ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
Czepiata sie troche Wink
Luxor Jazz Bass / Markbass CMD 121P / Noisybox 1x12
Odpowiedz
(11-13-2010, 11:59 AM)hubertgal napisał(a): no, to niezły baran...

Na początku starałem się doszukać logiki i kontekstu... ale ech...

cuniek

Może trochę(ale mówię o sobie tylko) poza tym jako początkujący dałem się na allegro przez swoją naiwność wydymać więc reaguję na takie coś alergicznie

Odpowiedz
znam tego kolesia, co to sprzedaje...

no bardzo nie w porządku...Rolleyes
Odpowiedz
to może przemów mu do rozsądku, może Ciebie posłucha?
Odpowiedz
Nie wiem o co się tak spinacie. Ja tamto zdjęcie traktuję z przymrużeniem oka, jako żarcik sprzedającego.
Tak jak to tutaj: http://allegro.pl/marshall-mb450h-i1311481959.html

Odpowiedz
Ej, o co chodzi z oburzeniem na tą aukcję?
Facet dokładnie opisał sprzęt jaki sprzedaje, więc oszustwa nie ma. Cena jaką proponuje to jest jego sprawa i może się tutaj mylić do woli chytry Nigdzie nie jest napisane, że Wooten używa dokładnie takiego stacka, jaki jest zmanipulowanym na obrazku.

Więc o co chodzi? Gdzie jest oszustwo?
Rozumiem oburzenie gdy ktoś sprzedaje lewego nie-fendera jako oryginał vintage za 4k, ale tutaj mamy do czynienia tylko z obrazkiem, z resztą uczciwie opisanym.
Fender JB MIJ '92 -> BOSS ME50B/BOSS ODB-3 -> Digitech Jamman -> Markbass LittleMark 250 -> Hartke 410TP / David Eden RB1 (AMD Athlon)
Odpowiedz
chodzi o to, że gość opiera się o to, że sprzęt jest taki jak Wootena, a młody użytkownik, który dopiero szuka nie wie, że tak nie jest, ale sugeruje się zdjęciem, które też jest manipulacją i tym, że sam Wooten ma taki sprzęt, więc jak będę miał taki sam to też tak będę grał Smile A cena, no wiadomo, za wysoka, ale wątpię, że mu to ktoś kupi za tą kwotę.

dla mnie na allegro powinno być nakazane wrzucanie zdjęć sprzedawanego sprzętu, a nie tych, które są ściągnięte ze strony producenta, wtedy nie byłoby niedomówień.
Odpowiedz
Według mnie żadnych niedomówień tu nie ma:
"końcówka Mocy AMPEGA" - prawda? - prawda.
"dwa głośniki Hartke HyDrive - sygnowane przez Victora Wootena" - prawda? - prawda!
Jeszcze dodaj do tego:
- "Preferuje odbiór osobisty a nie wysyłkę kurierską - zresztą dzięki temu ograsz Sobie sprzęt"
- "Dla wyjaśnienia - zdjęcie które tutaj wstawiłem to zdjęcie POGLĄDOWE - żebyście sobie zobaczyli o jakim sprzęcie mówię - do obejrzenia live i ogrania zapraszam do Łodzi!"

Czepiacie się! Smile Foto jest przerobione, ale koleś wyraźnie napisał ze to poglądowa fotka, i oprócz ceny do niczego nie można się przyczepić.
Luxor Jazz Bass / Markbass CMD 121P / Noisybox 1x12
Odpowiedz
dobra, niech mu będzie, ale i tak za 6k nikt mu tego nie kupi Big Grin
Odpowiedz
(11-13-2010, 02:22 PM)cuniek napisał(a): Czepiacie się! Smile Foto jest przerobione, ale koleś wyraźnie napisał ze to poglądowa fotka, i oprócz ceny do niczego nie można się przyczepić.

Mylisz się, takie przerabianie fotek to jest manipulowanie informacją.
Poza tym firma tez może się przyczepić, to oficjalne zdjęcie reklamowe Hartke.
Odpowiedz
Pewno, że to jest manipulacja, Gruby dobrze mówi.
Moim zdaniem w aukcji za 6k nie powinno być miejsca na "żarciki".
Odpowiedz
http://cgi.ebay.pl/HK-5-string-bass-guit...3a606304c7
co sadzicie?
mayo Patriot+(laboga,korg dtr-2000,dbx 160A)+SWR Mo'BASS+GOLIATH III
Odpowiedz
(11-13-2010, 07:30 PM)rob napisał(a): http://cgi.ebay.pl/HK-5-string-bass-guit...3a606304c7
co sadzicie?
Ładny Wink

[Obrazek: 1yqvso.jpg]
G&L SB-1 85' => Maruszczyk Elwood 5a => Zoom B2.1u => Jean Paul Compressor => Ashdown Little Giant 350 => Ashdown MAG 410T
Trevor James Revolution II => Jupiter JAS-2069GL => Otto Link 6* => BG FRANCE Ligatura STANDARD

www.youtube.com/user/evolashu
Odpowiedz
No ładny, to fakt, tylko po kiego we fretlesie próg zerowy?
Odpowiedz
(11-13-2010, 02:05 PM)hubertgal napisał(a): chodzi o to, że gość opiera się o to, że sprzęt jest taki jak Wootena, a młody użytkownik, który dopiero szuka nie wie, że tak nie jest, ale sugeruje się zdjęciem, które też jest manipulacją i tym, że sam Wooten ma taki sprzęt, więc jak będę miał taki sam to też tak będę grał Smile A cena, no wiadomo, za wysoka, ale wątpię, że mu to ktoś kupi za tą kwotę.

dla mnie na allegro powinno być nakazane wrzucanie zdjęć sprzedawanego sprzętu, a nie tych, które są ściągnięte ze strony producenta, wtedy nie byłoby niedomówień.

wrzucałem zdjęcia ze strony producenta, zgłoś mnie i reszta żandarmerii basscity teżmrgreen

koleś sobie zażartował, a baranem jest ktoś, kto żart traktuje poważnie. Jeszcze większym ten, kto to potraktuje poważnie i uwierzy (bo trzeba być baranem, żeby nie zauważyć, że fota jest montowana), ale klienta trzeba jakoś pozyskać, prawda?

przerobione zdjęcia Kaczyńskiego na joemonsterze czy gdziekolwiek indziej też zgłaszacie jako manipulacja informacjami?Wink

a nawet jeśli żart jest kiepski, to nie widzę racjonalnego powodu, żeby podciągać to pod przestępstwo.
Zapnij pasy, do całkowitej negacji istnienia pozostały 4 posty.

http://majorkong.bandcamp.com/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 135 gości