bramka szumów noise gate
Najlepiej by było za Sansem, ale przed kompresorem Wink
Kompresor podnosi przecież szumy basu, a chcemy "skasować" te z Sansa.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(02-08-2011, 10:18 PM)OMSON napisał(a):
(02-08-2011, 08:02 PM)dr Szelma napisał(a): OMSON - ten BBE... to nie o to chodzi, to jest efekt psychoakustyczny a ja pytalem o czyste odszumiacze... chociaz wnioslo to na pewno jakies nowe info Wink
Szelma, ja wiem że nie o to chodzi i wiem czym jest Sonic Maximizer - chodziło mi o 'TĄ' konkretną wersję tj. 362NR (dostępną na rynku wtórnym jedynie).
Dość opisowo wyłożyłem Ci jak to działa - abstrahując od działania typowego BBE - to jest ni mniej, ni więcej - typowy Noise Reduction, który dodatkowo poszerza pasmo jeśli skorzystasz z maximizera. Zresztą swego czasu zainteresowało mnie to głownie na NR właśnie... Niestety BBE wycofało NR z urządzeń. Odpowiadając na Twoje zapytanie podałem 362NR, ponieważ w tej funkcji spisywało się więcej niż rewelacyjnie. Osobiście, jeśli nie uda mi się znaleźć tej wersji na eBay itp - skuszę się na ISP lub Rocktron do racka.

So, mam takie o to to to Smile Lubim... ale tylko czasem. NR praktycznie nie używam bo mi obcina te ładnie wykręcone górkie co ją selenium w aguilarze pięknie propaguje a jak mam nowe druty to nie używam też i maximizera bo i po co. Urządzenie się przydaje... czasem Smile Ale lepiej zrobić porządek w kablach i elektrowni i zmieniać struny - bo każdy zestaw brzmi tak dobrze jak jego najsłabszy element Smile

Odpowiedz
A jak się mają do tego produkty chociażby Chaosa?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości