Chmielowski Basses
Zenkowi rozkopali skrzynkę telekomunikacyjną i obecnie ma kontakt tylko przez kafejki.
Piszcie do niego na PW, na pewno odpowie.

A andiroba to chociażby to:
http://i166.photobucket.com/albums/u81/z...71yvbp.jpg
Odpowiedz
No juz jestem znow ... Panom z telekomunikacji udalo sie skonczyc naprawe ... do nastepnego razu. Tyle sie postow i pytan namnozylo , ze nie wiem gdzie pisac i odpowiadac.
Zaraz to ogarne
Odpowiedz
KIlka gryfow , ujecie rodzinne:

[Obrazek: DSC_0426_zpsu4showqg.jpg]

i jeszcze gryf Errdila , ktory jest wlasnie w obrobce:

[Obrazek: 20170203_172835_zpsmdql5x8f.jpg]

[Obrazek: 20170203_172743_zps9q6nbrvz.jpg]

Kolory troche gowniane bo jest pozno i ciemno ale cos tam widac. Pozniej zrobie foty lkepiej
Odpowiedz
Gryf z wenge slina
Odpowiedz
(02-04-2017, 05:16 AM)Dex napisał(a): Gryf z wenge slina
Moje doświadczenia z gryfami z wenge są jak najlepsze.
Są tak megastabilne, że na dobrą sprawę nie wymagałyby wstawiania prętów.
Odpowiedz
W corcie c5z miałem i tęsknię za nim Sad
Odpowiedz
Smile Smile Smile
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
No Panowie ... Basista gwiazdy merengue Rubby Pereza bedzie budowal bas u mnie... Zaczyna byc interesujaco.
Odpowiedz
Ech... A na priva odpiszesz?
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Więc na tylko ja sądzę, że komunikacja lekko leży? Wink
Odpowiedz
Nie lezy , zanotowalem i robie..
Tak w ogole ciekawym jest , ze prawie wszyscy , w kazdym razie wiekszosc zdecydowala sie na korpusy jesionowe . Myslalem , ze wiecej osob bedzie chcialo zaryzykowac i wybrac na przyklad andirobe. Teraz jak to zebralem do kupy , widze , ze bede musial dokupic jesionu..
Odpowiedz
(02-07-2017, 06:26 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Nie lezy , zanotowalem i robie..
Tak w ogole ciekawym jest , ze prawie wszyscy , w kazdym razie wiekszosc zdecydowala sie na korpusy jesionowe . Myslalem , ze wiecej osob bedzie chcialo zaryzykowac i wybrac na przyklad andirobe. Teraz jak to zebralem do kupy , widze , ze bede musial dokupic jesionu..

A jak inne z tych co proponowałeś wypadają brzmieniowo? Jakoś bardzo nie zależy mi na tym jesionie, więc mogę inne rozważyć Smile
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(02-07-2017, 07:11 PM)Stanislav. napisał(a):
(02-07-2017, 06:26 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Nie lezy , zanotowalem i robie..

A jak inne z tych co proponowałeś wypadają brzmieniowo? Jakoś bardzo nie zależy mi na tym jesionie, więc mogę inne rozważyć Smile

Ja niechce nikogo do niczego naklaniac ... To byla tylko taka dygresja na marginesie. Wczesniej juz piasalem , ze andiroba jest niezla. Mnie tylko zaskoczylo jak bardzo ludzie sa tradycyjnie zorientowani.
Odpowiedz
ryzykiem samym w sobie jest już zamawianie gitary bez ogrania. więc pewnie większość chce po prostu zminimalizować ryzyko wybierając drewno, po którym wiadomo +/- czego się spodziewać.
w moim przypadku dochodzi jeszcze kwestia wagi - nie chcę ciężkiego basu, a z tego co pisałeś, te egzotyki są dość ciężkie.
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Panowie  chyba nie dam rady wykombinowac kropek na podstrunnice z masy perlowej. Mam  natomiast roznego rodzaju kropy drewniane. Tutaj przyklad kilku markerow wklejonych w celach demonstracyjnych w mahon i padukowe w podstrunnicy wenge...

[Obrazek: 2017-02-08_14.59.30_zpskulmj8tf.jpg]

[Obrazek: 20170208_132959_zps5oziigib.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości