Liczba postów: 4320
Liczba wątków: 21
Reputacja:
9
Czy podniosłeś zarzut dotyczący niemerytoryczności jego wypowiedzi?
Problem jest personalny, a nie sprzętowy. Jeżeli podstawiasz dynamiczny mikrofon do paczki, nie ma żadnego wytłumaczenia co do zachowania człowieka od nagłośnienia. Nawet jak podstawisz mikrofon z preampem, on i tak uprze się przy DI, bo ma na to dwa tysiące innych wytłumaczeń
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 34
Reputacja:
52
(12-01-2014, 11:51 AM)paluch1986 napisał(a): Tyle to ja wiem, ale jak usłyszałem że muszę wpiąć się basem w dibox na scenie i z niego pójdzie sygnał na przody, a piec będzie tylko jako odsłuch, bo "TAKI MAMY SYSTEM" , to pomyślałem że chcę mieć zabezpieczenie (pomyślałem coś jeszcze, ale to niemerytoryczne było, więc nie napiszę )
Człowiek, który to powiedział powinien dożywotnio stracić pracę w nagłośnieniu. Kropka.
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
(12-01-2014, 12:05 PM)Alfik napisał(a): (12-01-2014, 11:51 AM)paluch1986 napisał(a): Tyle to ja wiem, ale jak usłyszałem że muszę wpiąć się basem w dibox na scenie i z niego pójdzie sygnał na przody, a piec będzie tylko jako odsłuch, bo "TAKI MAMY SYSTEM" , to pomyślałem że chcę mieć zabezpieczenie (pomyślałem coś jeszcze, ale to niemerytoryczne było, więc nie napiszę )
Człowiek, który to powiedział powinien dożywotnio stracić pracę w nagłośnieniu. Kropka.
czyli zamkniętoby 95% klubów, gdzie gra się metal
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
Wpiąłem się do Diboxa z podłogi, ale nie po to zbieram lampy żeby grać z DI, rzeczywistość jest jaka jest, więc szukam sposobów na "obejście" systemu  Jak macie jakieś propozycje preampów do mikrofonu to piszcie  .
Reputacja:
10
Nie kumam po co preamp mikrofonowy.. jeśli może nagłośnić gitę, to i bas.
SM57 wystarczy live...
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 34
Reputacja:
52
12-01-2014, 12:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2014, 12:20 PM przez Alfik.)
(12-01-2014, 11:31 AM)paluch1986 napisał(a): Panowie: Jaki przedwzmacniacz mikrofonowy? Cel:
- trzymać go w Racku
- podpinać do niego mikrofon swój własny postawiony pod własną kolumną
- Wypuszczać z niego sygnał symetryczny i/lub niesymetryczny na przody/do diboxa, bo akustyk ma problem żeby nagłośnić mikrofon do basu.
Oczywiście preferowany najlepszy stosunek jakość/cena, im taniej tym lepiej, ale też żeby nie był to Behringer 
http://www.soundonsound.com/sos/mar09/ar...epre73.htm
lepiej nie będzie jeśli chodzi o jakość cena. Robiłem testy tego preampu do EIS kiedyś. Jest tani i dobrze gra z przesterami. Na potrzeby sceniczne ma wystarczająco charakteru starego neve 1073 którego mam w studio i jest podatny na upgrade. np IGS robi kity upgradowe.
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
Liczba postów: 8904
Liczba wątków: 52
Reputacja:
9
12-01-2014, 12:26 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2014, 12:28 PM przez paluch1986.)
Alfik: Dzięki, o to mi chodziło  Nie chciałem brać np. Behringera UltraGain, który gra po wyjęciu lampy.
Burning: Sytuację miałem w plenerze jakiś czas temu, na graniu plenerowym przed znanym artystą. Stał DIBOX do basu, z wpiętym XLRem, ale "nie dało się" XLR wypiąć z diboxa i dopiąć do mojego prywatnego SM57 na moim prywatnym statywie :S Musiałem wpiąć się w niesymetryczne wejście diboxa, dlatego chcę zabezpieczyć się przed takimi sytuacjami.
Liczba postów: 3015
Liczba wątków: 21
Reputacja:
10
12-01-2014, 03:10 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2014, 03:11 PM przez mazdah.)
(12-01-2014, 12:26 PM)paluch1986 napisał(a): Burning: Sytuację miałem w plenerze jakiś czas temu, na graniu plenerowym przed znanym artystą. Stał DIBOX do basu, z wpiętym XLRem, ale "nie dało się" XLR wypiąć z diboxa i dopiąć do mojego prywatnego SM57 na moim prywatnym statywie :S Musiałem wpiąć się w niesymetryczne wejście diboxa, dlatego chcę zabezpieczyć się przed takimi sytuacjami.
W takiej sytuacji mamy, (kiedy już NAPRAWDĘ nie ma argumentów) wyjście pod tytułem "nie gramy z powodu niespełnienia warunków Ridera i organizator płaci nam krotność uzgodnionej jako honorarium sumy, którą sobie pewnie odciągnie od honorarium firmy nagłośnieniowej". Gwarancja zjebanego soundu na koncercie równie pewna jak satysfakcja przy goleniu Gillette Mach3, ale edukować ludzi trzeba.
Liczba postów: 763
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
ktoś wie, czy w Polsce lub ue dostanę podobny pasek? http://www.sadowsky.com/store/neostrap-l...47-61.html
Charvel Model 2B
Charvel Eliminator
Aria ZZB Custom
Liczba postów: 2517
Liczba wątków: 43
Reputacja:
1
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Liczba postów: 525
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Dla przypomnienia, to już dzisiaj:
![[Obrazek: G0v9Eb0.jpg]](http://i.imgur.com/G0v9Eb0.jpg)
Pora nachapać się drobnicy
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Alfik to moze ja tez sobie kupie tego Golden Age zamiast zbierać na Neva;d?
Reputacja:
10
GAP robi bardzo sensowne, budżetowe graty.
ztcp na djshop.pl są też paczki upgradujące i można nimi uzyskać poziom brzmieniowy znacznie droższego Great River
Liczba postów: 10344
Liczba wątków: 39
Reputacja:
4
(12-02-2014, 09:54 AM)Mateusz napisał(a): Alfik to moze ja tez sobie kupie tego Golden Age zamiast zbierać na Neva;d?
Mroku, nie rób siary, masz tysiąc lampiaków i na jednego Neve będziesz żydzić?
Reputacja:
10
od Neve to ja bym sumator przyjął
|