ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
Najznakomitsze użycie google translate w historii allegro: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5723201723
Odpowiedz
"HyDrive głośnik technologii do tworzenia barwy dominującej, pełne i reagować wykorzystując zarówno aluminiowych i papieru na ich wyłączne 8-calowy głośnik stożka."
Mistrz!
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(10-12-2015, 06:29 PM)yarzenioova napisał(a): Najznakomitsze użycie google translate w historii allegro: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5723201723

"wyjście słuchawkowe 1/4-cala na bardziej intymne sesje treningowe"

biere tomrgreen
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//

AnEmJa
Maja Lumasepio

Odpowiedz
(10-11-2015, 08:14 PM)glert napisał(a): Witam serdecznie.
zastanawiam się nad tym:
http://allegro.pl/music-man-stingray4-ba...39034.html
ktos ? coś ? Czy to instrument kogoś z forum ?

A jeszcze pytanko. Jak to jest z rocznikami w stingrayu ?
Czy jakiś okres jest uważany za szczególnie dobry a jakieś lata produkcji za szczególnie kiepskie ?
Przepraszam za lamerskie pytania ale nie miałem do tej pory stingraya i dopiero zaczynam przygodę

Michał
Pan może sobie na wikipedie wejsc i poczytac o SR.Ogolem te basy 76-80 itd,nie wiem gdzie vintagowe lata 80 sie koncza dla tego instrumentu, to najlepsze lata marki.Im pozniejszy model tym znawcy mowia ze gorzej brzmi,tudziez musisz sie liczyc z roznica w cenie 9k vs 4,5k.
Probek brzmieniowych multum,nawet na moim soundcloud.Ale sprawdz sobie porownania u Pendowskiego na yt

lub
Na tym filmiku ja slysze to tak, ze pre eb ma ciemniejsze struny, skrecenie treble dziala bardziej jak tone off co nie jest az tak widoczne w nowszym SR, ten starszy jest brudniejszy, ma wiecej niskiego charakternego środka, za to w nowszym jest pelno góry co bedzie sie zgadzac z modelem 2005 ktory ja mam. Dodatkowo akcja na tym nowym z filmiku za niska i wrecz wszystko tam dzwoni i bzyczy co nie pomaga przy slapie czy grze kostka z odkrecona gorą. Na filmiku widac ze operatorowi wygodniej sie troche gralo na nowszym i to jest zgodne z tym modelem, ktory ja mam, akcje mozna ustawic bardzo nisko i granie jest bardzo wygodne. Wydaje sie, że nowszy jest łatwiejszy w modelowaniu brzmienia, brzmi nowoczesniej ale jest troche węższy brzmieniowo, ten pre-eb ma masywniejszą tonalność. Ja slysze to tak, ale nie mialem nigdy starego SR w rekach, wiec zdecydowanie wiecej umialbym powiedziec majac go w rekach. Tyle ode mnie. IMHO is the key
Odpowiedz
(10-13-2015, 09:39 AM)yarzenioova napisał(a):
zastanawiam się nad tym:

Czy jakiś okres jest uważany za szczególnie dobry a jakieś lata produkcji za szczególnie kiepskie ?
Przepraszam za lamerskie pytania ale nie miałem do tej pory stingraya i dopiero zaczynam przygodę

Michał
Pan może sobie na wikipedie wejsc i poczytac o SR.Ogolem te basy 76-80 itd,nie wiem gdzie vintagowe lata 80 sie koncza dla tego instrumentu, to najlepsze lata marki.Im pozniejszy model tym znawcy mowia ze gorzej brzmi,tudziez musisz sie liczyc z roznica w cenie 9k vs 4,5k.
Probek brzmieniowych multum,nawet na moim soundcloud.Ale sprawdz sobie porownania u Pendowskiego na yt

lub
Na tym filmiku ja slysze to tak, ze pre eb ma ciemniejsze struny, skrecenie treble dziala bardziej jak tone off co nie jest az tak widoczne w nowszym SR, ten starszy jest brudniejszy, ma wiecej niskiego charakternego środka, za to w nowszym jest pelno góry co bedzie sie zgadzac z modelem 2005 ktory ja mam. Dodatkowo akcja na tym nowym z filmiku za niska i wrecz wszystko tam dzwoni i bzyczy co nie pomaga przy slapie czy grze kostka z odkrecona gorą. Na filmiku widac ze operatorowi wygodniej sie troche gralo na nowszym i to jest zgodne z tym modelem, ktory ja mam, akcje mozna ustawic bardzo nisko i granie jest bardzo wygodne. Wydaje sie, że nowszy jest łatwiejszy w modelowaniu brzmienia, brzmi nowoczesniej ale jest troche węższy brzmieniowo, ten pre-eb ma masywniejszą tonalność. Ja slysze to tak, ale nie mialem nigdy starego SR w rekach, wiec zdecydowanie wiecej umialbym powiedziec majac go w rekach. Tyle ode mnie. IMHO is the key

Witam. Dzięki za odpowiedz...
"Pan" Wink ha, ha, ha.... Wink))
właśnie szukam i przeglądam youtube. B-hood music mana tez czytałem ale to nie wyczerpało mojej ciekawości Wink))
A o tym konkretnie egzemplarzu co sądzisz ?
Podobno gorzej było z jakością po 2000r. ale gdzie czytam to inaczej piszą. Jedni, ze najlepsze 76-84 inni, ze najlepsze to te po wykupieniu przez Balla... i mętlik mam w głowie Wink a tu trudniej o informacje niż w przypadku fendera (do tej pory grałem na preclach z początku lat 80 JV/SQ)
Odpowiedz
Koniecznie ograj ten bas.To jest górna półka cenowa jeśli chodzi o ten rocznik.Przy tej cenie powinien to być naprawde bardzo dobry egzemplarz.Koniecznie sprawdź działanie pręta w gryfie, jak wygląda sprawa ustawienia akcji strun.Żeby się nie okazało, że główny atut tego basu to napis made in Usa..
Odpowiedz
Ogranie to jedno, ale trzeba by mieć jakieś porównanie, które dr_kciukowi nie jest obce. Spróbuj się przejść do jakiegoś muzycznego i ograj nowego SR i ograj tego z allegro, tylko tak będziesz w stanie określić czy warto. No ale żeby mieć pewność trzeba też zagrać na jakimś starym dobrym egzemplarzu, a oto nie tak łatwo jak się z takim nie ma znajomego w pobliżu.

Tak czy inaczej i jeden i drugi brzmi jak SR, więc przyjemność z grania będzie (o ile wszystko w nim działa) i ze studia Cię nikt nie wyrzuci. Jak masz na koncie 8k wzwyż kobinuj starocie, jak nie to nowsze. Ale ograj żeby mieć pewność, że te dodatkowe pare tysięcy Cię motywuje Wink
Odpowiedz
(10-13-2015, 12:40 PM)dr_kciuk napisał(a): Koniecznie ograj ten bas.To jest górna półka cenowa jeśli chodzi o ten rocznik.Przy tej cenie powinien to być naprawde bardzo dobry egzemplarz.Koniecznie sprawdź działanie pręta w gryfie, jak wygląda sprawa ustawienia akcji strun.Żeby się nie okazało, że główny atut tego basu to napis made in Usa..

Oooo, właśnie o to mi chodzi. Dziękuję za cenna radę Wink
Chętnie wysłucham kolejnych opinii.
Pozdrawiam szacowne grono Wink
Michał
(10-13-2015, 01:01 PM)yarzenioova napisał(a): Ogranie to jedno, ale trzeba by mieć jakieś porównanie, które dr_kciukowi nie jest obce. Spróbuj się przejść do jakiegoś muzycznego i ograj nowego SR i ograj tego z allegro, tylko tak będziesz w stanie określić czy warto. No ale żeby mieć pewność trzeba też zagrać na jakimś starym dobrym egzemplarzu, a oto nie tak łatwo jak się z takim nie ma znajomego w pobliżu.

Tak czy inaczej i jeden i drugi brzmi jak SR, więc przyjemność z grania będzie (o ile wszystko w nim działa) i ze studia Cię nikt nie wyrzuci. Jak masz na koncie 8k wzwyż kobinuj starocie, jak nie to nowsze. Ale ograj żeby mieć pewność, że te dodatkowe pare tysięcy Cię motywuje Wink

Fakt. Dobrego precla bym wybrał, ale tu może być ciężko bo brak "skali porównawczej". W naszym muzycznym to olpa sobie mogę co najwyżej ograć Wink A może w okolicy Grudziądza znalazł by się jakiś uprzejmy użytkownik stingraya4 ?
Odpowiedz
Ten jest dobry rocznikowo, cena niższa niż zgeneralizowałem powyżej, chętnie bym go sobie porównał na żywo z moim http://allegro.pl/music-man-stingray-bas...41052.html .
Odpowiedz
zastanawiam się nad tym:

Michał

Pewności nie mam, że to ta sama gitara ale jakieś 5 lat temu sprzedałem do Łodzi identycznie wyglądającego i wyprodukowanego w tym samym roku SR. Moim zdaniem nie był zbyt „wyśmienitym" egzemplarzem.
Odpowiedz
(10-13-2015, 01:10 PM)yarzenioova napisał(a): Ten jest dobry rocznikowo, cena niższa niż zgeneralizowałem powyżej, chętnie bym go sobie porównał na żywo z moim http://allegro.pl/music-man-stingray-bas...41052.html .

zapraszam serdecznie !
mam teraz jeszcze nie wystawionego stingray'a 4 rocznik '98 i powiem tak, jest różnica i to duża, stary stingray wygrywa brzmi klarowniej czytelniej, to trochę tak jakby porównywać starego Jazz Bassa USA z nowymi USA
Odpowiedz
Zapraszasz we Wrocławiu?Jeśli tak to się jakoś spikniemy,też mam gdzie się ulokować na próbęWink
Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim postem i zabranie głosu. Dziękuję za bardzo cenne rady i sugestie Wink Po przemyśleniu tematu - niestety ten SR '81 musiałby poczekać - to jest dobra oferta, ale nie mogę sobie pozwolić teraz na taki "skok" Wink
Jest jeden SR w moim mieście - próbuję nawiązać kontakt...
Mam kilku znajomych muzyków na wyspach w tym jednego basistę i zorientuje się czy tym kanałem można kupić coś ciekawego...

hennoh -> będę miał na uwadze Twoje propozycje Wink w okolicach weekendu prawdopodobnie się odezwę...

yarzenioova -> Bardzo dziękuję za zaproszenie, ale to trochę daleko ;/ spotkanie było by możliwe przy okazji jakiegoś koncertu, a z tego co wiem to w tym roku Wrocław nie jest w planach

Pozdrawiam serdecznie.
Michał

Odpowiedz
@glert: Do hennoha się właściwie zwracałem, bo kiedyś muszę sobie porównać różnice MM vs MM.
Ale jak najbardziej jak będziesz w pobliżu to się odzywaj.
Odpowiedz
(10-13-2015, 06:11 PM)hennoh napisał(a):
(10-13-2015, 01:10 PM)yarzenioova napisał(a): Ten jest dobry rocznikowo, cena niższa niż zgeneralizowałem powyżej, chętnie bym go sobie porównał na żywo z moim http://allegro.pl/music-man-stingray-bas...41052.html .

zapraszam serdecznie !
mam teraz jeszcze nie wystawionego stingray'a 4 rocznik '98 i powiem tak, jest różnica i to duża, stary stingray wygrywa brzmi klarowniej czytelniej, to trochę tak jakby porównywać starego Jazz Bassa USA z nowymi USA

Tym '98 byłbym zainteresowany. Wysłałem do Ciebie na PW wiadomość
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 69 gości