Absolutnie wszystko o STRUNACH
(08-08-2014, 10:18 AM)zakwas napisał(a):
(08-08-2014, 08:13 AM)Krulik napisał(a): Potrzebuję na jeden koncert flatów na Precisiona. Na jeden, bo to okazyjna sprawa, sam takiego soundu nie lubię, ale skoro jest takie muzyczne zadanie, to się nie dyskutuje, tylko się gra.

A zatem - flaty, tanio? Znalazłem jakieś GHSy dedykowane do Precelka za 85 złotych, da się taniej? Ktoś może ma coś używanego?

Mam chromesy, ale przycięte do główki 2+2...

Bawwwww, przymierzałeś do fenderoskiej skali i nie da rady? Sad
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
A może LaBelle chcesz? Struny-legenda, sound się zgadza bo mają kilka lat Big Grin
Odpowiedz
Mi jest wszystko jedno, potrzebuję na jeden gig brzmienia Precelka na flatach, jeśli:

a) Labelle tak brzmią
b) Chciałbyś się ich pozbyć...

... to chcę zdecydowanie Wink
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
ps. jeszcze się spytaj czy stroją Wink
Odpowiedz
(08-08-2014, 05:30 PM)low napisał(a): ps. jeszcze się spytaj czy stroją Wink

Nie stroją, a co? Big Grin
Odpowiedz
(08-08-2014, 10:21 AM)Krulik napisał(a):
(08-08-2014, 10:18 AM)zakwas napisał(a):
(08-08-2014, 08:13 AM)Krulik napisał(a): Potrzebuję na jeden koncert flatów na Precisiona. Na jeden, bo to okazyjna sprawa, sam takiego soundu nie lubię, ale skoro jest takie muzyczne zadanie, to się nie dyskutuje, tylko się gra.

A zatem - flaty, tanio? Znalazłem jakieś GHSy dedykowane do Precelka za 85 złotych, da się taniej? Ktoś może ma coś używanego?

Mam chromesy, ale przycięte do główki 2+2...

Bawwwww, przymierzałeś do fenderoskiej skali i nie da rady? Sad

Przypomnij mi jutro na PW to sprawdzę.
Odpowiedz
kto gra na flatach powyzej 12 progu hehe
Odpowiedz
ja ;- (
Odpowiedz
Trzeba se było coś krótką menzurą kupić, jak dalej nie sięgasz Tongue
Gram na nerwach.
Odpowiedz
sięgam bez problemu :O
Odpowiedz
EB Hybrid Slinky.
Pierwsze dobre struny jakie zalozylem na swoj dawny bas (7 lat temu) i choć przerobiłem Dunlopy, Fendery, DRy, Dean Markleye, Rotosy i cośtam pewnie jeszcze, nie ma dla mnie lepszych strun, niezależnie od basu. Chwała Smile
Odpowiedz
Struny na sztuki - znacie kogoś kto sprzedaje i posiada większy wybór niż np Taniestruny.pl ?
Odpowiedz
Mam pewien problem, w EB-0 siodełka na mostku są bardzo blisko zaczepów na struny przy prawidłowo ustawionej menzurze, a większość kompletów strun jest opleciona dodatkową osłonką tak z centymetr od kulki na końcu struny, bądź też owijka jest tam grubsza i nie równa - w moim przypadku to włazi na "drgającą" powierzchnię i dobre w skutkach to to nie jest. neutral2 Ma ktoś może doświadczenie z takim problemem i zna jakąś firmę strun która ma normalną owijkę jak najbliżej kulki? Wink
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz
(08-22-2014, 02:12 PM)Husky napisał(a): Mam pewien problem, w EB-0 siodełka na mostku są bardzo blisko zaczepów na struny przy prawidłowo ustawionej menzurze, a większość kompletów strun jest opleciona dodatkową osłonką tak z centymetr od kulki na końcu struny, bądź też owijka jest tam grubsza i nie równa - w moim przypadku to włazi na "drgającą" powierzchnię i dobre w skutkach to to nie jest. neutral2 Ma ktoś może doświadczenie z takim problemem i zna jakąś firmę strun która ma normalną owijkę jak najbliżej kulki? Wink

Nigdy na końcówkę owijki nie zwracałem uwagi, więc nie wiem, ale pomyśl może o jakichś taperowanych strunach, tzn. w ogóle bez owijki w okolicy mostka - struna opiera się rdzeniem na siodełkach, np. Dean Markley SR2000.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Ewentualnie pomyśl nad zmianą strun na grubsze - menzura powinna być ustawiona wtedy 'krócej' i może problem zniknie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości