Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
Do mahoniu spróbuj EB Cobalt.
Nie tak jasne jak stalówki, ale matowa górka fajnie dodaje zadziora.
Do tego na dłuuuuuugo starczają.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam:
BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 12298
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Hartke, Panie. Dosyć żywotne i długo zachowują dzwon (zarówno na preclu jak i na jazzie). Nie jest to jakaś superliga jeśli chodzi o brzmienie (no... po prostu są i aż są - dupy nie urywa), bo EB brzmiały o wiele lepiej, ale za to po sześciu godzinach w studiu spadek brzmienia był słyszalny mocno. Hartke cały czas brzmią przyzwoicie, aż do naturalnej śmierci (katuję w jazzie set od... lutego lub marca, nie pamiętam - pora zmienić, bo zaczynają już tracić strój na progach i ogółem zmatowiały z deka, co mi nie przeszkadza, ale nawet po regulacji na mostku są miejsca, gdzie kiedyś stroiły, a teraz już nie chcą współpracować).
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 3066
Liczba wątków: 30
Reputacja:
5
Jakiś czas temu czytałem na talkbassie, że nowe Rotosoundy stalowe pakowane w plastiku, a nie jak dawniej w kartonie, są gorszej jakości. Sądziłem, że wydziwiają, ale może w tym coś być - pierwszy raz się na Rotosach przejechałem. Ogólnie mniej charakterystycznej szorstkości zdają się mieć, ale to może być złudzenie, bo dość dawno na nich nie grałem (było romansowane z DM i DR). Co pewne, to po dwóch godzinach gry struna .110 jest kaput. A to bardzo szkoda, bo lubię struny .110.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców.
blue colander stompboxes
Reputacja:
4
Obadaj GHS-y 115 - do D standard jak znalazł i z żywotnością nie tak źle.
Takie tam granie.
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 2326
Liczba wątków: 45
Reputacja:
10
Które GHS-y, bo jest kilka rodzajów i ceny bardzo rozbieżne?
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Ha ha, właśnie odebrałem paczkę z 2 kompletami tych GHS-ów. Niebawem sprawdzę, jak się sprawują w C#.
Reputacja:
4
115 w D standard były ok.
Takie tam granie.
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Używam tych bassboomers 115 w Cis od dawna i moim zdaniem chyba najfajniejsze struny z tej półki cenowej, długo grają. Szkoda że dość trudno dostępne, ostatnio znalazłem też tylko w tym guitarprojekcie.
Liczba postów: 4249
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Znudziły mi się flaty, wracam do roundów