Przykłady zajebistego brzmienia basu
Jakby gdzieś jakieś reprezentatywne próbki były to by fajnie było, bo ciekawa opcja.
Odpowiedz
(02-19-2015, 07:46 AM)yarzenioova napisał(a): Edit: Jeszcze jedno ten bas sie przesterowuje na humbackach,z linii mialbys to samo JAACA correct me if I'm wrong.

Otóż to - miałem to na myśli pisząc o nagrywce burn i jej czystości Wink
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
JAACA - wrzuć próbkę demonstrującą o co chodzi Big Grin ten "efekt" powinien być słyszalny nawet z wbudowanego w bas DI.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
https://soundcloud.com/yarzenioova 2:19 -2:21 na E przestrojonej w D na przyklad, oraz praktycznie kazdy dzwiek na G w Schism. Ten bas tak fajnie brzmi w gorze bo mam wrazenie, że sporo jest tego przesterowanego brudu jak gain jest wyższy, przy mocniejszym graniu.
Odpowiedz
obadam w domu Emotka_2755

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz

WALcie się wszyscy posiadacze wali mrgreen
Odpowiedz

Boski sound live Smile
[Obrazek: masthead.jpg]

Dużo sprzętu - mało talentu Emotka_2403
Odpowiedz
(02-20-2015, 09:04 AM)JAACA napisał(a):

Boski sound live Smile

Ten "remaster" to jakaś masakra. Po dwóch minutach głowa mnie rozbolała. To samo, ale koszernie:

IMO bas brzmi tu jeszcze lepiej.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=9jDEevvjFN8 next victim -apogeum,dziś dopiero odkryłem tą kapele jest zajebista i brzmienie też
Odpowiedz
Bardzo ciekawa propozycja dla wszystkich miłośników funkowego bujania. Kawałek może mało skomplikowany ale trochę mi zajęło by wczuć się i jakoś poprawnie artykułować, chociaż pewnie dziś jeszcze zaatakuję go kilkanaście razy żeby wyszedł poprawnie
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Lee Fields - Standing By Your Side

[Obrazek: 2jc8rye.jpg]

Odpowiedz

wiem, że na pewno już musiało być, ale i tak - najlepiej \m/

Odpowiedz

Odpowiedz

Pięknie mielący MM. Big Grin
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 116 gości