Restauracja Gitar
Smile
Odpowiedz
Szczerze mowiac to myślałem, ze te cztery single beda mialy wieksze pierdolniecie. Jedyne co mi sie mega podoba to ne Kahler - efekt vibratto zajebisty, chciałbym taki.
outreband.com

Odpowiedz
ilosc pikapow nie wplywa na pierdolniecie raczej.

Precel z jednym pikapem ma taki wpierdol ze masakra.

Mysle ze jest dokladnie na odwrot przy wiekszej ilosci pikapow - nakladaja sie czestotliwosci i robi sie taki "Spector"

co kto lubi
Odpowiedz
Nie chodziło mi o ilość, a o umiejscowienie i mozliwosc kombinacji. Sam przy duzych przesterach korzystam tylko z pickupu przy mostku, bo przy dwoch jest wielki bulgot, wiec wiem o czym mowisz.

Juz go pusciles cz bedzie jak przyjade?
outreband.com

Odpowiedz
A one tam nie działają jak 2 humby?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Działają.

Juz sprzedany takze lezy i czeka i nikt go ine moze dotykac;P

A tu druga ciekawa basówka:

Odpowiedz
V i aktyw? oho, wychodzicie naprzeciw oczekiwaniom klientów Smile

jakieś takie dziwne to brzmienie
Odpowiedz
Przerobiona na pasyw, nie bylbym soba jakbym nie grzebal w niejBig Grin
Odpowiedz
Fajny patent robi(ł)* G&L z humbami.
Żeby uniknąć znoszenia się faz, dodano kondensator między cewkami uzyskując bardzo tłuste, prawie singlowe brzmienie.

* nie wiem, czy tylko Leo-era, czy BBE-era też.

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Ja nie mam nic przeciwko dwóm humbom - jest po prostu inny sound niz z singla.
Odpowiedz
Ja również. Po prostu informuję, że G&L stosował ciekawe rozwiązanie.
W L-1000 było to na switchu - równolegle, szeregowo, szeregowo z kondziołkiem (tzw. OMG mode)

Odpowiedz
A OMG to nie była przeróbka pt "sam dół" ?
Odpowiedz
To nie żaden mod.
Tak było oryginalnie za czasów Leo. W L-2000 w trybie szeregowym była tylko taka opcja:
http://www.glguitars.com/schematics/ASAT...rsion1.pdf
Ze względu na mahoń u siebie usunąłem kondensator z pickupu mostkowego, uzyskując bardziej "precla z żyletą", zamiast "tony tłuszczu". Teraz Mid-scoop na obu pickupach jest znacznie mniejszy.

PS: fragment instrukcji:
http://www.guitarsbyleo.com/GALLERY2/mai...itemId=371

Odpowiedz
(05-10-2015, 02:23 PM)Mateusz napisał(a): A tu druga ciekawa basówka:

Oooo! Ile? I czy widziałbyś go jako fretlessa?
Odpowiedz
Dość brzydki jak to Aria, ale brzmi wykurwiście.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości