Nasze nagrania
Ja bym z takiej ilości riffów trzy płyty nagrałWink

Gitary sprawnie ugrane, bas to ciężko wyczuć, bębenek faktycznie wklepany.

Ogólnie robi to wrażenie zawodowo zrobionego - wie Pan co pan robi.

Odpowiedz
(01-20-2014, 05:50 PM)VOLCIK napisał(a): Swoją drogą co za bas (no bo na pewno nie jazz-bass)? Wink mrgreen

Yamaszka Big Grin

Cytat: I ogólnie jak nagrywane?

Basia --> Eden WT800 (korekcja na "0", wyjście XLR) --> mikser

(01-20-2014, 06:00 PM)Aval napisał(a): Znając Jazz-Bass'a, to jest to, jak sam nick wskazuje, Yamaha Wink
Normalnie niczym Dr. Watson mrgreenEmotka_2755

(01-21-2014, 03:12 PM)yarzenioova napisał(a): JAZZ-BASS: Wyklaruj, że na ten album nagrywał Grociak na swoich Yamaszkach i będziemy mieli z głowy zagwozdki. Wink

Tjaaaaa... nie próbuj być qrwa miły mrgreen
Nawet nie wiesz jaka reprymendę zaliczyłem od Grocia za moje szpotawe basowanie jak mu podesłałem ten materiał do uwag... Big Grin

Reasumując - wiadro wody i do piwnicy... i ćwiczyć bez przerwy, aż woda wyparuje Smile

W ramach równouprawnienia żądam wprowadzenia do handlu serków heterogenizowanych...
Odpowiedz
Dzięki, panowie. Wasze opinie pozytywnie napędzają mnie do wydawania na świat kolejnych potworów. Pozdrawiam!
Odpowiedz
(01-22-2014, 12:43 AM)Raider napisał(a): Dzięki, panowie. Wasze opinie pozytywnie napędzają mnie do wydawania na świat kolejnych potworów. Pozdrawiam!

Robić Robić!!! Najlepiej z cała kapelą bo się potencjał artystyczny kolegi się na domowych produkcjach marnuje!!!!

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
(01-22-2014, 01:10 AM)Alfik napisał(a): Robić Robić!!! Najlepiej z cała kapelą bo się potencjał artystyczny kolegi się na domowych produkcjach marnuje!!!!

O to to to! Big Grin Emotka_2755

W ramach równouprawnienia żądam wprowadzenia do handlu serków heterogenizowanych...
Odpowiedz
Heh... mam z dwoma kumplami stabilny skład, ale jakoś reszty nie możemy dobrać - już mamy trochę dość tych wokalistek i gitarzystów mówiących, że "wszystko super" przez 3 próby, potem nie pojawiających się przez kolejne 3, a potem poważnie oświadczających przez e-mail, że "nie są w stanie dłużej współpracować". Ale to temat rzeka, nie na ten dział... Tak czy inaczej, dzięki za miłe słowa.
Odpowiedz
Problemy z gitarzystami i wokalistami/wokalistkami?

Zaskakujące. Big Grin
Odpowiedz

[Obrazek: 6b475.jpg]

mrgreen
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Amen Emotka_2403
Odpowiedz
https://dl.dropboxusercontent.com/u/2815...20mix2.mp3

Wstępny miks, proszę wszystkich o uwagi i opinie, bo my w zespole mamy swoje zdanie, ale pewnie jeszcze niektóre rzeczy nam umykają, bo za długo to gramy i słuchamy Smile
Nagrywane w domu/salce prób, miksowane własnymi siłami.
Wrzucam tutaj bo oprócz oceny miksu zależy mi też na ocenie samej kompozycji.

EDIT:

Jeszcze prośba o nierozpowszechnianie, bo taka wersja na pewno nie trafi na demo.
Odpowiedz
Motyx, to Arek (Wiśnia) na wokalu, nie?Smile
Odpowiedz
(01-23-2014, 08:08 PM)Mstaniul napisał(a): Motyx, to Arek (Wiśnia) na wokalu, nie?Smile

Zgadza się Smile
Odpowiedz
Ha, stary kumpel, nawet przez rok graliśmy w jednej kapeli, poznałem jak tylko wszedł z wokalem. Podoba mi się brzmienie basu na tym nagraniu, pasuje do kontekstu. Perkusja mogłaby mieć za to więcej mocy, zwłaszcza stopa jest nieco płaska. A muzyka przypomina mi momentami polski Collage, słuchacie?Smile
Odpowiedz
(01-23-2014, 08:34 PM)Mstaniul napisał(a): Ha, stary kumpel, nawet przez rok graliśmy w jednej kapeli, poznałem jak tylko wszedł z wokalem. Podoba mi się brzmienie basu na tym nagraniu, pasuje do kontekstu. Perkusja mogłaby mieć za to więcej mocy, zwłaszcza stopa jest nieco płaska. A muzyka przypomina mi momentami polski Collage, słuchacie?Smile

Dzięki za opinię Smile Ja osobiście nie znam Collage, ale nie wiem jak reszta kapeli.
Odpowiedz
(01-23-2014, 07:42 PM)motyx napisał(a): https://dl.dropboxusercontent.com/u/2815...20mix2.mp3
Świetna muzyka, kojarzy mi się z wczesnym Dream Theater - bardzo dobrze się tego słucha, dobra kompozycja. Wokalista ma ciekawą barwę głosu i szeroką skalę - duży plus.
Teraz o brzmieniu:
W miks zupełnie nie wpasowuje się stopa - gra jakby "w tle". W mocniejszych fragmentach chwilowo w ogóle jej nie słychać, a jak już ją słychać, jej brzmienie wg mnie zupełnie nie współgra z całością, poza tym sama też brzmi słabo. Co ciekawe, werbel elegancko gra z całością i ma odpowiednią dynamikę, dałbym go może nieco głośniej, bo jest za bardzo schowany. Natomiast brzmienie stopy wg mnie wymaga gruntownej przebudowy. Wszystkie inne instrumenty brzmią i współgrają elegancko.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 30 gości