bramka szumów noise gate
jak w tytule - jakies sugestie?
MXR 135, Rocktron HUSH, Boss ns-2, ISP Decimator jako stomp boxy, a z drugiej strony rackowe ( BARDZIEJ mnie interesujacej Wink) Rocktron super hush c albo boss pro ns-50 - ktos mial jakies doswiadczenia, porownanie?
Odpowiedz
jeśli stompbox to ISP Decimator ; kumpel ma, używa co prawda do gitary, ale sądzę, że z basem też się sprawdzi... mocno zachwalał...

Emotka_2755
Odpowiedz
Rainbow 
Boss NS-2! Bardzo dobry sprzęcik, która można fajnie ustawić z basidłem. Gadałem o niej z Jeremym Haffnerem i bardzo sobie ją chwalił Smile Pewnie sam się w nią zaopatrzę, jak będę miał trochę wolnej gotówki.
OMG
Odpowiedz
rozumiem, że za bramka szumów rozglądacie się...

mając wyekranowaną dokładnie elektrownie w basie
tak jak dajmy na to zrobił solarton grubemu

kable macie bdb jakości
wpinacie sie do gniazda z uziemieniem
Odpowiedz
porządne ekranowanie wiosła jest bardzo ważne, ale przestery generują spore szumy i czasem się nie obejdzie bez bramki...

np. w mxr m-80 jest wbudowana i daje radę...:-)
Odpowiedz
Hmmm... powiem tak...

mam dobrze wyekranowane basy, kable też z gówna nie są ukręcone... a bramki w podłodze używałem (sprzedałem).

W kwestii wyboru: porównywałem osobiście Bossa NS-2 i ISP Decimator. Obydwie dobre jednak boss zżerał coś z sygnału i brzmienia - ISP był na każdym kroku lepszy i po dłuższym testowaniu to właśnie jego kupiłem. Kwitując - the best stomp box noise gate = ISP Decimator (jeszcze lepszy g-string ale cena zamiata).
Rackowe - ISP lub Rocktron

Edytatyszmato:
mi niestety bramka z mxra przypomina trochę nieporozumienie i z tego co widzę znajomi mający m-80 posiłkują się innymi bramkami Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
ale bramka w mxr'ze przecież działa tylko gdy przester jest włączony : )
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
No nie żartuj... serio? chytry

Wink Tongue

P.S
tak...nie jestem fanem m-80 Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
pisałem to odnośnie postu Kosiary, oraz tego, że się ludzie posiłkują innymi oprócz M-80 ; )
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Bossa ma mój gitarul, działa ok
Do racka to Rocktrony będą dobre Smile sam się w jedną kiedyś zaopatrzę do racka Smile
Odpowiedz
czyli zero konkretow panowie... Wink moze jakos dokladniej sie wypowiecie ? Big Grin
Odpowiedz
Stanislav :

ja mam cały czas włączony drive ;-)

kabel labogi oraz klotz+neutrik , dobrze wyekranowanego precisiona i nie narzekam na szumy ;- )))
Odpowiedz
http://www.rocktron.com/products/stompbo...rsilencer/

http://www.collectibles-articles.com/ant...45392.html

http://www.guitargeek.com/gearview/311/

Rocktron to porządna firma jest Smile
Odpowiedz
(02-07-2011, 02:00 PM)dr Szelma napisał(a): czyli zero konkretow panowie... Wink moze jakos dokladniej sie wypowiecie ? Big Grin

BBE Sonic Maximizer NR - kiedyś przeszła mi okazja koło nosa na Allegro - stało za ok 350 zł (wersja rack). Pokazywał mi to w akcji kolega i szacun był (NR tłumił cały syf ale też wpływał na pasmo, skolei ratował sprawę BBE, poszerzał je lepiej niż w oryginale - w praktyce niezły tandem: zero szumów i lepsze pasmo).
Natomiast z tego co widzę, te Rocktrony są podobne (tylko nie ingerują w pasmo).

BTW - też mam spore szumy u siebie - także jest nowy GAS... Smile
Odpowiedz
też miałem gas na bramkę, ale zacząłem od lepszego okablowania, sprzętu, i teraz jest git,
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//

AnEmJa
Maja Lumasepio

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości