Nasze nagrania
dość obszerny komentarz Wink
Odpowiedz
Nie mam nic przeciw muzyce z simsów? mrgreen

Muzyka do windy trochę, przeleci niezauważenie umilając czas w niej spędzony. Weź pod uwagę, że ja nigdy nie byłem jakoś w stanie docenić tego typu grania Big Grin
Odpowiedz
tyle że to już jest kwestia gustu (jak sam napisałeś, że nie doceniasz tego typu grania), a komentarz w stylu 'muzyka do simsów' jest dość obraźliwy dla ludzi, którzy żyją muzyką od ostatnich parunastu lat Smile

w każdym razie dzięki za opinię.
Odpowiedz
Nie wiem co w tym obraźliwego, takie skojarzenie, muzyki do gier też nie robią dzieciaki w guitar pro, jakbyś posłuchał to by się okazało, że wasze obrażanie się mogłoby być obraźliwe dla jej twórców Wink
Odpowiedz
nie ważne stary Wink

nie zrozumiesz chyba o co kaman.

Jestem otwarty w każdym razie na jakieś konstruktywne opinie, ciągle się uczymy Smile
Odpowiedz
Paweł - obawiam się, że zaledwie kilka osób na forum może Ci coś doradzić - wskazać. Odskoczyłeś od większości do innej galaktyki.

Jako przedstawiciel owej większości powiem Ci, że gracie i brzmicie świetnie jako zespół. Kompozycja nie jest klasycznym tematem + po kolei wszyscy solo. Pięknie jako zespół tą piosenkę rozwijacie, przeplatacie się dźwiękami, ale zostawiacie przy tym powietrze. Znakomite! Nie ma tutaj parcia na popis, nie czuć waszej walki z samymi sobą, żeby jeszcze szerzej rozłożyć palce i zagrać jeszcze bardziej wymyślne arpeggio, czy innego przekraczania własnego fizycznego bólu. Efekt? Mimo pozornego spokoju dzieje się tam od cholery, a przy tym płynie z tego grania masa pozytywnego nastroju. Morda mi się śmiała w czasie słuchania. Aż trudno uwierzyć, że takie z Was jeszcze młodziki. Bardzo dojrzale. Brawo Smile
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Ten dziadek powyżej dobrze mówi. Zwracam uwagę jak pięknie pianista posługuje się lewą kończynąSmile Najmniej mi się podoba gra gitarzysty - choć niestety nie mam bladego pojęcia o takiej muzyce, więc nie wiem dlaczego.
Odpowiedz
Mi też się podoba. Pierwsze skojarzenie po paru taktach- "polski jazz", i jest to komplement. Kolejne, węższe skojarzenia to z jakąś starą płytą kwartetu Włodka Pawlika, której tytułu nie pomnę, oraz z taką intymną płytą duetu Ola Walickiego i Macieja Grzywacza "Offshore", tutaj to chyba ze względu na barwę basu i gitary, i może niektóre dźwięki i harmonie. Podoba mi się, słuchałbym krążka dalej po tym utworze.
[Obrazek: 17m.gif]
Odpowiedz
Mi się skojarzyło ze Skandynawią. Matowe ciepłe brzmienie, brak wygłupów, żeby pokazać kto ma dłuższego. Taką dojrzałość kojarzę na przykład z Esbjorn Svenson Trio (choć skład inny). Pawlik rzeczywiście tez.
(03-24-2014, 09:06 PM)groza napisał(a): Zwracam uwagę jak pięknie pianista posługuje się lewą kończynąSmile Najmniej mi się podoba gra gitarzysty - choć niestety nie mam bladego pojęcia o takiej muzyce, więc nie wiem dlaczego.
Faktycznie - pianista robi świetną robotę. Gitarzysta fajnie gra. Mi się podoba.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Tak na prawdę inspiracji jest wiele.
Głównie chodzi nam o to, żeby po prostu tworzyć własną muzykę.

Jako ciekawostkę dodam, że nagraliśmy to na sali koncertowej bez żadnych odsłuchów (zniknęły) z lekką separacją kontrabasu od perkusji. A i nagrywały nas same dziewczyny (głównie Weronika Wierzba) i tu szacun.

Odpowiedz
Z pewnością inspiracji macie wiele. To też słychać. Róbcie to dalej Smile
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Ja tu zdecydowanie słyszę kunszt i pomysł. Paweł bardzo lubię Twoje lub wasze progresje akordowe. Można powiedzieć, że za ich sprawą wypracowujecie swój styl ("self plagiarism creates a style" Wink ).
Bardzo podoba mi się całość, pewnie słychać inspiracje, które lepiej przedstawili jazzfobi (nie obraźcie się, sam chciałbym takim zostać)powyżej, ale tak czy inaczej chętnie kupię sobie Simy i windę w której będziecie grać. Bardzo to faktycznie pozytywna muzyka i jej jakość daje ochotę na więcej.
Paweł i teraz sprawa do Ciebie rozpisalbys kadencję oraz tonacje do tego jakby intro i po nim? Starczy ten poczatek potem wiecej mieszacie. Nauki nigdy za wiele Wink
Odpowiedz
Ciężko tutaj powiedzieć o konkretnej tonacji.
Pierwszy akord w 1 temacie to Es Maj7.
Jeżeli chodzi o intro to są 2 akordy Gsus7 i Bbsus7.

Drugi temat zaczyna się od Em7.

Jak coś to na priv mogę podesłać kwit.
Odpowiedz
Please do send jak masz Wink
Odpowiedz
Paweł! Bardzo stylowe granie! Ale ja Ci tego nie muszę pisać, bo to już wiesz Big Grin
Najbardziej podoba mi się to, że tyle się dzieje, tyle kombinujecie a jednocześnie jakby tego nie słychać - po prostu płynie utworek.
Dla mnie zdecydowanie wysoka póła!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości