Absolutnie wszystko o STRUNACH
Kupiłem Elixiry 45-130 niklowe. E i A jakieś głuchawe - spotkał się ktoś z tym w przypadku tak drogich strun?
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
(01-20-2018, 05:51 PM)Ukasz napisał(a): Kupiłem Elixiry 45-130 niklowe. E i A jakieś głuchawe - spotkał się ktoś z tym w przypadku tak drogich strun?

zużywam średnio 4 sety Elixirów rocznie na dwóch basach,
 od jakichś 7 lat - zawsze są takie same, nigdy nie trafiłem na lipę

może trafiłeś na podjeby ? dużo tego lata po allegrach dlatego zmienili pudełko, w zeszłym roku albo może i wcześniej
na takie

[Obrazek: J23765000000000-00-500x500.jpg]
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//

AnEmJa
Maja Lumasepio

Odpowiedz
https://www.thomann.de/pl/harley_benton_...medium.htm

WTF!?
Gra to w ogóle?

Ma ktoś doświadczenie?
Oczywiście przeznaczenie tylko do domu.
Odpowiedz
Gra, ja bardzo lubie te struny, ale uwaga, ja lubie tez Hartke. Zabraklo Hartke na rynku a czesto w zespolach zmieniam struny, wytestowalem Bentony i jestem zadowolony. Cala trase UK na setach przelecialem. Warto sprawdzic, moze Tobie tez usiada.
Odpowiedz
Ja myślałem, że czerwone Warwicki to już poziom, poniżej którego schodzić nie wolno... Swoją drogą uwielbiam niklowe czerwone na MusicManie, na Jazz Basie nie działają wcale.
Big Grin
Odpowiedz
Bentony sa dla mnie lepsze niz czerwone Warwicki.
Odpowiedz
Bardzo lubiłem Hartke do domu i na próbę. 
Mi wystarczały. 
Cholera, gdybym wiedział, że ich zabraknie to te paczki 3xSET za 69,99 z guitarcenter zamówiłbym hurtowo.

Ok, to zamawiam te Bentony, najwyżej jak nie będą mi leżeć to będzie jako backup  Big Grin
Odpowiedz
(02-25-2018, 12:28 PM)bartek86xxx napisał(a): Bardzo lubiłem Hartke do domu i na próbę. 
Mi wystarczały. 
Cholera, gdybym wiedział, że ich zabraknie to te paczki 3xSET za 69,99 z guitarcenter zamówiłbym hurtowo.

Ok, to zamawiam te Bentony, najwyżej jak nie będą mi leżeć to będzie jako backup  Big Grin

jeśli chodzi o budżetowe struny to od kilku lat używam strun olympia, póki co jeszcze nie trafiłem na głuchy set, a też nie szarpią mocno za kieszeń.

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
(02-25-2018, 03:10 PM)ANTonio napisał(a):
(02-25-2018, 12:28 PM)bartek86xxx napisał(a): Bardzo lubiłem Hartke do domu i na próbę. 
Mi wystarczały. 

jeśli chodzi o budżetowe struny to od kilku lat używam strun olympia, póki co jeszcze nie trafiłem na głuchy set, a też nie szarpią mocno za kieszeń.

Emotka_2755

Potwierdzam, za 45zł z owcą mam set do 5. Nadają się do odświeżania, tylko przy tej cenie nie ma to sensu, przynajmniej dla takich leniwców jak ja!  mrgreen Po 2 tyg. ściągnąłem Elixiry, bo to syf jak cholera... Założyłem wygotowane Olympie i... gra!
Squier VM '70s JB 5 | Fender JB '78 | Buzz Hornet

Odpowiedz
(02-25-2018, 03:16 PM)Ukasz napisał(a):
Mi wystarczały. 

Emotka_2755

Potwierdzam, za 45zł z owcą mam set do 5. Nadają się do odświeżania, tylko przy tej cenie nie ma to sensu, przynajmniej dla takich leniwców jak ja!  mrgreen Po 2 tyg. ściągnąłem Elixiry, bo to syf jak cholera... Założyłem wygotowane Olympie i... gra!

No właśnie a propos zarówno Olympii jak Elixirów, zdarzyło mi się parę razy kupić Olympie powlekane. I zupełnie dobrze dawały radę. Szczególnie fajnie dogadują się z fretlessem.

Natomiast te Betony trza będzie przetestować - cena niszczy, jeśli są przynajmniej akceptowalne, to już jest to dobry deal.
Odpowiedz
(02-25-2018, 06:04 PM)Basstard napisał(a):
(02-25-2018, 03:16 PM)Ukasz napisał(a):
Mi wystarczały. 

Emotka_2755

No właśnie a propos zarówno Olympii jak Elixirów, zdarzyło mi się parę razy kupić Olympie powlekane. I zupełnie dobrze dawały radę. Szczególnie fajnie dogadują się z fretlessem.

Natomiast te Betony trza będzie przetestować - cena niszczy, jeśli są przynajmniej akceptowalne, to już jest to dobry deal.

Też się ostatnio na nie szarpnąłem i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony trwałością.
Jakby jeszcze stalówki robili, to byłoby pico bello!

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
Powlekane Olympie są całkiem fajne (szczególnie za te pieniądze) ale trzeba je wcześniej obejrzeć - mi zdarzył się set w którym jedna struna miała końcówkę (kulkę) troszeczkę mniejszą niż pozostałe i był mały problem z utrzymaniem struny w mostku.
Na pewno nie było czegoś takiego.

www.facebook.com/aterrapl
www.aterra.pl
Odpowiedz
Na pewno sprawdzę te Olympie  Emotka_2755

Z lepsiejszych strun używam Dunlop DBSBN 45-105 które swoją drogą nie są wcale drogie:
https://guitarcenter.pl/catalog/basy/str...sbn-45-105
Odpowiedz
(02-26-2018, 09:46 PM)bartek86xxx napisał(a): Na pewno sprawdzę te Olympie  Emotka_2755

tez praktykuje Olympie i nie narzekam , tak ,że potwierdzam zdanie kolegów :]
Odpowiedz
A co ze stalówkami?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 53 gości