Tuner do racka KORG / BEHRINGER / czy POLYTUNE na podłoge?
Muszę wybrać tuner... a dylemat polega na tym, że również za chwilę będę kupował racka do głowy i mógłbym wziąć troszkę wyższego co by zmieścić właśnie tuner.
do racka za dużego wyboru nie mam:
- albo używka KORG (bo nowy zdecydowanie za drogi)
- albo nowy BEHRINGER

a na podłogę zastanawiałem się nad TC Polytune, ale czytałem na forum, że nie do końca do dobry wybórUndecided

Co uważacie, lepiej jakiś pancerny na podłogę, taniego BEHRINGERa czy droższego KORGa do racka ???
Odpowiedz
http://basscity.eu/thread-327.html

troche o polytune
Odpowiedz
Odpuść sobie Behringera.

Miałem podłogowego, miałem rackowego. Używałem w domu, na próbach i na scenie, byłem BARDZO zadowolony dopóki nie spróbowałem podłogowego Bossa.
Odpowiedz
TC WieloStroiciel działa mi bez zarzutu - trochę poużywałem i jednak szybkość strojenia robi swoje. Wszystkie struny naraz z gitrą na tak, z basem moim nie działa zbytnio, ale nie przeszkadza mi to - używam jak zwykłego tunera i sprawdza się b. dobrze.
Odpowiedz
z basem polytune tez dziala, choc jest znacznie mniej dokladny, niz z gitara. A uzywany w monotune dziala super sprawnie.
Odpowiedz
Używam Korga DTR2000 i sprawdza się w 100%. Polecam!
Odpowiedz
pitchblack ! Rewelka jak dla mnie Smile
Luxor Jazz Bass / Markbass CMD 121P / Noisybox 1x12
Odpowiedz
(10-29-2010, 01:49 PM)cuniek napisał(a): pitchblack ! Rewelka jak dla mnie Smile

a jest wersja rackowa?
Odpowiedz
(10-29-2010, 01:50 PM)maciek_lukas napisał(a):
(10-29-2010, 01:49 PM)cuniek napisał(a): pitchblack ! Rewelka jak dla mnie Smile

a jest wersja rackowa?

nie ma, ale autor tematu zastanawia się też nad tunerem na podłogę Smile

szuka po prostu sensownego rozwiązania.

Edyta: ja się ostatnio na takim stroję: http://www.mastersound.pl/index.php?akcj...rodId=4671

gitarzysta zakupił i bardzo fajnie to pracuje, nie mam porównania z Pitchblackiem, bo go nigdy nie używałem, ale ten Planet jak najbardziej w porządku.
Odpowiedz
nie nie spoko, ja pytalem tylko z ciekawosci bo w temacie tunerow innych niz petersona i dtr 2000 nie mam pojecia
Odpowiedz
(10-29-2010, 01:51 PM)hubertgal napisał(a): nie ma, ale autor tematu zastanawia się też nad tunerem na podłogę Smile

szuka po prostu sensownego rozwiązania.

Edyta: ja się ostatnio na takim stroję: http://www.mastersound.pl/index.php?akcj...rodId=4671

gitarzysta zakupił i bardzo fajnie to pracuje, nie mam porównania z Pitchblackiem, bo go nigdy nie używałem, ale ten Planet jak najbardziej w porządku.

Z tym bym uważał. Po pierwsze poprzedni model miał poważną wadę konstrukcyjną - odpadała górna klapka. Nie wiem jak z tym, ale wygląda identycznie. W moim odpadła po pół roku, basista big fat mamy miał dokładnie to samo. Do tego podświetlanie chujowe - na scenie jasnej zapomnij by cokolwiek odczytać. Tuner jako tuner git, choć i tak polytune jest duuużo szybszy.
Odpowiedz
nie mój tuner, nie mój problem Smile ja mu polecałem Polytune i Pitchblacka, na które sam mam chęć. A kupował mniej więcej wtedy co Ty, więc zobaczymy co z tego wyniknie Smile
Odpowiedz
a ja tam na pw nie narzekalem przez kilka lat co go mialem Wink

maciek_lukas - zgadzam sie - rackowe korgi rządzą Wink sam mam dtr-2
Odpowiedz
Miałem DTR'a starszego rackowego - bajka! Odchudziłem sprzęt, teraz pitchblack na podłodze - jest miodnie. Behringer (czy jakoś tak) - daj sobie spokój, szkoda kasy...
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Jeśli chodzi o strojenie to wyznaję jedną markę (którą od zawsze używam w różnych formach) czyli KORG. Miałem DTR-1000, DTR-2 (SUVV Emotka_2755), Pitchblack, i CA-30. Za każdym razem łapały dźwięk jak szalone. Nigdy się nie zawiodłem na nich. Aktualnie poluję na DTR-1000. Zrezygnowałem z podłogi, sprzęt rackowy wystarczy mi w zupełności. Ten tuner dla mnie osobiście jest najlepszy, duży wyświetlacz ułatwia strojenie. W DTR-2 trzeba się mocniej przyglądać jaki dźwięk wyskakuje.

Więc jeśli do racka to DTR-1000 (lub DTR-2000 jeśli lubi się lampki i/lub chce się mieć dwa gniazda IN do dwóch gitar). Jeśli coś do podłogi to Pitchblack. Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości