http://fisheye.bandcamp.com/
Stare dzieje, mnie na wspomnienia wzielo.
Projekt, ktory zalozylem 3 lata temu i w ktorym pisalem muzyke. Wczesniej perkusista i gitarzysta grali covery Dzemu, takze, fajnie sie przez bardzo krotki czas otworzyli. Bylo fajnie, szkoda tylko, ze sie wykruszyli bo to byly totalne poczatki (2msc wspolnego grania) no ale wiadomo, imprezy sie same nie zrobia, pogrzeby babci sie nagle pojawily (jedna babcia chyba dwa razy zmarla!).
Co prawda po roku sie odezwali, ze bledem bylo zlewanie prob i wymyslanie, chca znow, ale nie ze mna takie numery.
Mial dojsc wokal.
Zebrane zoomem jakims z proby.
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Koledzy basiści, ku basowej solidarności 
Jako, że w FunkBang'owym graniu jest troszkę basowego grania, pomyślałem, że udostępnię nasz klip także tutaj 
Niecały miesiąc temu we Free Blues Club w Szczecinie zostaliśmy nagrani w specjalnym celu. Od wczoraj w kilkudniowym internetowym głosowaniu zalogowani użytkownicy Youtube'a wybierają ulubione kapele za pomocą popularnych „lajków” - łapek w górę. Dziesięć najlepszych zespołów znajdzie się na oficjalnej składance "Born In Szczecin 4" dostępnej w sklepach. Zwycięzcy przeglądu otrzymają także możliwość nagrania teledysku.
A więć zachęcamy do przesłuchiwania, GŁOSOWANIA, CZYLI KLIKANIA ŁAPEK W GÓRĘ BEZPOŚREDNIO NA STRONIE YOUTUBE POD FILMIKIEM i udostępniania postu!
P.S. Za wszystkie błędy przepraszam z góry  Na wokalu jest fałsz - to z powodu kompletnego chaosu na scenie, prawie nic nie było słychac.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
GMR Bassforce Custom 4
Squier Vintage Modified Jazz Bass
---------------------------------
Taurus Qube-450
Taurus slim line (2x10+1x12)
EBS Multicomp
Zoom B3
G-LAB Bass Wowee Wah
Boss ODB-3
FunkBang
https://funkbang.bandpage.com
Liczba postów: 3370
Liczba wątków: 43
Reputacja:
1
bardzo nie podoba mi sie wokal i brzmienie tego gmra z kciuka
Liczba postów: 16401
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
To chyba kwestia nagrania, ale kawałek nie ma ciosu - nie porywa. Mam wrażenie, że pan od nagrywania strasznie spierdzielił gary, a brzmienie Twojego basu też chyba złośliwie ktoś ustawił  Brak ciosu oznacza (w moim słowniku) brak pewności muzykantów i zespołu jako całości. Czuć, że nie jesteście pewni, czy dacie radę  I jeszcze raz powtarzam - to pewnie kwestia nagrania. To dokończę - jak nie czuć, że sekcja jest pewna i jedzie i napędza, bo całość się rozmywa.
Masz jakieś inne nagrania? Nie koniecznie z tego miejsca
Gram na nerwach.
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
wokal tak sobie,
ale bardzo fajny sound z kciuka, mniej wiecej tak jak humbucker powinien brzmiec.
Przynajmniej cos innego, bo juz wymiotowac mi sie chce z nudów jak slysze po raz setny sound ala marcus miller i widze jazz bassa, co jest juz chyba oklepanym standardem w takiej muzyce.
Reputacja:
3
05-08-2014, 07:00 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2014, 07:00 AM przez miklo.)
Humb brzmi zacnie (sam mam i lubię), tylko jakieś coś na to ponakładane jest i psuje humba.
Gram na nerwach.
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Jest cos tam faktycznie, jakby mocna kompresja. Mimo tego potencjał słychac pod spodem.
No i zdałem sobie sprawe, ze nie znosze envelope filtrów, fuj
Reputacja:
3
Mam też wrażenie, że problem był z odsłuchem czy coś. Pani śpiewa, jakby się w ogóle nie słyszała.
Gram na nerwach.
No wokal pod tonacja chyba.Bas biore,mozesz wystawic na olx
A w kawalku brakuje mi integralnej czesci,tematu,bez niego brzmi to jak jam.Popracujcie nad tym to bedzie dobrze.
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Dzięki za wszystkie opinie  Niestety wokalistka kompletnie się nie słyszała, na scenie były fatalne warunki, ie chce nikogo tłumaczyć, ale wiem sam po sobie że nie słyszałem nic  a na nagraniu gość ze studia skompresował tak bas, ja praktycznie kompresora nie używam  Gdy będę miał chwilę to wrzucę Wam jeszcze jakieś nagranie, żebyście mieli porównanie wokalu do innych gigów
GMR Bassforce Custom 4
Squier Vintage Modified Jazz Bass
---------------------------------
Taurus Qube-450
Taurus slim line (2x10+1x12)
EBS Multicomp
Zoom B3
G-LAB Bass Wowee Wah
Boss ODB-3
FunkBang
https://funkbang.bandpage.com
Reputacja:
3
Wrzucaj koniecznie
Gram na nerwach.
Liczba postów: 1060
Liczba wątków: 34
Reputacja:
1
05-08-2014, 09:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2014, 09:16 PM przez Paweł Wszołek.)
Na myśl o nowym składzie (jeszcze nie wiadomo czy powstanie) napisałem szkic utworu pt. Świeżak.
https://soundcloud.com/pawelwszolek/swie...nstracyjna
Sorry za jakość dźwięku, ale nie mam preampu żadnego pod ręką
Liczba postów: 9547
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
GE NIAL NE! świetnie Ci ten basik mruczy.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Fender Precision Bass MiJ/Spector Rex 5-->BigMuff Pi/Darkglass Vintage Overdrive/Darkglass Alpha Omega/Crybaby 105Q/EHX Steel Leather-->Ampeg STV3
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
(05-09-2014, 05:18 PM)reav napisał(a):
Dawno nie słuchałem takiej muzy, ale muszę przyznać, że światowo to brzmi!
|