10-12-2015, 06:29 PM
Najznakomitsze użycie google translate w historii allegro: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5723201723
ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
|
10-12-2015, 06:29 PM
Najznakomitsze użycie google translate w historii allegro: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5723201723
10-13-2015, 08:22 AM
"HyDrive głośnik technologii do tworzenia barwy dominującej, pełne i reagować wykorzystując zarówno aluminiowych i papieru na ich wyłączne 8-calowy głośnik stożka."
Mistrz!
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
10-13-2015, 09:21 AM
(10-12-2015, 06:29 PM)yarzenioova napisał(a): Najznakomitsze użycie google translate w historii allegro: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5723201723 "wyjście słuchawkowe 1/4-cala na bardziej intymne sesje treningowe" biere to ![]()
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//
AnEmJa Maja Lumasepio
10-13-2015, 09:39 AM
(10-11-2015, 08:14 PM)glert napisał(a): Witam serdecznie.Pan może sobie na wikipedie wejsc i poczytac o SR.Ogolem te basy 76-80 itd,nie wiem gdzie vintagowe lata 80 sie koncza dla tego instrumentu, to najlepsze lata marki.Im pozniejszy model tym znawcy mowia ze gorzej brzmi,tudziez musisz sie liczyc z roznica w cenie 9k vs 4,5k. Probek brzmieniowych multum,nawet na moim soundcloud.Ale sprawdz sobie porownania u Pendowskiego na yt lub Na tym filmiku ja slysze to tak, ze pre eb ma ciemniejsze struny, skrecenie treble dziala bardziej jak tone off co nie jest az tak widoczne w nowszym SR, ten starszy jest brudniejszy, ma wiecej niskiego charakternego środka, za to w nowszym jest pelno góry co bedzie sie zgadzac z modelem 2005 ktory ja mam. Dodatkowo akcja na tym nowym z filmiku za niska i wrecz wszystko tam dzwoni i bzyczy co nie pomaga przy slapie czy grze kostka z odkrecona gorą. Na filmiku widac ze operatorowi wygodniej sie troche gralo na nowszym i to jest zgodne z tym modelem, ktory ja mam, akcje mozna ustawic bardzo nisko i granie jest bardzo wygodne. Wydaje sie, że nowszy jest łatwiejszy w modelowaniu brzmienia, brzmi nowoczesniej ale jest troche węższy brzmieniowo, ten pre-eb ma masywniejszą tonalność. Ja slysze to tak, ale nie mialem nigdy starego SR w rekach, wiec zdecydowanie wiecej umialbym powiedziec majac go w rekach. Tyle ode mnie. IMHO is the key (10-13-2015, 09:39 AM)yarzenioova napisał(a):(10-11-2015, 08:14 PM)glert napisał(a): Witam serdecznie.Pan może sobie na wikipedie wejsc i poczytac o SR.Ogolem te basy 76-80 itd,nie wiem gdzie vintagowe lata 80 sie koncza dla tego instrumentu, to najlepsze lata marki.Im pozniejszy model tym znawcy mowia ze gorzej brzmi,tudziez musisz sie liczyc z roznica w cenie 9k vs 4,5k. Witam. Dzięki za odpowiedz... "Pan" ![]() ![]() właśnie szukam i przeglądam youtube. B-hood music mana tez czytałem ale to nie wyczerpało mojej ciekawości ![]() A o tym konkretnie egzemplarzu co sądzisz ? Podobno gorzej było z jakością po 2000r. ale gdzie czytam to inaczej piszą. Jedni, ze najlepsze 76-84 inni, ze najlepsze to te po wykupieniu przez Balla... i mętlik mam w głowie ![]()
10-13-2015, 12:40 PM
Koniecznie ograj ten bas.To jest górna półka cenowa jeśli chodzi o ten rocznik.Przy tej cenie powinien to być naprawde bardzo dobry egzemplarz.Koniecznie sprawdź działanie pręta w gryfie, jak wygląda sprawa ustawienia akcji strun.Żeby się nie okazało, że główny atut tego basu to napis made in Usa..
10-13-2015, 01:01 PM
Ogranie to jedno, ale trzeba by mieć jakieś porównanie, które dr_kciukowi nie jest obce. Spróbuj się przejść do jakiegoś muzycznego i ograj nowego SR i ograj tego z allegro, tylko tak będziesz w stanie określić czy warto. No ale żeby mieć pewność trzeba też zagrać na jakimś starym dobrym egzemplarzu, a oto nie tak łatwo jak się z takim nie ma znajomego w pobliżu.
Tak czy inaczej i jeden i drugi brzmi jak SR, więc przyjemność z grania będzie (o ile wszystko w nim działa) i ze studia Cię nikt nie wyrzuci. Jak masz na koncie 8k wzwyż kobinuj starocie, jak nie to nowsze. Ale ograj żeby mieć pewność, że te dodatkowe pare tysięcy Cię motywuje ![]() (10-13-2015, 12:40 PM)dr_kciuk napisał(a): Koniecznie ograj ten bas.To jest górna półka cenowa jeśli chodzi o ten rocznik.Przy tej cenie powinien to być naprawde bardzo dobry egzemplarz.Koniecznie sprawdź działanie pręta w gryfie, jak wygląda sprawa ustawienia akcji strun.Żeby się nie okazało, że główny atut tego basu to napis made in Usa.. Oooo, właśnie o to mi chodzi. Dziękuję za cenna radę ![]() Chętnie wysłucham kolejnych opinii. Pozdrawiam szacowne grono ![]() Michał (10-13-2015, 01:01 PM)yarzenioova napisał(a): Ogranie to jedno, ale trzeba by mieć jakieś porównanie, które dr_kciukowi nie jest obce. Spróbuj się przejść do jakiegoś muzycznego i ograj nowego SR i ograj tego z allegro, tylko tak będziesz w stanie określić czy warto. No ale żeby mieć pewność trzeba też zagrać na jakimś starym dobrym egzemplarzu, a oto nie tak łatwo jak się z takim nie ma znajomego w pobliżu. Fakt. Dobrego precla bym wybrał, ale tu może być ciężko bo brak "skali porównawczej". W naszym muzycznym to olpa sobie mogę co najwyżej ograć ![]()
10-13-2015, 01:10 PM
Ten jest dobry rocznikowo, cena niższa niż zgeneralizowałem powyżej, chętnie bym go sobie porównał na żywo z moim http://allegro.pl/music-man-stingray-bas...41052.html .
10-13-2015, 01:13 PM
(10-11-2015, 08:14 PM)glert napisał(a): Witam serdecznie. Pewności nie mam, że to ta sama gitara ale jakieś 5 lat temu sprzedałem do Łodzi identycznie wyglądającego i wyprodukowanego w tym samym roku SR. Moim zdaniem nie był zbyt „wyśmienitym" egzemplarzem.
10-13-2015, 06:11 PM
(10-13-2015, 01:10 PM)yarzenioova napisał(a): Ten jest dobry rocznikowo, cena niższa niż zgeneralizowałem powyżej, chętnie bym go sobie porównał na żywo z moim http://allegro.pl/music-man-stingray-bas...41052.html . zapraszam serdecznie ! mam teraz jeszcze nie wystawionego stingray'a 4 rocznik '98 i powiem tak, jest różnica i to duża, stary stingray wygrywa brzmi klarowniej czytelniej, to trochę tak jakby porównywać starego Jazz Bassa USA z nowymi USA
10-14-2015, 06:31 AM
Zapraszasz we Wrocławiu?Jeśli tak to się jakoś spikniemy,też mam gdzie się ulokować na próbę
![]()
10-14-2015, 07:39 AM
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim postem i zabranie głosu. Dziękuję za bardzo cenne rady i sugestie
![]() ![]() Jest jeden SR w moim mieście - próbuję nawiązać kontakt... Mam kilku znajomych muzyków na wyspach w tym jednego basistę i zorientuje się czy tym kanałem można kupić coś ciekawego... hennoh -> będę miał na uwadze Twoje propozycje ![]() yarzenioova -> Bardzo dziękuję za zaproszenie, ale to trochę daleko ;/ spotkanie było by możliwe przy okazji jakiegoś koncertu, a z tego co wiem to w tym roku Wrocław nie jest w planach Pozdrawiam serdecznie. Michał
10-14-2015, 08:27 AM
@glert: Do hennoha się właściwie zwracałem, bo kiedyś muszę sobie porównać różnice MM vs MM.
Ale jak najbardziej jak będziesz w pobliżu to się odzywaj.
10-15-2015, 08:06 AM
(10-13-2015, 06:11 PM)hennoh napisał(a):(10-13-2015, 01:10 PM)yarzenioova napisał(a): Ten jest dobry rocznikowo, cena niższa niż zgeneralizowałem powyżej, chętnie bym go sobie porównał na żywo z moim http://allegro.pl/music-man-stingray-bas...41052.html . Tym '98 byłbym zainteresowany. Wysłałem do Ciebie na PW wiadomość |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|