[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
(07-14-2014, 09:15 AM)groza napisał(a): Ok ok, nie brzmiWink

Chodzi mi o to że bez sensu jest porównywanie tego jak siedzi P a PJ w kapeli bo różnica jest wbrew pozorom kolosalna.

Dla basisty, odbiorce to jebie.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
W metalu i tak basu nie słychać.
Odpowiedz
J.w.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
Odpowiedz
A tak serio, to do grania metalu średnio patrzyłbym na brzmienie, priorytetem byłaby wygoda przy szybkim napierdalaniu Big Grin
Odpowiedz
(07-14-2014, 10:00 AM)Bjorn napisał(a): MXR M80- warto?
Jako efekt - jak nie stać cię na Darkglassa a potrzebujesz ostrego wpierdolu to jest IMO fajniejszą opcją od Sansampa.
Jako DI - jest ok.
Jako preamp / booster - jest ok.
Jako preamp i efekt w jednym - wspólny EQ bardzo ogranicza, programowalny Sansamp lepiej się sprawdza jako kombajn.
Wbudowana bramka szumów jest bez sensu - słabo wycina syf i zamula górę.

(07-14-2014, 10:00 AM)Bjorn napisał(a): Srebrna wersja różni się czymś od czarnej prócz koloru?

Nie wiem Emotka_2755
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
A ja np.nie mam wpierdolu aktywowanego,gram raczej rocka z okolic U2.Daje fajna barwe na lekkim przesterze ktora sie dobrze przebija.EQ ma fajny zakres środka ,takie Foderowate brzmienie mozna uzyskac dodajac go sporo i tnac troche gore. Ale jak najbardziej fajny wpierdol mozna ustawic i przester jest czuly i ladnie reaguje na frettbuzz.Pewnie jakby dodac jakiegos Abi albo Valvedrive to juz byloby idealnie,ale zabawka zdecydowanie warta polecenia.
Wczoraj np.bardzo ucieszylem sie ze go mam kiedy mozna go bylo puscic na przody,majac Maga i jednoglosnkowe zjechane Hartke jako backline.Zdecydowanie akustyk docenil jego obecnosc na podlodze.
Odpowiedz
Ja gram napierdol na preclu. Wszystko mi się zgadza Smile

Z próby: https://soundcloud.com/sakiewek/othermin...e-intencje

Ale wolałbym PJ Tongue
Odpowiedz
https://www.facebook.com/kornel.jasinski...385340527/

Dla psychofanów Meli Koteluk - jej basowy sprzedaje tego cudaka.
Odpowiedz
(07-15-2014, 02:23 PM)Maciejeq napisał(a): https://www.facebook.com/kornel.jasinski...385340527/

Dla psychofanów Meli Koteluk - jej basowy sprzedaje tego cudaka.

Widziałem. Nie mam akurat 900zł Sad Poza tym to chyba jakiś santander, HK lub inne chińskie coś "przechodzące kontrolę jakości w Niemczech".
Odpowiedz
Jak gra to może to być nawet warwick. Wink
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
Odpowiedz
Kutfa, temat nie ten! Tongue Do allegro miał pójść.
Odpowiedz
testował ktoś hartkacza 410tp? mrgreen
Odpowiedz
Tak. Jest spoko jak 900zł za nówkę Smile
Odpowiedz
(07-23-2014, 08:10 PM)Bjorn napisał(a): testował ktoś hartkacza 410tp? mrgreen

Kumpel ma. Kiedyś po koncercie pobawiliśmy się trochę. Z HA2500, Jazz Bassem Deluxe na roundach i moim preclu na Thomsach chodziła PRZEDNIO. Nie sądziłem że to powiem, ale sporo fajniej niż Ampeg SVT-410HE z SVT-3PRO.
Odpowiedz
Mam jbassa, mam svtIIIpro i kusi mnie 410tp do tego, jeśli nie sprzedam heada mrgreen
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 73 gości