Zdjęcia Sprzętu!
(02-09-2015, 08:47 PM)Login napisał(a): Co z tego skoro dalej jest pedalski? Wink

I co, brzmi lepiej? Chociaż nie nagrano na nim jeszcze żadnego epokowego krążka, więc ciężko pewnie ocenić.

Mylisz się na tym modelu Mistrz Jacek Chrzanowski popełnił kilka nagrań Heya uznanych za epokowe przynajmniej dla naszej muzyki rozrywkowej i przynajmniej jedną płytę dezertera.

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Dobrze ze na tym forum są punkty reputacji;d
Odpowiedz
Panowie, z całym szacunkiem, spokojnie z rozwijaniem oftopu, OK?
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
(02-09-2015, 10:10 PM)bartoshek napisał(a): Panowie, z całym szacunkiem, spokojnie z rozwijaniem oftopu, OK?

Ok.
Odpowiedz
Błażej, a powiedz co jeśli przychodzi do studia muzyk i upiera się na granie na 5 strunowym basie? Dajesz mu 4-kę i proponujesz grać w innej pozycji?
Masz jakieś swoje typy, które sprawdzają się powiedzmy w większości zastosowań? Pomijam jakieś dziwne strojenia, koncepty itd.

Czy takie trochę napompowane brzmienia typu TRB japoński znajdują zastosowanie przy rejestrowaniu czy i tak gałki na zero i kręci się tłuszcz na headzie/doborem majków czy stole?

Pytam oczywiście o produkcje gdzie gitara basowa ma w miarę "naturalnie" brzmieć.

Albo odwracając pytanie. Oprócz produktów na W, co się nie sprawdza z piątek w graniu na płytę?

W zasadzie pytanie jest do wszystkich forumowiczow, którzy mają z tym jakieś doświadczenia.

Lekki ot, bo to zdjęcia, ale nawiązuje do dyskusji
Odpowiedz
(02-09-2015, 09:32 PM)Alfik napisał(a): Ta basówka ma akurat spore realne walory oprócz kolekcjonerskich.

Wiem o tym doskonale kolego Emotka_2755
Jak na razie wyrok brzmi dożywocie mrgreen

(02-09-2015, 09:36 PM)Alfik napisał(a): na tym modelu Mistrz Jacek Chrzanowski

o! To jest właśnie jeden z głównych powodów, dla których kupiłem ten bas. Nie forumowe mody, nie próbki. Całą młodość marzyłem o takim basie na jakim poginał imć Chrzanowski Smile
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Trzeba przyznać, że Chrzanowski świetnie brzmi.
Odpowiedz
(02-09-2015, 10:17 PM)Pecu napisał(a):
(02-09-2015, 09:32 PM)Alfik napisał(a): Ta basówka ma akurat spore realne walory oprócz kolekcjonerskich.

Wiem o tym doskonale kolego Emotka_2755
Jak na razie wyrok brzmi dożywocie mrgreen

Tia... Było już takich paru na tym forum Wink Też tak mówili Tongue
Odpowiedz
(02-09-2015, 10:20 PM)pinio napisał(a): Trzeba przyznać, że Chrzanowski świetnie brzmi.

True! Ale on chyba już wszedł na level "świetnie brzmi na czymkolwiek by nie grał" Wink
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
(02-09-2015, 09:26 PM)Bolem napisał(a): Ja mam hipshota A w swoim, muszę ogarnąć mosiężne siodełko Smile. Nie czujesz, że lepiej Ci się gra po zmianie mostka? ja tak miałem.

(02-09-2015, 09:29 PM)Pecu napisał(a): Lepiej! Fajniej odzywa się z samej dechy. Cały bas jakoś bardziej rezonuje, żyje... Nie wiem. Nie umiem tego opisać. Wzrastają też walory kolekcjonerskie mrred

Mi i lepiej się grało i lepiej rezonował etc - sprzedałem go Herpowi i założyłem wilkinsona i jest gorzej. No ale teraz jest u Mistrza Żaczka i może go kupi chociaż cholernie za nim tęsknie i chciałbym go z powrotem Smile
Odpowiedz
[Obrazek: zlM0yN6.jpg]

Szybki teścik darkglassa, już na słuchawkach robi robotę. Nie mogę się doczekać próby Big Grin
Odpowiedz
[Obrazek: oiUdqvy.jpg]

inb4 dlaczego mesa na górze: bo dmnf ma kółka!

Szczerze mówiąc myślałem, że różnica w brzmieniu paczek będzie ogromna. Jest słyszalna, ale nie powiedziałbym, że to np. 30%.
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
W slabym pomieszczeniu moze byc mala roznica.

U mnie roznice miedzy paczkami sa kolosalne.
Odpowiedz
(02-12-2015, 08:32 PM)Mateusz napisał(a): W slabym pomieszczeniu moze byc mala roznica.

U mnie roznice miedzy paczkami sa kolosalne.

Faktycznie, może to przez to. Byłem bardzo zdziwiony, mam na salce jeszcze GK 2x12 i różnice pomiędzy paczkami były niewielkie, grało to bardzo podobnie. Z tym, że miałem wyjątkowo zjechane struny. Muszę spróbować na świeższych.
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Mała różnica między otwartą 115 i zamkniętą 410? Chyba muszę mocno mrużyć oko na Twoje posty. Big Grin
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 69 gości