ALLEGRO - prośby, pytania, kwiatki - BEZ OGŁASZANIA SIĘ
Ostatnio na allegro dużo Gibsonów, Fenderów, Warwicków i innych fajnych wydawałoby się zawodowych wieseł ale zastanawia mnie jedno...
CZEMU TAK TANIO CHCĄ JE OPCHNĄĆ ?! (średnio 2,5 - 3 kola ?!!) WTF ?! Big Grin
Odpowiedz
Zdefiniuj "tanio"?? Huh
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
tzn. tanio jak za takie sprzety - to chyba oczywiste Tongue
Odpowiedz
(12-02-2010, 10:59 AM)Bassman:) napisał(a): [...]
ale ja zacząłem potrzebować więcej bajerów Wink
Kiedyś też tak myślałem, potem zacząłem więcej ćwiczyć Wink
Head jest od bycia headem, a nie efektem. Od zmian brzmienia między numerami jest balans pickupów, potencjometr tone, styl gry, oraz w końcu pedalboard (ale mi jeszcze do tego poziomu daleko)
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(12-02-2010, 01:02 PM)Burning napisał(a): Od zmian brzmienia między numerami jest balans pickupów, potencjometr tone, styl gry, oraz w końcu pedalboard (ale mi jeszcze do tego poziomu daleko)
To tez pewna forma 'equalizacji' brzmienia, czyz nie?
A co jesli ktos ma dobrze brzmiacy instrument, ktoremu jednak stanowczo brakuje jakiejs czestotliwosci?
Odpowiedz
jjb:
ad1) tak i dlatego jest pod ręką, żeby używać w razie potrzeby
ad2) jakiej częstotliwości? może 786Hz?
czy może środkowego pasma około 800Hz?
(12-02-2010, 10:13 AM)Burning napisał(a): EQ ma [...] pomóc coś podbarwić (zazwyczaj gałka Mid).

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Gdybym mial na mysli srodek, to nie pisalbym poprzednego posta. Wink
Nie chodzi o dol, bo ten z heada nigdy nie bedzie naturalnym 'niskim' brzmieniem, ale na przyklad o wysokie, ktore czasem celowo sie podbija, zeby miec wiecej klekotu, a przede wszystkim gory. W zespole to ginie, nie przeszkadzajac zarazem w osiadaniu basu w miksie, a zarazem korzystnie wplywa na brzmienie basu solo (dla niektorych oczywiscie).
Odpowiedz
jjb:
ja zazwyczaj treble nie daję, bo svt3pro mam bright, a CLce nie trzeba
w Specu wystarczy mocny atak, a w Preclu gra kostką
i już góry nie braknie Smile

oczywiście, że w studio fajnie mieć dobry preamp z 2pełnymi parametrykami, ale na próby i koncerty to często przerost formy nad treścią

☼☼☼:
jestem tego bliski - w svt3pro master na maks, gain na połowę (a w funkowym składzie zmiany dynamiki mamy na prawdę spore),
a na CLce dawno nie grałem.

lubisz się do mnie dopierdolić i przeinaczać to, co napisałem, nie? Wink

Odpowiedz
(12-02-2010, 01:40 PM)☼☼☼ napisał(a): Dla mnie to zwykłe pierdolenie i lans jaki to "jestem pro bo mam w ampie gałki i ich nie używam". Proponuję pójść za ciosem i nie używać gałek głośnosci i gain - dać na je na full a regulować głośność tylko artykulacją...

dać na full i gite też i jeden wielki pierd
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz
wracając do tematu:
http://allegro.pl/head-ampeg-svt-4-pro-o...39513.html
niezła cena!

Odpowiedz
(12-02-2010, 01:40 PM)☼☼☼ napisał(a): Dla mnie to zwykłe pierdolenie i lans jaki to "jestem pro bo mam w ampie gałki i ich nie używam". Proponuję pójść za ciosem i nie używać gałek głośnosci i gain - dać na je na full a regulować głośność tylko artykulacją...

sorry, ale Ty jesteś kurwa jakiś pierdolnięty deczko
Odpowiedz
(12-02-2010, 01:56 PM)Burning napisał(a): wracając do tematu:
http://allegro.pl/head-ampeg-svt-4-pro-o...39513.html
niezła cena!

gościu ten head wystawia już chyba rok czasu
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz
ok, spoko Smile
tyle, że ja nie zachęcam do nie używania w ogóle, a do ostrożnego podejścia do korektora. Ot co Emotka_2755

Odpowiedz
do pewnych spraw trzeba napewno dorosnąć ale żeby pójść do przodu to trzeba kombinować krecić gałami włączać ,wyłączać filtry,ustawiać eq czy to grafik czy parametryk itd. bezsensowne podejscie do rzeczy to włączyć jakąś "opcje" bo fajnie się świeci leda
Odpowiedz
(12-02-2010, 02:14 PM)mrbass napisał(a): bezsensowne podejscie do rzeczy to włączyć jakąś "opcje" bo fajnie się świeci leda

Teraz mi to mówisz ? ... mrgreen
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości