Liczba postów: 11868
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
Hiwatt Custom 100 DR103s
WEM Super Starfinder 200 (4x12)
HH Electronic IC-100
I jakiś fajny precel na flatach z blachami
Liczba postów: 3015
Liczba wątków: 21
Reputacja:
10
U mnie na chwilę obecną:
Liczba postów: 1000
Liczba wątków: 4
Reputacja:
6
o, fajne to, właśnie sobie myślę o jakimś interfejsie niedrogim, bo backing track challenge i wstyd znów komórką.
Liczba postów: 883
Liczba wątków: 13
Reputacja:
22
Te akaje to bym proponował jednak nie...
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Reputacja:
10
Reputacja:
22
Sterowników nie ma, te, co są, działają, jak chcą, wejść nie widać albo wyjść, latencja spora, stabilność taka se...
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Reputacja:
10
02-27-2015, 10:01 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-27-2015, 10:01 PM przez mazdah.)
Kurde, klawiszowy ma i jest zadowolony wielce. Wozi ze sobą zawsze, bo gra z klawiatury sterującej i abletona. Do tego robimy z tego na próbach wokal i nie było problemu. A dziś nagrywałem - wszystko zacnie.
A w kwestii reszty sprzętu - Apple, Apple i tylko Apple. Podpinasz i masz - żadnych sterowników, konfiguracji, asio-srasio. Dwa tygodnie walczyłem z moją kartą, która ostatecznie chodzi na dwóch kompletach sterowników na raz, i to tak jak chce bo bufor jest nieco za mały i inie idzie zmienić - a znajomy podpiął pod Maca i można było od razu działać ...
Reputacja:
22
Ale rozumiem, że ten akai na pececie ma chodzić? Ja nie miałem, tylko piszę, co czytałem, no i to, że nie ma dedykowanych sterowników, plus te cztery wejścia mają direct monitoring każde na swoje wyjście, czyli bez dodatkowego miksera bez sensu  No, ale kto bogatemu zabroni
Reputacja:
6
ja też rozważam coś typu Zoom R6, R16 lub R24 - wolnostojące, nie ma zmartwień o latencję, sterowniki i systemy operacyjne, można włożyć w to baterie i nagrać próbki choćby basu obgrywanego w sklepie, a i z założenia ma być w stanie działać jako interfejs i współpracować z DAWami w czasie rzeczywistym, co może być fajne; suwaki itd.
Jedna negatywna rzecz jaką czytałem na jakimś studyjnym forum, to że zegar działa z częstotliwością o jakiś ułamek kiloherca inną od globalnie przyjętych i jak się dogrywa do ścieżek nagranych na czymś innym czy synchronizuje z wideo to trzeba zwracać uwagę żeby się nie zaczęło rozjeżdżać po kilku/kilkunastu minutach.
Reputacja:
22
(02-27-2015, 10:43 PM)Marcin S napisał(a): czy synchronizuje z wideo to trzeba zwracać uwagę żeby się nie zaczęło rozjeżdżać po kilku/kilkunastu minutach.
To przepraszam ale jakiś idiota pisał - jak się synchronizuje, to się nie rozjeżdża, a jak się nie synchronizuje, to nie ma siły, żeby się nie rozjechało, nawet apogee z drugim takim samym apogee 
Zoom r16 mogę polecić - bardzo fajne urządzenie. Szkoda, że nie można dosychronizować trzeciego
Reputacja:
6
no idiota pisał - ja osobiście 
źle dobrałem słowa gdyż się nie znam, chodzi o to że kiedy łączy (z braku słownictwa) się wideo z dźwiękiem i zsynchronizuje się dajmy na to początek, to pod koniec prawdopodobnie trochę będzie się rozjeżdżać, więc trzeba mieć to na uwadze i przeciwdziałać. Ale to tylko zasłyszana uwaga.
A polecasz bo masz, czy też miałeś mniej lub bardziej liczne okazje używać? Bo póki co urządzenia z tej serii są moimi faworytami i chętnie poczytałbym wszelkie pozytywy i negatywy.
Liczba postów: 10344
Liczba wątków: 39
Reputacja:
4
(02-27-2015, 10:01 PM)mazdah napisał(a): A w kwestii reszty sprzętu - Apple, Apple i tylko Apple. Podpinasz i masz - żadnych sterowników, konfiguracji, asio-srasio. Dwa tygodnie walczyłem z moją kartą, która ostatecznie chodzi na dwóch kompletach sterowników na raz, i to tak jak chce bo bufor jest nieco za mały i inie idzie zmienić - a znajomy podpiął pod Maca i można było od razu działać ... Gówno prawda 
Wystarczy podpiąć zwykłego Mboxa Mini po usb. Pół godziny resetów, szok, piana z ust.
Instalujesz sterowniki - nagle cisza jakby makiem zasiał.
Reputacja:
22
(02-28-2015, 01:49 AM)Marcin S napisał(a): no idiota pisał - ja osobiście 
źle dobrałem słowa gdyż się nie znam, chodzi o to że kiedy łączy (z braku słownictwa) się wideo z dźwiękiem i zsynchronizuje się dajmy na to początek, to pod koniec prawdopodobnie trochę będzie się rozjeżdżać, więc trzeba mieć to na uwadze i przeciwdziałać. Ale to tylko zasłyszana uwaga.
A polecasz bo masz, czy też miałeś mniej lub bardziej liczne okazje używać? Bo póki co urządzenia z tej serii są moimi faworytami i chętnie poczytałbym wszelkie pozytywy i negatywy.
Każde urządzenie cyfrowe tak się zachowuje i wszystko będzie się rozjeżdżać bez synchronizacji. Czy to będą sekundy, czy milisekundy, to jest bez znaczenia, rozjazd to jest rozjazd. Przeciwdziałać nie ma jak, bo zoom się synchronizuje tylko z drugim zoomem. Zresztą w razie potrzeby naprawia się to łatwo w miarę neutralnie brzmiącym algorytmem.
Kolega ma dwa zoomy 16. Nagrywamy próby, koncerty. Bardzo wygodne, choć ostatnio tego typu urządzenia przegrywają na koncertach ze stołami cyfrowymi z wyjściem wielośladowym. Ale wszystko działa, nie wiesza się, przedwzmacniacze mają sensowny zakres regulacji, jakoś brzmi. Wady - plastikowy do bólu, wszystko się rusza i telepie, ale za taką kasę może być, poza tym te zoomy przeżyły już sporo i nadal działają. Nagraliśmy na nich parę komercyjnych produkcji
http://nagrywamy.com/2013/06/04/bobby-me...elka-lodz/
i naszą płytę, której już dawno nie ma
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Liczba postów: 1409
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
03-01-2015, 01:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2015, 01:07 PM przez Sebastian-J.)
To będzie chyba hicior!
|