[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
(12-03-2010, 10:27 AM)Bassman:) napisał(a): Mili państwo wpadł mi ostatnio w oko G&L 2500 tribute, niestety tylko w sposób wirtualny, ale wisi jeden na allegro i w związku z tym mam pytanie , ponieważ te basy występują w wersji z jesionem i olchą jako decha, jaki to ma wpływ na brzmienie i jaki byście brali ? i druga sprawa, za jaką cenę warto brać używkę ?
Napisz do Maczosa (albo zadzwoń). Wydaje mi się, że 2400 za używkę jest przegięciem. Dowiedz się, ile teraz nówka kosztuje i sam zdecyduj Big Grin

Ja mam jesionowego (ale 4 strunowego). Nie miałem w ręku olchowego, więc nie mam porównania Sad
Gram na nerwach.
Odpowiedz
bratekr: thx za info, dawno się z Nihilem nie widziałem, zapytam go czy nadal ma i obadam.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
te G&L Tribute nie występują z olchowym korpusem. Są jesionowe oraz (ale to chyba też już nie produkowane) lipowe, z tym że lipa jest tylko w tych z korpusem lakierowanym w całości na czarno. Teraz, od zeszłego roku jest też wersja jesionowa z wypukłym klonowym topem, ale droższa i chyba jeszcze nie ma używek.
Odpowiedz
(12-03-2010, 03:45 PM)miklo napisał(a):
(12-03-2010, 10:27 AM)Bassman:) napisał(a): Mili państwo wpadł mi ostatnio w oko G&L 2500 tribute, niestety tylko w sposób wirtualny, ale wisi jeden na allegro i w związku z tym mam pytanie , ponieważ te basy występują w wersji z jesionem i olchą jako decha, jaki to ma wpływ na brzmienie i jaki byście brali ? i druga sprawa, za jaką cenę warto brać używkę ?
Napisz do Maczosa (albo zadzwoń). Wydaje mi się, że 2400 za używkę jest przegięciem. Dowiedz się, ile teraz nówka kosztuje i sam zdecyduj Big Grin

Ja mam jesionowego (ale 4 strunowego). Nie miałem w ręku olchowego, więc nie mam porównania Sad
W tej chwili nowka stoi 2600, a ja biore sprzedawce na przetrzymanie, bo to jakas kpina. Moja propozycje wysmial, a powinien przyjac z pocalowaniem reki. Jeszcze wyjdzie na moje chytry

Odpowiedz
(12-03-2010, 04:36 PM)imperfect napisał(a): te G&L Tribute nie występują z olchowym korpusem. Są jesionowe oraz (ale to chyba też już nie produkowane) lipowe, z tym że lipa jest tylko w tych z korpusem lakierowanym w całości na czarno. Teraz, od zeszłego roku jest też wersja jesionowa z wypukłym klonowym topem, ale droższa i chyba jeszcze nie ma używek.

Dokładnie tak jest. Jak nie czarny to jest to jesion bagienny. Lipowe podobno gorzej.

Grałem na dwóch l2000 - miałem je nawet w tym samym momencie w domu, więc mam porównanie. Palisander i klon - klonowy miał ciut grubszy gryf i gadał pełniej, mocniej. Ale poza tym to bardzo podobne oba były...
Odpowiedz
Panowie...

jakie sugerujecie pickupy do klonowego (korpus) jazz bass'a? tylko proszę bez EMG i Bartolini... Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Rough Crystal - ceramiki o potężnym sygnale
Delano JMVM FE - klasyczne, z nowoczesną górą
DiMarzio Model J - jeśli szukasz P w budzie J Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
@imperfect, @groza: Faktycznie. Pogibało mi się z tą olchą. Kajam się Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(12-03-2010, 05:04 PM)groza napisał(a):
(12-03-2010, 04:36 PM)imperfect napisał(a): te G&L Tribute nie występują z olchowym korpusem. Są jesionowe oraz (ale to chyba też już nie produkowane) lipowe, z tym że lipa jest tylko w tych z korpusem lakierowanym w całości na czarno. Teraz, od zeszłego roku jest też wersja jesionowa z wypukłym klonowym topem, ale droższa i chyba jeszcze nie ma używek.

Dokładnie tak jest. Jak nie czarny to jest to jesion bagienny. Lipowe podobno gorzej.

Grałem na dwóch l2000 - miałem je nawet w tym samym momencie w domu, więc mam porównanie. Palisander i klon - klonowy miał ciut grubszy gryf i gadał pełniej, mocniej. Ale poza tym to bardzo podobne oba były...

Tutaj jest olcha , przynajmniej według opisu ?
http://allegro.pl/item1331114349.html
Odpowiedz
(12-03-2010, 08:48 PM)Bassman:) napisał(a): Tutaj jest olcha , przynajmniej według opisu ?

jesion.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
(12-03-2010, 11:00 PM)Bisq napisał(a):
(12-03-2010, 08:48 PM)Bassman:) napisał(a): Tutaj jest olcha , przynajmniej według opisu ?

jesion.

a nawet stwierdzę, że bagienny jesion Smile
Odpowiedz
Tak jest. To jesion jest. I nadal podtrzymuję zdanie, że cena jest z tyłka całkiem.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
koledzy pomóżcie znaleźć jakieś sensowne (tanie i używane) nagłośnienie do wokalu
pozdr

edyt: nikt nie pomoże?
Grant Jazz Bass 1970>B.C. Rich Mockingbird Masterpiece>Ibanez SR 500 Custom Tongue>Zoom B3>Marshall MB 4410

MySpace

http://soundcloud.com/parasites-arecki/
Odpowiedz
Pany.
mam tak z 1200zł na pakę.
Pomyślałem sobie - Maniek.
Tylko, że w gruncie rzeczy to totalnie nie wiem co ja za sprzęt potrzebuję tak dokładnie.
Myślałem o 1x12 z regulowanym hornem, coby dołu nie brakowało - potem bym sobie drugą może sprawił.
Tylko jakie głośniki? Bo w ofercie NB jest ich parę a ja nie mam pojęcia czy to one się mogą różnić.
Gram funky, rapy i rocka - ale nie jakoś zajebiście głosną odmianę.
Paki potrzebuje w zasadzie jako odsłuchu dla siebie na scenę no i na próby. Chcę żeby była selektywna bardziej ciepła niż zadzdiorno rockowa, nie ksztusiła się w dole i żeby była w miarę mobilna.
Myślicie, że za tyle da radę to zrobić?
Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
(12-07-2010, 09:55 PM)questionmaker napisał(a): Pany.
mam tak z 1200zł na pakę.
Pomyślałem sobie - Maniek.
Tylko, że w gruncie rzeczy to totalnie nie wiem co ja za sprzęt potrzebuję tak dokładnie.
Myślałem o 1x12 z regulowanym hornem, coby dołu nie brakowało - potem bym sobie drugą może sprawił.
Tylko jakie głośniki? Bo w ofercie NB jest ich parę a ja nie mam pojęcia czy to one się mogą różnić.
Gram funky, rapy i rocka - ale nie jakoś zajebiście głosną odmianę.
Paki potrzebuje w zasadzie jako odsłuchu dla siebie na scenę no i na próby. Chcę żeby była selektywna bardziej ciepła niż zadzdiorno rockowa, nie ksztusiła się w dole i żeby była w miarę mobilna.
Myślicie, że za tyle da radę to zrobić?

Dołu to na 1x12 może ci braknąć pomyśl nad 1x15 np na celestionie TF1530 . Inną opcją jest paczka 2x12 robiona na celestionie TF1225
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 35 gości