Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :)
(02-07-2015, 02:24 PM)Alfik napisał(a):
(02-07-2015, 01:47 PM)mazdah napisał(a): Wielcy. Na gratach Behringera:

Grają przepięknie.

Wooten im starszy tym bardziej mi się podoba - zostałem powtórnie fanem.

Brzmienie pozostawiam bez komentarza.

Potwierdza się teza, że dobry muzyk pięknie zagra nawet na radiostacji z ruskiego czołgu.

Czy zatem możemy zakładać, że jeśli przyjdzie do Ciebie wybitny muzyk z "niekoszernym" basem - choćby poniżej występujący Bobby Vega z Jazzem na EMG i z płytką Tongue ), i do tego wyciągnie kostkę - pozwolisz mu zagrać tak, jak chce, na tym, na czym chce? Wink

No właśnie, Bobby Vega.

(02-16-2015, 09:08 AM)bartoshek napisał(a): Nie wiem czy było ale dobryboże!

Polecam w szczególności 20 minutę - fajny koncept na Jazza mrgreen

CO ZA GOŚĆ.
Odpowiedz
Side from NAMM, jeden człowiek z tego forum podesłał mi takie ładne coś:

Apart from :piekne brzmienie basu, przefajny rockowy kawałek, fajna realizacja; jest jeszcze conajmniej jedna fajna rzecz lub też osoba która się spodoba reszcie forum Smile

BTW Ten Skyway Essence bez płytki i na pewno z wenge w gryfie, który pewnie żadnego epokowego albumu nie zagrał, jest zdecydowanie znakomitą alternatywą jazz bassa 73 dla kolekcjonera.
Odpowiedz
ExclamationExclamation
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz

Krzysiek Wyrwa z Krakowa. Znakomite.
Odpowiedz
Myślałem ostatnio o Alfiku i o jego postach nt. wielu różnych kwestii. Doszedłem do wniosku, że Alfik jest kimś w rodzaju Stiga w basowej rzeczywistości. Ktoś kto jeździł Veyronem, Zondą czy Atomem nie będzie się podniecał Audi S4 czy Kią Optimą.

Stig wyczuje zalany do połowy bak z przelewającą się na zakrętach benzyną, która ma wpływ na zachowanie auta. Alfik usłyszy różnicę z płytką i bez.

Ale zwykły człowiek czy nawet pasjonat motoryzacji olewa takie rzeczy i ich nie czuje.

Tak samo większość ludzi tutaj ma w nosie takie niuanse. Ja osobiście nie mógłbym patrzeć na Jazz Bassa bez płytki...czym prędzej znalazłbym śrubokręt i jakąś przykręcił.

W swoim Jezie zmieniłem przystawki na emg bo chciałem mieć mięso i klasycznie wyglądający bas.

Spector na EMG to dla mnie uber wiosło marzenie, gruby krwisty stek z frytkami.

Poruszamy się w innej rzeczywistości.

Generalnie Alfik ma rację ale prezentuje ją często w radykalny sposób.

Odpowiedz
Dobrze robi poznanie Alfika i pogadanie oko w oko. Na żywo oczywiście niewiele się zmienia - ma swoje zdanie i przedstawia je w dosadny sposób. Ale na żywo widać mimikę, czuć tembr głosu itp itd i rozmowa jest bardzo fajna. Nawet, jeśli masz zupełnie inne niż Alfik zdanie na jakiś temat. Przede wszystkim czuć pasję i - uwaga - szacunek dla ludzi, którzy lubią muzykę. Nie to, żeby facet był bez wad, ale jego internetowy obraz jest wykrzywiony Smile
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Milko ma całowitą rację. Polecam każdemu przyjechanie na Bassturbacje 2015 i poznanie gospodarza Smile Na żywo jednak nie jest takim despotą - pokręci nosem, coś mu się nie spodoba i machnie czasami ręką Smile Hand Box po zeszłorocznych bassturbacjach wypadł dla większości słabo a dziś widzę, że Błażej chwali, dziwne Smile
Odpowiedz
Tak też myślałem stąd mój post.

Odpowiedz
A kolekcjonerzy na bassturbacje mogą też? Wink
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
(02-24-2015, 11:26 PM)przemak napisał(a): A kolekcjonerzy na bassturbacje mogą też? Wink

No ja biedne basy od Mateusza kupuje i Błażej zawsze propsuje, więc myślę, że może się nadasz Tongue
Odpowiedz
Krótka zajawka kawałka, do którego układałem bas. Dużo tu obecnie nie ma, sporo koledzy poucinali ghostów i innych smaczków, które uznali za zbytnio modyfikujące strukturę muzyczną, którą stworzyli i zamysł, który mieli wobec tego utworu. Dodatkowo brzmi bardzo surowo, tak chcieli so niuansów wenge w gryfie nie ma się jak doszukać Wink

Odpowiedz
(02-26-2015, 02:15 PM)yarzenioova napisał(a): Krótka zajawka kawałka, do którego układałem bas. Dużo tu obecnie nie ma, sporo koledzy poucinali ghostów i innych smaczków, które uznali za zbytnio modyfikujące strukturę muzyczną, którą stworzyli i zamysł, który mieli wobec tego utworu. Dodatkowo brzmi bardzo surowo, tak chcieli so niuansów wenge w gryfie nie ma się jak doszukać Wink

Układałeś? Znaczy nagrał ktoś inny?
BTW od 27 do 29 sekundy - przedstawiam Ryśka, synka mojego gitarzysty Smile
Mały świat Emotka_2755
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
0:06 -0:19 to yarzenioova na Elwoodzie, układał nagrywał Smile

No to nieźle Big Grin No kroi się chłopakom teledysk, nie wiedziałem że aż tak poważnie myślą o tym projekcie Wink
Odpowiedz
Odpowiedz
dirty lups, dirty srups, 20 lat temu w Sopocie:

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości