mulą i wygodnie się na nich gra.)
Odpowiedz
(01-18-2014, 03:21 PM)herp napisał(a): Ten Squier z Aghatisu?

Tak wychodzi z katalogu, takie gałki i kolor są tylko w modelu standard, właśnie agathisowym.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Bardzo dobry wybór, niech grzmi!
Odpowiedz
(01-17-2014, 08:50 AM)Elim napisał(a): [Obrazek: 208a9dba35406f40gen.jpg]

Dobre połączenie?:

Znakomite!
Byk ma co prawda więcej dołu i siarki, ale Patyki są jak najbardziej
mrgreen

(01-17-2014, 03:14 PM)Alfik napisał(a): O Kurrrrrrr.......

Niniejszym Natychmiast wykreślam firmę EMG z mojej HATE sygnaturki:

http://www.emgpickups.com/bass/p-models/...gzr-p.html

natychmiast zakupie

Nie mam opinii na temat EMG, ale po tym filmiku widać, że Geezer znowu zaczyna brzmieć jak Geezer. Zrobił mi GAS na cały swój zestaw slina
www.deathlotlizard.pl

...the blues are the roots and the other musics are the fruits. Willie Dixon
Odpowiedz
(01-18-2014, 03:14 PM)Bisq napisał(a): Ostatnio mały update sprzętowy nastąpił u mnie:
[Obrazek: 23tpfs3.jpg]
Vintage White jest obłędny. Szczególnie wersja z X (z maskownic i blachą).

[Obrazek: Yamaha_BB-425_X_VW_E-Bass.jpg]

Gdyby nie okazja i sprawdzony egzemplarz, który nabyłem, to też wziąłbym biały!

Odpowiedz
Z płytką wygląda zajebiście, ale chyba jednak wolę bez. Taki Vintage White kolor siedział mi w głowie od kiedy zacząłem grać na basie, i pierwszym basem, na jaki miałem GAS był jakiś kremowy Squier Precision, ale to wieki temu było.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Jak będziesz kiedyś sprzedawał to daj cynk Wink
Odpowiedz
(01-18-2014, 03:49 PM)Elim napisał(a):

Na początku 2012r Smile.

(Te czarne DR po każdej kąpieli Shy z ludwikiem dobrze brzmią - jest sprężynka, nie mulą i wygodnie się na nich gra.)

no to lux, ja już bym ich w ogóle nie zmieniał. po co ruszać ja są dobre. mrgreen
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(01-19-2014, 12:39 AM)Stanislav. napisał(a):

Na początku 2012r Smile.

no to lux, ja już bym ich w ogóle nie zmieniał. po co ruszać ja są dobre. mrgreen

Każdy ma swoje widzi mi się... Mnie to pasuje. Niektóre struny gorsze są na starcie, są od tych moich.
Odpowiedz
(01-18-2014, 09:15 PM)Bisq napisał(a): Z płytką wygląda zajebiście, ale chyba jednak wolę bez. Taki Vintage White kolor siedział mi w głowie od kiedy zacząłem grać na basie, i pierwszym basem, na jaki miałem GAS był jakiś kremowy Squier Precision, ale to wieki temu było.

Faktycznie urodziwa ta jamaszka.
Ja mam słabość do białych basówek.

Odpowiedz
[Obrazek: gm6j.jpg]

hipszot A mosiężny

Mam pare dni, pierwsze spostrzeżenia: nie zmienia BRZMIENIA aż tak bardzo jak myślałem. Na słuchawkach w domu nie bardzo słyszałem różnicy, w salce zwróciłem uwagę, inaczej gra wysoki środek/górka, trochę się zmienił charakter, flażolety są głośniejsze.

Co się zmienia? Balans- struny zdecydowanie brzmią "podobniej", słychać to z zespołem. Gitarka bardziej się trzęsie, lepiej rezonuje. Gra się wygodniej, tak, jak się gra w "dobry dzien". Czasami siada się do basu i wszystko jakoś ładnie siedzi, czasami jest padaka- z tym mostkiem zdecydowanie fajniej siedzi.

Ogólnie słyszę, że gdybym grał dużo lepiej to może i taka zmiana miała by sens, ale w sytuacji gdy ćwiczę raz na parę dni mógłbym mieć najwygodniejszy i najlepiej brzmiący bas na świecie i chuj z tego by był, jak potrafię się wypierdolić na najprostszej rzeczy.

Przydało by się więcej grać a mniej kombinować ze sprzętem Smile.

Oczywiście jestem idiotą i nie kupiłem wersji fender-mount, trzeba było nawiercać nowe dziury.

Reasumując: kupując mostek KONIECZNIE policz dziury, sprawdź, czy będzie pasować na długość/szerokosc (u mnie badass by wystawał). Jeśli grasz/brzmisz chujowo a ktoś gra/brzmi lepiej od Ciebie to wymiana mostka nie zmieni tego stanu rzeczy. Czy było warto? Wydaje mi się że tak
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
(01-19-2014, 10:27 AM)Elim napisał(a):
(01-19-2014, 12:39 AM)Stanislav. napisał(a):

Na początku 2012r Smile.

Każdy ma swoje widzi mi się... Mnie to pasuje. Niektóre struny gorsze są na starcie, są od tych moich.

Moją uwagę przyciągnął tylko ich wygląd - wyglądają jakby miały kroić palce rdzą Emotka_2497
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 78 gości