Nasze nagrania
To miała być wersja "folkowa". Mamy drugą, a właściwie pierwszą wersję tej piosenki, która idzie jak młot.
Odpowiedz
(06-18-2014, 09:58 AM)hennoh napisał(a):
(06-12-2014, 10:54 PM)warstadt napisał(a): Pierwszy utwór zapowiadający nowy album. Tytuł "pożyczony" od Roxette. Muzyka - na szczęście - już nie.

https://soundcloud.com/warstadt/joyride
dla mnie muza świetna ,wokal psuje efekt ale to może nie ta tonacja aż prosi się bardziej drapieżny mniej poetycki głos, muzycznie świetnie się słucha Emotka_2755

Dzięki mrgreen

Nasz frontman budzi skrajne emocje - Love/Hate. Akurat ja zaliczam się do wielkich fanów Emotka_2029
Odpowiedz
Dziwne. Podoba Ci się taki tekst i jego śpiew, a na kombii plujesz mrgreen
Odpowiedz
(06-18-2014, 04:05 PM)Bjorn napisał(a): Dziwne. Podoba Ci się taki tekst i jego śpiew, a na kombii plujesz mrgreen

Nie dziwne mrgreen

Nie będę robił egzegezy tekstu - to wszystko z życia wzięte, dużo by opowiadać. Poprzestanę na tym, że metaforyka jest dobra i celna, a cheesy tekst o "karawanie gwiazd" jest czizem w 100% zamierzonym.

IMHO Kombii jest czizem niezamierzonym i spontanicznym Tongue

Ale pewnie znów ktoś się obrazi, więc może nie ciągnijmy tematu Skawińskiego i Waldka Smile
Odpowiedz
Ja tam lubię kontrolowany cziz
Odpowiedz
edit: edit
Odpowiedz
(06-18-2014, 09:52 PM)jetofuj napisał(a): edit: edit

To jakiś szyfr?
Odpowiedz
Nie zaczyna się zdań od "bo" Smile Poza tym jak coś wyraźnie nie pasuje do podziału tak jak "zupełnie sam" to lepiej to jednak zmienić niż zostawić z klasycznym "to nie jest źle, on tak to gra" Smile
(06-18-2014, 06:01 PM)warstadt napisał(a): Nie będę robił egzegezy tekstu - to wszystko z życia wzięte, dużo by opowiadać. Poprzestanę na tym, że metaforyka jest dobra i celna, a cheesy tekst o "karawanie gwiazd" jest czizem w 100% zamierzonym.

To bardzo fajnie, że autor wie o czym jest tekst - szkoda, że słuchaczowi ta świadomość nic nie daje.

Muza fajna, podoba mi się to.
Odpowiedz
(06-18-2014, 03:03 PM)warstadt napisał(a): [quote='hennoh' pid='423810' dateline='1403085483']
[quote='warstadt' pid='422439' dateline='1402613658']
Pierwszy utwór zapowiadający nowy album. Tytuł "pożyczony" od Roxette. Muzyka - na szczęście - już nie.

https://soundcloud.com/warstadt/joyride
Wolę Roxette. Wokalista straszny pod każdym względem, muzyka nie moja zupełnie więc się nie wypowiem.
Odpowiedz
Caly czas mi sie z czyms kojarzylo to i juz wiem z czym. Przez wokaliste zalatujento myslovitz Big Grin chociaz instrumentalnie jest spoko.
Odpowiedz
Mnie się skojarzyło z Robertem Gawlińskim, ale to luźne skojarzenie.
Odpowiedz
Dżentelmeni:

jestem bardzo mile zaskoczony komentarzami. Rzeczony wokalista - wiadomo - albo się go kupuje w 100% albo w 100% nie. Normalne.

Ale że nikt zwyczajowo nie jebie muzyki? Anybody? mrgreen
Odpowiedz
(06-19-2014, 10:41 AM)warstadt napisał(a): Rzeczony wokalista - wiadomo - albo się go kupuje w 100% albo w 100% nie. Normalne.

Swoją drogą - zawsze mnie to określenie wkurwiałoSmile

Jak dla mnie barwę ma ciekawą, w miarę spoko śpiewa, choć mam gdzieś z tyłu mózgu prawie widoczną nazwę numeru w którym była taka sama fraza wokalna.

Kompletnie poległ za to przy tekście z na maksa nietrafioną metaforą pt. "płynięcie z karawaną gwiazd" - ale to u wokalistów dosyć częste i nie znam przypadku w którym dałoby się delikwenta o tym przekonać. Smile
Odpowiedz
Wokal coś pomiędzy Muńkiem a Rojkiem barwowo (i frazowanie też Muńkowe) jak na moje krzywe ucho. Czasem teksty się modyfikuje tak, żeby się je lepiej śpiewało, nie muszą być w 100% sensowne Wink
Odpowiedz
kolejne dupogodziny grania "pastrosiusów" za mną... ale jeeeeszcze trzeba ćwiczyć .. ;/
bas: Marcus Miller w pasywie

https://soundcloud.com/kubabartczak/jaco...sivebridge
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 47 gości