4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
Czy miał ktoś przyjemność może już? Około 30 kg. No i to mi się podoba.

[Obrazek: hesu_9913_3K.jpg]
Odpowiedz
co to ? 15?
JEPEPEPEPEJ JEPEPEPEPEJ
Odpowiedz
(12-03-2017, 10:08 PM)Ukasz napisał(a):
(12-03-2017, 09:47 AM)langusta napisał(a): Zakup TC Rs210 albo 212. Aguilary 112 miałem wszystkie serie, zawsze po 2szt.,  najbardziej podobała mi się seria GS. Jedna nie gra - jak chcesz jedną to raczej ebs neo. Mi RS się raczej sprawdza, miałem 210 i ze wszystkich 210 jakie miałem grała najuczciwiej, teraz mam 212 i jest jeszcze lepiej. Używam pod impulsówką swr amplite i aguilar AG700.

To się zgadza, jak pojedyczne 12", to przynajmniej 2, bo jedna to za mało. Duet potrafi już zatrząść salką pod dobrym headem. Mam DB112 i są naprawdę ok, ale dla mnie liczyła się mobilność i możliwość targania sprzętu bez pomocy.

Gram na 112 jakiś czas i nigdy nie było kłopotu ze słyszalnością. Ostatnio było za głośno wręcz Wink.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Co nie znaczy że każdemu wystarczy.

Odpowiedz
No niektórzy potrzebują 1000w. Na stronę.
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
A niektórym na przykład stopy śmierdzą.
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(12-05-2017, 08:21 PM)Errdil napisał(a): co to ? 15?

4x10
Odpowiedz
(12-06-2017, 02:10 PM)Sebastian-J napisał(a):

4x10

Wygląda fajnie, ciekawe jak gada za te 890 ojro.
JEPEPEPEPEJ JEPEPEPEPEJ
Odpowiedz
(12-06-2017, 04:52 PM)Errdil napisał(a):
(12-06-2017, 02:10 PM)Sebastian-J napisał(a):

4x10

Wygląda fajnie, ciekawe jak gada za te 890 ojro.

Miał ktoś do czynienia z paczkami PTC Audio?
Odpowiedz
[Obrazek: yjelocfibvthuxd6pnpt.jpg]Może pytanie głupie ale czy mogę podłączyć wzmacniacz pod prawe gniazdo w paczce markbassa? Wydaje mi się że nie ma to znaczenia i nie jest to tylko wyjście na kolejną kolumnę. Wiem, że lewe czasami przerywa a muszę podpiąć wzmacniacz lampowy i nie chciałbym żeby nagle mu zabrakło obciążenia. Żadnego tranzystora na test nie mam żeby sprawdzić czy działa.
Odpowiedz
(02-10-2018, 10:37 AM)j4444 napisał(a): [Obrazek: yjelocfibvthuxd6pnpt.jpg]Może pytanie głupie ale czy mogę podłączyć wzmacniacz pod prawe gniazdo w paczce markbassa? Wydaje mi się że nie ma to znaczenia i nie jest to tylko wyjście na kolejną kolumnę. Wiem, że lewe czasami przerywa a muszę podpiąć wzmacniacz lampowy i nie chciałbym żeby nagle mu zabrakło obciążenia. Żadnego tranzystora na test nie mam żeby sprawdzić czy działa.

gniazda równolegle podłączone więc bez znaczenia które wpinasz
ale mimo że lampa to na testy można próbować wg mnie
nawet jak na moment braknie obciążenia to nie wybuchnie od razu raczej
zupełnie bez obciążenia to wiadomo że nie, ale na testy bym się nie obawiał
chyba że się mylę to mnie poprawcie

Odpowiedz
(02-10-2018, 12:30 PM)Drobny napisał(a):
(02-10-2018, 10:37 AM)j4444 napisał(a): [Obrazek: yjelocfibvthuxd6pnpt.jpg]Może pytanie głupie ale czy mogę podłączyć wzmacniacz pod prawe gniazdo w paczce markbassa? Wydaje mi się że nie ma to znaczenia i nie jest to tylko wyjście na kolejną kolumnę. Wiem, że lewe czasami przerywa a muszę podpiąć wzmacniacz lampowy i nie chciałbym żeby nagle mu zabrakło obciążenia. Żadnego tranzystora na test nie mam żeby sprawdzić czy działa.

gniazda równolegle podłączone więc bez znaczenia które wpinasz
ale mimo że lampa to na testy można próbować wg mnie
nawet jak na moment braknie obciążenia to nie wybuchnie od razu raczej
zupełnie bez obciążenia to wiadomo że nie, ale na testy bym się nie obawiał
chyba że się mylę to mnie poprawcie

Dzięki za odpowiedź, znalazła się jakaś końcówka mocy do wokalu, rzeczywiście tak jak myślałem działa na każdym wejściu. W sumie ulga.
Odpowiedz
Koleżanki i koledzy Smile Mam taki problem. Posiadam GK 800RB oraz GK 410RBH (4 Ohm). Niestety ten zestaw razem nie gra ponieważ 800RB ma zbyt małą moc. Podpiąłem dziś niebasową końcówkę mocy 600 W i zaczęło grać niestety w 800 RB nie ma wyjścia Preamp Out więc wyszedłem kablem z jednego z dwóch wyjść 8 Ohm we wzmaku na jedno z dwóch wejść Input Wink w końcówce i z Out jednym kablem wypuściłem na paczkę. Problem taki, że szybko mi się sygnał przesteruje przy niedużym Gain tak około 9:00 i Master Volume podobnie. Macie jakiś pomysł czemu?
Z góry dzięki za uwagę i ewentualne sugestie.
Odpowiedz
(02-10-2018, 06:42 PM)Odif napisał(a): Koleżanki i koledzy Smile Mam taki problem. Posiadam GK 800RB oraz GK 410RBH (4 Ohm). Niestety ten zestaw razem nie gra ponieważ 800RB ma zbyt małą moc. Podpiąłem dziś niebasową końcówkę mocy 600 W i zaczęło grać niestety w 800 RB nie ma wyjścia Preamp Out więc wyszedłem kablem z jednego z dwóch wyjść 8 Ohm we wzmaku na jedno z dwóch wejść Input Wink w końcówce i z Out jednym kablem wypuściłem na paczkę. Problem taki, że szybko mi się sygnał przesteruje przy niedużym Gain tak około 9:00 i Master Volume podobnie. Macie jakiś pomysł czemu?

300W Ci mało? Wyjdź  z pętli efektów i po kłopocie.
JEPEPEPEPEJ JEPEPEPEPEJ
Odpowiedz
(02-10-2018, 07:22 PM)Errdil napisał(a):
(02-10-2018, 06:42 PM)Odif napisał(a): Koleżanki i koledzy Smile Mam taki problem. Posiadam GK 800RB oraz GK 410RBH (4 Ohm). Niestety ten zestaw razem nie gra ponieważ 800RB ma zbyt małą moc. Podpiąłem dziś niebasową końcówkę mocy 600 W i zaczęło grać niestety w 800 RB nie ma wyjścia Preamp Out więc wyszedłem kablem z jednego z dwóch wyjść 8 Ohm we wzmaku na jedno z dwóch wejść Input Wink w końcówce i z Out jednym kablem wypuściłem na paczkę. Problem taki, że szybko mi się sygnał przesteruje przy niedużym Gain tak około 9:00 i Master Volume podobnie. Macie jakiś pomysł czemu?

300W Ci mało? Wyjdź  z pętli efektów i po kłopocie.

Można tak??
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 62 gości