Liczba postów: 14517
Liczba wątków: 38
Reputacja:
3
(02-07-2015, 02:24 PM)Alfik napisał(a): (02-07-2015, 01:47 PM)mazdah napisał(a): Wielcy. Na gratach Behringera:
Grają przepięknie.
Wooten im starszy tym bardziej mi się podoba - zostałem powtórnie fanem.
Brzmienie pozostawiam bez komentarza.
Potwierdza się teza, że dobry muzyk pięknie zagra nawet na radiostacji z ruskiego czołgu.
Czy zatem możemy zakładać, że jeśli przyjdzie do Ciebie wybitny muzyk z "niekoszernym" basem - choćby poniżej występujący Bobby Vega z Jazzem na EMG i z płytką ), i do tego wyciągnie kostkę - pozwolisz mu zagrać tak, jak chce, na tym, na czym chce?
No właśnie, Bobby Vega.
(02-16-2015, 09:08 AM)bartoshek napisał(a): Nie wiem czy było ale dobryboże!
Polecam w szczególności 20 minutę - fajny koncept na Jazza
CO ZA GOŚĆ.
Side from NAMM, jeden człowiek z tego forum podesłał mi takie ładne coś:
Apart from :piekne brzmienie basu, przefajny rockowy kawałek, fajna realizacja; jest jeszcze conajmniej jedna fajna rzecz lub też osoba która się spodoba reszcie forum
BTW Ten Skyway Essence bez płytki i na pewno z wenge w gryfie, który pewnie żadnego epokowego albumu nie zagrał, jest zdecydowanie znakomitą alternatywą jazz bassa 73 dla kolekcjonera.
Liczba postów: 9537
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Liczba postów: 1536
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Krzysiek Wyrwa z Krakowa. Znakomite.
Liczba postów: 13257
Liczba wątków: 23
Reputacja:
1
Myślałem ostatnio o Alfiku i o jego postach nt. wielu różnych kwestii. Doszedłem do wniosku, że Alfik jest kimś w rodzaju Stiga w basowej rzeczywistości. Ktoś kto jeździł Veyronem, Zondą czy Atomem nie będzie się podniecał Audi S4 czy Kią Optimą.
Stig wyczuje zalany do połowy bak z przelewającą się na zakrętach benzyną, która ma wpływ na zachowanie auta. Alfik usłyszy różnicę z płytką i bez.
Ale zwykły człowiek czy nawet pasjonat motoryzacji olewa takie rzeczy i ich nie czuje.
Tak samo większość ludzi tutaj ma w nosie takie niuanse. Ja osobiście nie mógłbym patrzeć na Jazz Bassa bez płytki...czym prędzej znalazłbym śrubokręt i jakąś przykręcił.
W swoim Jezie zmieniłem przystawki na emg bo chciałem mieć mięso i klasycznie wyglądający bas.
Spector na EMG to dla mnie uber wiosło marzenie, gruby krwisty stek z frytkami.
Poruszamy się w innej rzeczywistości.
Generalnie Alfik ma rację ale prezentuje ją często w radykalny sposób.
Liczba postów: 16400
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3
Dobrze robi poznanie Alfika i pogadanie oko w oko. Na żywo oczywiście niewiele się zmienia - ma swoje zdanie i przedstawia je w dosadny sposób. Ale na żywo widać mimikę, czuć tembr głosu itp itd i rozmowa jest bardzo fajna. Nawet, jeśli masz zupełnie inne niż Alfik zdanie na jakiś temat. Przede wszystkim czuć pasję i - uwaga - szacunek dla ludzi, którzy lubią muzykę. Nie to, żeby facet był bez wad, ale jego internetowy obraz jest wykrzywiony
Gram na nerwach.
Liczba postów: 11867
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
02-24-2015, 11:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-24-2015, 11:15 PM przez Dex.)
Milko ma całowitą rację. Polecam każdemu przyjechanie na Bassturbacje 2015 i poznanie gospodarza Na żywo jednak nie jest takim despotą - pokręci nosem, coś mu się nie spodoba i machnie czasami ręką Hand Box po zeszłorocznych bassturbacjach wypadł dla większości słabo a dziś widzę, że Błażej chwali, dziwne
Liczba postów: 13257
Liczba wątków: 23
Reputacja:
1
Tak też myślałem stąd mój post.
Liczba postów: 883
Liczba wątków: 13
Reputacja:
22
A kolekcjonerzy na bassturbacje mogą też?
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Liczba postów: 11867
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
(02-24-2015, 11:26 PM)przemak napisał(a): A kolekcjonerzy na bassturbacje mogą też?
No ja biedne basy od Mateusza kupuje i Błażej zawsze propsuje, więc myślę, że może się nadasz
Krótka zajawka kawałka, do którego układałem bas. Dużo tu obecnie nie ma, sporo koledzy poucinali ghostów i innych smaczków, które uznali za zbytnio modyfikujące strukturę muzyczną, którą stworzyli i zamysł, który mieli wobec tego utworu. Dodatkowo brzmi bardzo surowo, tak chcieli so niuansów wenge w gryfie nie ma się jak doszukać
Liczba postów: 865
Liczba wątków: 30
Reputacja:
4
02-26-2015, 02:53 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-26-2015, 02:53 PM przez tapczan.)
(02-26-2015, 02:15 PM)yarzenioova napisał(a): Krótka zajawka kawałka, do którego układałem bas. Dużo tu obecnie nie ma, sporo koledzy poucinali ghostów i innych smaczków, które uznali za zbytnio modyfikujące strukturę muzyczną, którą stworzyli i zamysł, który mieli wobec tego utworu. Dodatkowo brzmi bardzo surowo, tak chcieli so niuansów wenge w gryfie nie ma się jak doszukać
Układałeś? Znaczy nagrał ktoś inny?
BTW od 27 do 29 sekundy - przedstawiam Ryśka, synka mojego gitarzysty
Mały świat
0:06 -0:19 to yarzenioova na Elwoodzie, układał nagrywał
No to nieźle No kroi się chłopakom teledysk, nie wiedziałem że aż tak poważnie myślą o tym projekcie
Liczba postów: 1742
Liczba wątków: 19
Reputacja:
1
Liczba postów: 8790
Liczba wątków: 26
Reputacja:
46
dirty lups, dirty srups, 20 lat temu w Sopocie:
|