Liczba postów: 402
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Ale drogie to cudo...
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.
Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Liczba postów: 6392
Liczba wątków: 67
Reputacja:
7
09-24-2010, 10:58 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-24-2010, 10:58 AM przez paka.)
ten bas nalezal chyba kiedys do forumowicza z wd, sprowadzal go ze stanow i z tego co pamietam wydal ponizej 3k (aczkolwiek wtedy dolar byl kosmiecznie tani).
Liczba postów: 2326
Liczba wątków: 45
Reputacja:
10
09-24-2010, 06:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-24-2010, 06:26 PM przez pinio.)
(09-24-2010, 08:26 AM)imperfect napisał(a): BB415 pewnie. Masz rację
(09-24-2010, 08:26 AM)imperfect napisał(a): Ja się trochę przymierzam na nową BB424 lub 425. W sumie prawie to samo co 414/415, tylko główki nie są w kolorze korpusu, gryf jest z 5 kawałków drewna (klon/nato/klon/nato/klon) więc stabilniejszy i mostek ma opcję strun przez korpus pod fajnym łagodnym kątem. No i ciut droższe, ale nie masakrycznie. W mordeczkę, ładna. Jak szukałem basi to nie było tych modeli nigdzie. W sumie to po Hohnerze HRB DLX szukałem właśnie jakiegoś preclowego mebla (znaczy z widocznym drewnem). Z braku ciekawych wioseł w sklepie (koniecznie pasyw, 5 strun w cenie do 1500zł) podpiąłem tą sabbathowską łopatę do fendera i... już wiedziałem na co wydam kasę. Bardzo pozytywna odmiana po RBX374.
Na P brzmi w stylu precla, a po dodaniu J mamy troszkę nowocześniejsze brzmienie. Sam J przy moście mi nie leży (w ogóle łapie troszkę zakłóceń jak to singiel). Na most nie narzekam. W standarcie sznurki nawet ładnie brzmią, ale nie ma to jak szlify.
Fajnie byłoby je porównać
Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
(09-24-2010, 06:24 PM)pinio napisał(a): (09-24-2010, 08:26 AM)imperfect napisał(a): BB415 pewnie. Masz rację 
(09-24-2010, 08:26 AM)imperfect napisał(a): Ja się trochę przymierzam na nową BB424 lub 425. W sumie prawie to samo co 414/415, tylko główki nie są w kolorze korpusu, gryf jest z 5 kawałków drewna (klon/nato/klon/nato/klon) więc stabilniejszy i mostek ma opcję strun przez korpus pod fajnym łagodnym kątem. No i ciut droższe, ale nie masakrycznie. W mordeczkę, ładna. Jak szukałem basi to nie było tych modeli nigdzie. W sumie to po Hohnerze HRB DLX szukałem właśnie jakiegoś preclowego mebla (znaczy z widocznym drewnem). Z braku ciekawych wioseł w sklepie (koniecznie pasyw, 5 strun w cenie do 1500zł) podpiąłem tą sabbathowską łopatę do fendera i... już wiedziałem na co wydam kasę. Bardzo pozytywna odmiana po RBX374.
Na P brzmi w stylu precla, a po dodaniu J mamy troszkę nowocześniejsze brzmienie. Sam J przy moście mi nie leży (w ogóle łapie troszkę zakłóceń jak to singiel). Na most nie narzekam. W standarcie sznurki nawet ładnie brzmią, ale nie ma to jak szlify.
Fajnie byłoby je porównać 
Tylko panowie co te Y robią w temacie o PB?
-
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
09-25-2010, 01:09 PM
Ja np. mam taka chwilowa pozyczona.. P-bass pelna gęba, może za wyjątkiem pickguarda. Bo brzmieniowo jak najbardziej.
Zreszta BB 415 tez, ale juz tylko brzmieniowo
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
(09-24-2010, 10:44 AM)jabłecznik napisał(a): Ale drogie to cudo... ja za swojego chciałem podobnie...
trudno się dziwić cenie, jeśli to dobry egzemplarz.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 402
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
A gdzie ja się dziwie  ? Tylko mówię, że drogie...
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.
Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
ja po założeniu roundów zmieniłem zdanie i nie sprzedaję
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 1138
Liczba wątków: 11
Reputacja:
4
@ Burn:
Lubię to!
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412
Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
za duzo facebooka!
Liczba postów: 1138
Liczba wątków: 11
Reputacja:
4
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412
Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Widziałem już jakiś czas temu. Nadal mam mieszane uczucia.
a ja nie mogę zobaczyć, bo nie mogę otworzyć strony Fendera  Dajcie jakieś zdjęcie...
A może być ze strony fendera?
Edit: W skrócie czarny meksykański 50's Classic z czarnym mostkiem, pokrętłami, jednowarstwową czarną maskownicą, mosiężnym siodełkiem i pickupem SPB-3
Jestem trochę zawiedziony.
ładnie się prezentuje ten czarny osprzęt i pokrętła. Myślę, że to jednak kwestia gustu, ciekawe czy gada dobrze z tymi pickupami.
|