4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
(05-14-2015, 11:02 AM)przemak napisał(a):
(05-14-2015, 10:34 AM)groza napisał(a): Jakby zniekształcenia wypruwały głośniki to by nikt fuzza nie używał.

Zniekształcenia mogą wypruć głośniki, ale normalnie dobrane wysokotonowe. Paczek gitarowych to nie dotyczy.

Kwestia użytkownika. Ja mam od ilu... 4 lat? w Edenie horna bez żarówki zabezpieczającej. Gram z przesterami cały czas, zazwyczaj dosyć głośno. Nic nie zjebałem.

Choć pewnie jakbym spróbował to w 2 minuty bym sobie poradził Wink
Odpowiedz
Normalnie dobrane, w paczkach basowych są dobrane do tego, do czego mają być Wink
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Lodówka + CLK.; hlf + svt3 i nic się ie pierdoli Smile
Na pewno nie było czegoś takiego.

www.facebook.com/aterrapl
www.aterra.pl
Odpowiedz
w lodówce to nie sposób upalić horna Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Od razu sprzedają z niedziałającym Wink
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Odpowiedz
Głośniki zamienne do Swr Goliath: ktoś coś?
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
Szykuje się do zakupu paczki 4x10, co moglibyście mi polecić? Myślałem o czymś od Noisybox ale zastanawiam się na jakich głośnikach. Potrzebuje dynamiczny i czytelny sound głównie do grania dość gęstych tematów metalowych w standardowym stroju. Budżet ok 2,5k
Odpowiedz
(07-14-2015, 08:38 AM)dlwg napisał(a): Szykuje się do zakupu paczki 4x10, co moglibyście mi polecić? Myślałem o czymś od Noisybox ale zastanawiam się na jakich głośnikach. Potrzebuje dynamiczny i czytelny sound głównie do grania dość gęstych tematów metalowych w standardowym stroju. Budżet ok 2,5k

kup ode mnie dmnf Tongue
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
(07-14-2015, 09:02 AM)Bolem napisał(a):
(07-14-2015, 08:38 AM)dlwg napisał(a): Szykuje się do zakupu paczki 4x10, co moglibyście mi polecić? Myślałem o czymś od Noisybox ale zastanawiam się na jakich głośnikach. Potrzebuje dynamiczny i czytelny sound głównie do grania dość gęstych tematów metalowych w standardowym stroju. Budżet ok 2,5k

kup ode mnie dmnf Tongue

a co to za paka?
Odpowiedz
Ciężka (45kg) ale na kółkach. Zabudowana w case.
Zamknięta. Bardzo szybka, lubi się z przesterami.

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
a wygląda tak

[Obrazek: img7582a.jpg]
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
I napieprza, ale jest ciężka masakrycznie. Alternatywą będzie G.Noiz od Noisy Box (neodym, a zasuwa jak potłuczony, nawet w B standard) lub paka Edena, ta fajna, którą ma chociażby Groza czy Mroku (vel. Handlarz, vel. mordka Grubego Brzmienia, vel. Tube Reaper, vel. Pick Slammer).

mrgreen
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Panowie, 45kg to normalna waga jak na paczkę. 4x12 Hiwatta tyle waży.

Sunn 4x15 waży 58kg i da się to nieść we dwójke choć to już trochę boli mrgreen Mesa 2x15 road ready też waży coś około 60kg i na dodatek jest cholernie niewyważona.

ps. Morczus zmienil edena na aguilara. ktory tez jest kurwa ciezki Big Grin
ps2. a najzabawniejsze jest to, że ten Bałwan nie moze dźwigać Big Grin

Odpowiedz
Ciężka, ale ma kółka i wygodne rączki.
Ja sam ważę 68kg i ogarniam paczkę samodzielnie - pakowanie do samochodu wymaga wysiłku, ale jest wykonalne:
rączki ułożone są bardziej z przodu paczki, aby nie pochylała się "na głośniki" przy podnoszeniu.

Odpowiedz
Dlatego mam pakę ważącą 25 kilo, którą noszę jedną ręką Big Grin.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości