03-24-2014, 06:31 PM
dość obszerny komentarz

Nasze nagrania
|
03-24-2014, 06:37 PM
Nie mam nic przeciw muzyce z simsów?
![]() Muzyka do windy trochę, przeleci niezauważenie umilając czas w niej spędzony. Weź pod uwagę, że ja nigdy nie byłem jakoś w stanie docenić tego typu grania ![]()
03-24-2014, 06:43 PM
tyle że to już jest kwestia gustu (jak sam napisałeś, że nie doceniasz tego typu grania), a komentarz w stylu 'muzyka do simsów' jest dość obraźliwy dla ludzi, którzy żyją muzyką od ostatnich parunastu lat
![]() w każdym razie dzięki za opinię.
03-24-2014, 06:54 PM
Nie wiem co w tym obraźliwego, takie skojarzenie, muzyki do gier też nie robią dzieciaki w guitar pro, jakbyś posłuchał to by się okazało, że wasze obrażanie się mogłoby być obraźliwe dla jej twórców
![]()
03-24-2014, 07:00 PM
nie ważne stary
![]() nie zrozumiesz chyba o co kaman. Jestem otwarty w każdym razie na jakieś konstruktywne opinie, ciągle się uczymy ![]()
03-24-2014, 08:43 PM
Paweł - obawiam się, że zaledwie kilka osób na forum może Ci coś doradzić - wskazać. Odskoczyłeś od większości do innej galaktyki.
Jako przedstawiciel owej większości powiem Ci, że gracie i brzmicie świetnie jako zespół. Kompozycja nie jest klasycznym tematem + po kolei wszyscy solo. Pięknie jako zespół tą piosenkę rozwijacie, przeplatacie się dźwiękami, ale zostawiacie przy tym powietrze. Znakomite! Nie ma tutaj parcia na popis, nie czuć waszej walki z samymi sobą, żeby jeszcze szerzej rozłożyć palce i zagrać jeszcze bardziej wymyślne arpeggio, czy innego przekraczania własnego fizycznego bólu. Efekt? Mimo pozornego spokoju dzieje się tam od cholery, a przy tym płynie z tego grania masa pozytywnego nastroju. Morda mi się śmiała w czasie słuchania. Aż trudno uwierzyć, że takie z Was jeszcze młodziki. Bardzo dojrzale. Brawo ![]()
Gram na nerwach.
Ten dziadek powyżej dobrze mówi. Zwracam uwagę jak pięknie pianista posługuje się lewą kończyną
![]()
03-24-2014, 09:16 PM
Mi też się podoba. Pierwsze skojarzenie po paru taktach- "polski jazz", i jest to komplement. Kolejne, węższe skojarzenia to z jakąś starą płytą kwartetu Włodka Pawlika, której tytułu nie pomnę, oraz z taką intymną płytą duetu Ola Walickiego i Macieja Grzywacza "Offshore", tutaj to chyba ze względu na barwę basu i gitary, i może niektóre dźwięki i harmonie. Podoba mi się, słuchałbym krążka dalej po tym utworze.
![]()
Mi się skojarzyło ze Skandynawią. Matowe ciepłe brzmienie, brak wygłupów, żeby pokazać kto ma dłuższego. Taką dojrzałość kojarzę na przykład z Esbjorn Svenson Trio (choć skład inny). Pawlik rzeczywiście tez.
(03-24-2014, 09:06 PM)groza napisał(a): Zwracam uwagę jak pięknie pianista posługuje się lewą kończynąFaktycznie - pianista robi świetną robotę. Gitarzysta fajnie gra. Mi się podoba.
Gram na nerwach.
03-25-2014, 12:39 AM
Tak na prawdę inspiracji jest wiele.
Głównie chodzi nam o to, żeby po prostu tworzyć własną muzykę. Jako ciekawostkę dodam, że nagraliśmy to na sali koncertowej bez żadnych odsłuchów (zniknęły) z lekką separacją kontrabasu od perkusji. A i nagrywały nas same dziewczyny (głównie Weronika Wierzba) i tu szacun.
03-25-2014, 05:36 AM
Z pewnością inspiracji macie wiele. To też słychać. Róbcie to dalej
![]()
Gram na nerwach.
03-25-2014, 09:06 AM
Ja tu zdecydowanie słyszę kunszt i pomysł. Paweł bardzo lubię Twoje lub wasze progresje akordowe. Można powiedzieć, że za ich sprawą wypracowujecie swój styl ("self plagiarism creates a style"
![]() Bardzo podoba mi się całość, pewnie słychać inspiracje, które lepiej przedstawili jazzfobi (nie obraźcie się, sam chciałbym takim zostać)powyżej, ale tak czy inaczej chętnie kupię sobie Simy i windę w której będziecie grać. Bardzo to faktycznie pozytywna muzyka i jej jakość daje ochotę na więcej. Paweł i teraz sprawa do Ciebie rozpisalbys kadencję oraz tonacje do tego jakby intro i po nim? Starczy ten poczatek potem wiecej mieszacie. Nauki nigdy za wiele ![]()
03-25-2014, 12:20 PM
Ciężko tutaj powiedzieć o konkretnej tonacji.
Pierwszy akord w 1 temacie to Es Maj7. Jeżeli chodzi o intro to są 2 akordy Gsus7 i Bbsus7. Drugi temat zaczyna się od Em7. Jak coś to na priv mogę podesłać kwit.
03-25-2014, 12:35 PM
Please do send jak masz
![]()
03-25-2014, 12:56 PM
Paweł! Bardzo stylowe granie! Ale ja Ci tego nie muszę pisać, bo to już wiesz
![]() Najbardziej podoba mi się to, że tyle się dzieje, tyle kombinujecie a jednocześnie jakby tego nie słychać - po prostu płynie utworek. Dla mnie zdecydowanie wysoka póła! |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|