4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
Markbass Traveller 102P. Jako standalone do EBS Reidmara, do grania głównie małych koncertów. Da radę? Ewentualnie w okolicach ~1500 złotych co na 4 ohmach? 210, 212, ewentualnie 112?
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
(02-01-2015, 06:41 PM)Krulik napisał(a): Markbass Traveller 102P. Jako standalone do EBS Reidmara, do grania głównie małych koncertów. Da radę? Ewentualnie w okolicach ~1500 złotych co na 4 ohmach? 210, 212, ewentualnie 112?
Nie mam doswiadczenia z Markbassem 102P, ale chyba z 3 lata grałem na standard 102 HF. W małych i średniej wielkosci pomieszczeniach radziła sobie ok, jednak w dużych pomieszczeniach, plenerach itp bass gdzies sie ulatniał Smile. Wymieniłem z czasem na Mrkbassa 2x12 i różnica jest naprawde duża, przede wszystkim bas na wzmacniaczu musiałem sciagnac na "0" bo paczka ma go duzo sama z siebie, poza tym nawet w plenerze kobie tylek pełnym pasmem. Wydaje mi sie, ze na standalone 2x12 to duzo lepsze rozwiazanie.
Moze ?
http://www.handbox.pl/Kolumna-Basowa-2-x...-p106.html

Odpowiedz
Jak maksymalnie mocny może być head podłączony do kolumny 400W 8ohm?
Charvel Model 2B
Charvel Eliminator
Aria ZZB Custom
Odpowiedz
To zalezy jak bardzo go rozkrecisz.

Jaki head chcesz uzywac z ta paczka?
Odpowiedz
Hartke LH1000, 750W na 8ohm
Charvel Model 2B
Charvel Eliminator
Aria ZZB Custom
Odpowiedz
Nie powinno byc problemu, dopoki bedziesz unikac przesterowywania paki, ktore moze skonczyc sie spaleniem driverow.

Mozesz zrobic test i sprawdzic jak glosno mozesz rozkrecic wzmak, bez przesterowywania driverow. Oczywiscie zrob to na "czystym" basie.

Odpowiedz
http://www.thomann.de/pl/ashdown_toneman_810.htm

Ktoś szukał lodóweczkę? mrgreen
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
o biore!!! ktos cos wie o tym wuecej?
Odpowiedz
Raczej nikt, świeżość robiona specjalnie dla Thomanna.

Nawet Talkbass nie zna tematu. Prawdopodobnie reedycja którejś ze starszych paczek Ashdowna

Cena masakryczna Wink
Odpowiedz
Pewnie jak to zwykle bywa z Ashdownami, do całkiem przyzwoitego wiania stosunek cena/jakość idealny mrgreen . Sam miałem i MAGa 410 i ABMa 410 i ABMa 210 i za każdym razem bez zdrady.
☓ Buzz ☓ Sire ☓ Wzmacniacze klasy D ☓ EMG ☓ Płytki na Fenderach
Nie używam! STOP AGRESYWNEJ PROPAGANDZIE!
Odpowiedz
a ktos gral na magu 810? bo 410 genralnie lubialem poza tym ze nie posiadal zadnego niskiego dolu
Odpowiedz
Gram na 210/115 Asha - spora paka i ładnie dmucha. Pięknie wyciąga nawet przeciętnie brzmiącą strunę H w mojej szóstce. I dobrze gada z przesterami.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
A to nie jest zwykły MAG tylko pod inną nazwą dla Thomana?
Odpowiedz
Może tak być.
Odpowiedz
A co powiecie o takich dwóch paczkach: PEAVEY 410 TXF na eminencach i Ashdown ABM 410T. Planuje kupic paczkę 410 z dość duzym zapasem mocy. Gram surowego europejskiego rocka (garage etc.). Budzet ograniczony bo tak do ok. 1000 zł. Może coś innego w tej cenie byście polecili. Na pewno musi byc 410 i mieć ok 500W.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości